SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Mai tare decît legenda» Angelique Kerber a cîștigat ieri Australian Open învingînd-o pe Serena Williams.

Articol de - Publicat duminica, 31 ianuarie 2016 00:00

Aflată la prima finală de Mare Șlem, germanca în vîrstă de 28 de ani a reușit să o oprească pe americancă, scor 6-4, 3-6, 6-4, din drumul spre trofeul cu numărul 22, un record pe care încă îl deține Steffi Graf

"Așa sînt un eu, un pic nebună", a spus Angelique Kerber. Avea părul încă ud, un zîmbet care dura de minute bune și, cel mai important, lîngă ea era așezat trofeul "Daphne Akhurst". Pentru că era nevoie de o doză de nebunie să crezi în victoria ei în fața Serenei Williams, liderul incontestabil al tenisului feminin. Cea care din 25 de finale de Mare Șlem pierduse doar patru, cea care are în palmares 21 de trofee și era la un singur pas de recordul lui Steffi Graf, cea care a fost la două meciuri de a face Marele Șlem în 2015, cea care triumfase de 6 ori la Melbourne și cea pe care o învinsese o singură dată în carieră.

"Te-ai surprins chiar și pe tine cu rezultatul aceasta?", a sunat prima întrebare din conferința de presă. "Au fost două săptămîni nebune. Este un moment extraordinar", a spus Kerber. Nu a uitat să aducă în discuție faptul că a salvat o minge de meci în primul tur, că a învins-o pe Victoria Azarenka pentru prima oară în carieră și faptul că finala cu Serena a fost finalul perfect. Chiar dacă a trebuit să lupte pînă la ultima picătură de energie, să nu se descurajeze, să se ridice la nivelul unui asemenea moment și la final să plîngă de fericire.

A cîștigat primul set cu 6-4, dînd multe mingi înapoi, surprinzînd-o pe Serena cu anduranța sa și cu efectele sale de stîngace. Pe al doilea l-a pierdut cu 3-6, dar nu s-a descurajat. În decisiv a condus cu 2-0 și 5-2, a servit pentru meci, dar Serena a revenit de fiecare dată. Nici în acele momente nu și-a pierdut busola. A crezut în jocul său, a fost curajoasă și puțin nebună, cînd a apelat la scurte în momente cruciale și a fost răsplătită. "Cînd am văzut că mingea de la ea e out, m-a inundat o stare de fericire extraordinară", a spus ea. O stare care a împins-o să se prăbușească pe teren și să-și acopere fața. Angelique Kerber, campioană la Australian Open 2016. Cine ar fi crezut?

2.500.000 $este premiul pe care l-a primit Angelique Kerber pentru victoria de la Melbourne

2 jucătoareau reușit în ultimii patru ani să se impună într-un turneu de Mare Șlem încă de la prima finală jucată: Flavia Pennetta la US Open 2015 și Angelique Kerber la Australian Open 2016

3este turul în care părăsea Anglique Kerber anul trecut turneul de la Australian Open, fiind învinsă de Irina Begu

"Am încercat să mă bucur de fiecare clipă a finalei. Din momentul în care am intrat pe teren și fiecare minut din cele două ore de joc. Publicul a fost minunat. Este unul dintre cele mai mari meciuri ale carierei mele"
Angelique Kerber

Serena: "Nu sînt robot!"

Liderul mondial a fost generoasă cu adversara sa. Imediat după ultimul punct, Serena a mers în terenul lui Kerber, a îmbrățișat-o și a avut multe cuvinte de laudă la adresa celei care a împiedicat-o să facă istorie. "Mă bucur pentru ea. A jucat foarte bine, a avut o atitudine extraordinară, mulți oameni pot învăța de la ea: să fii mereu pozitiv și să nu renunți niciodată. A luptat pentru fiecare punct, nu a lăsat nimic", a spus Serena. Cît despre jocul său: "Am făcut tot ce am putut. Mi-aș da un zece? Nu. Dar asta a fost tot ce am putut să dau. E interesant că toată lumea așteaptă de la mine să cîștig toate meciurile, indiferent de zi. Oricît mi-aș dori să fiu un robot, nu sînt", a spus ea la conferința de presă. Serena a omis să spună la fetivitatea de premiere: "Ne vedem la anul!", Impacientați jurnaliștii au întrebat-o. "N-am spus? Oops. Niciodată nu mi-au ieșit discursurile de mulțumire, mereu uit ceva sau pe cineva. Cu siguranță voi fi aici".

Urcă pe poziția a doua

Trofeul de la Australian Open i-a adus lui Angelique Kerber și cea mai bună poziție în ierarhia mondială. De azi ea este pe locul al doilea în lume, în urcare patru poziții. Simona Halep va coborî pe trei. "Merită să fie acolo. A avut o lună extraordinară. A ajuns în finală la Brisbane, a cîștigat aici. Am fost surprinsă și bucuroasă pentru ea. Am fost ceva de genul: Whoa, numărul doi. După doi vine unu, așa că trebuie să am grijă", a spus zîmbind Serena. Americanca are 9245 de puncte, Kerber o urmează cu 5700 de puncte, iar Halep are 5545.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează