SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

"Maratonistul" Cilici supravieţuieşte unui nou thriller de 5 seturi şi merge în semifinale

Marin Cilici, Cilici, Australian Open
Marin Cilici, Cilici, Australian Open

Articol de - Publicat marti, 26 ianuarie 2010 00:00

Marin Cilici a încheiat cu succes cel de-al treilea meci al său împins în cinci seturi de la Australian Open, învîngîndu-l pe Andy Roddick cu scorul de 7-6(4) 6-3 3-6 2-6 6-3.

După victoriile în faţa lui Bernard Tomici şi Juan Martin Del Potro, Cilici a fost forţat să joace din nou un meci de cinci seturi. Totul a meritat însă, tînărul croat calificîndu-se în penultimul act al competiţiei, acolo unde va da piept cu învingătorul dintre Rafael Nadal şi Andy Murray.

Totul părea să curgă în favoarea lui Cilici astăzi. Andy Roddick nu se regăsea, iar în la sfîrşitul primului set pierdut la tie-break a cerut şi intervenţia medicului pentru o durere resimţită la umărul drept.

Două ore i-au trebuit lui Cilici să obţină avantajul de 2-0 la seturi. În aproape 60 de minute, Roddick l-a anulat într-un ritm furtunos. Dacă în setul trei a obţinut repede breakul şi a tras de el pînă la final, în actul al patrulea a ajuns imediat la 5-0 cu trei gameuri cîştigate pe serviciul adversarului.

Decisivul a început cum nu se putea mai bine pentru Roddick. Trei mingi de break şi totul părea pierdut pentru Cilici. Loviturile croatului au revenit însă la intensitatea primului set şi au împins în spate un american lipsit de vlagă. Set cu 6-3 şi Cilici devine primul croat calificat în semifinale la Australian Open.

7 ani au trecut de la ultimul succes al lui Andy Roddick într-un turneu de Mare Şlem, US Open 2003

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
 •  26 Ianuarie 2010, 13:30

nu ajunge in finala cu Federer,pt ca Federer nu trece de Davydenko.Desi mi-as dori sa castige Federer eu zic ca Davydenko ia primul loc

 •  26 Ianuarie 2010, 13:29

nu ajunge in finala cu Federer,pt ca Federer nu trece de Davydenko.Desi mi-as dori sa castige Federer eu zic ca Davydenko ia primul loc

lagunablu
lagunablu  •  26 Ianuarie 2010, 13:17

Se scrie Cilic si se citeste Cilici.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează