SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Maraton pierdut » Simona Halep a dezamăgit din nou și a cedat în fața Karolinei Pliskova în trei seturi

Simona Halep își descarcă frustările pe rachetă după un schimb pierdut
Simona Halep își descarcă frustările pe rachetă după un schimb pierdut

Articol de , , - Publicat duminica, 07 februarie 2016 00:00

Simona Halep a cedat ieri în fața Karolinei Pliskova pentru prima dată, după un meci care a durat două ore și 36 de minute.

Întotdeauna fusese greu contra înaltei și puternicei Pliskova. Trei victorii anterioare, de fiecare dată în cîte două seturi, dar mereu 6-4, 7-5 sau 7-6. Acel întotdeauna s-a prelungit și ieri, însă cu numele învingătoarei schimbat.

În fața a 7.000 de oameni, între care și-a făcut loc și o galerie gălăgioasă compusă din 36 de cehi, Simona și Karolina au livrat o probă de tenacitate, rezistență și cîțiva stropi de labilitate. Oglindiți, mai ales, în cele 11 break-uri făcute, jumătate în primul set.

Un set care a fixat standardul de implicare și de suferință. A durat o oră și 10 minute, a fost cîștigat de Halep la tie-break, dar a lăsat senzația că în continuare lucrurile vor fi la fel de complexe și de imprevizibile. Ce a urmat? Un 6-4 și un 6-2, cu un moment de cumpănă la 4-4 în actul secund.

"Acolo, în acel game, am avut 40-15, aveam încredere, eram sus și moral, dar am fost neinspirată în deciziile pe care le-am luat la următoarele puncte. Și l-am pierdut. Apoi m-am enervat și am arătat-o", a descris românca punctul ei de inflexiune din meci. "De obicei, țin în mine, acum am dat afară și am pierdut energie".

Cehoaica, în schimb, a menținut un nivel mai bun de constanță a loviturilor și a gîndurilor. "Știam la ce să mă aștept, că va fi un meci fizic, că voi primi multe mingi înapoi", a spus Karolina. "Și că trebuie să-mi fac jocul, să fiu agresivă, pentru că nu pot alerga la fel de mult ca Simona".

Reperele unui maraton. Unul pe care Pliskova l-a gestionat mai bine. Deși a fost greu. Ca întotdeauna.

Traversează o perioadă grea

Halep a repetat de mai multe ori în cursul conferinței de presă de ieri că se află într-o perioadă dificilă. "Nu pot să închei meciurile, le pierd mereu la limită, nu știu exact ce se întîmplă, am mai pățit asta și în anii trecuți. Sper să treacă repede și să-mi revin!", a spus ea.

Referindu-se la adversara ei, i-a caracterizat scurt și clar jocul de ieri: "Solid, fără emoții, a lovit în toate mingile", adăugînd apoi că "am fost aproape. Iar faptul că am bătut-o în trecut, chiar de trei ori, agravează situația în interiorul meu. Sînt tristă și dezamăgită pentru că am pierdut".

"Un semn că trebuia să joc"

Simona Halep a purtat ieri la meciul împotriva Karolinei  Pliskova un echipament în culorile steagului României, tricou galben, fustă albastră și pantofi roșii. Ea a povestit că sponsorul său tehnic, adidas, i-a făcut o surpriză.

"L-am primit chiar în ziua în care doamna doctor mi-a spus că nu trebuie să mă mai operez. Mi-au făcut o surpriză, am considerat-o ca pe un semn că trebuie să joc", a spus Simona. De obicei ea evolua în Cupa Fed în echipamentul sezonului.

"Cel mai bun meci dintre noi"

Karolina Pliskova a declarat ieri că cea de-a patra dispută dintre ele a fost și cea mai calitativă. Cu o zi înainte, cehoaica spunea că nu se sperie de faptul că nu a învins-o niciodată pe româncă și că toate cele trei meciuri au fost strînse.

"Faptul că am cîștigat setul al doilea a fost cheia pentru întregul meci. Înainte nu reușisem să îi iau nici unul și mi-am zis "uite că se poate!", fapt care mi-a dat încredere pentru cel de-al treilea", a spus Pliskova.

Precedentele trei întîlniri au avut loc la Dubai, Indian Wells și Sydney, toate cîștigate de Simona în minimum de seturi.

2-0este scorul întîlnirilor directe dintre Simona Halep și Petra Kvitova

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
1990rafas
1990rafas  •  07 Februarie 2016, 10:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emv2013
emv2013  •  07 Februarie 2016, 10:37
Postat de wowmashha pe 07 Februarie 2016, 10:11

Emv2013 ceea ce spui tu se traduce cam asa ...si ce daca nevasta.ta s.a culcat aseara cu 9 insi .pt tine nu.i bai .important e ca s.a intors acasa .***

Ceea ce spun se traduce asa....eu am primit educatie acasa!

wowmashha
wowmashha  •  07 Februarie 2016, 10:11

Emv2013 ceea ce spui tu se traduce cam asa ...si ce daca nevasta.ta s.a culcat aseara cu 9 insi .pt tine nu.i bai .important e ca s.a intors acasa .***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează