SPORTURI  »  TENIS  »  ȚIRIAC OPEN / INTERVIU

EXCLUSIV Mariano Navone, argentinianul care urcă și care e îndrăgostit de București: „Nu pot spune că e cel mai bun an al meu, suntem abia în aprilie”

Mariano Navone, calificat în turul 2 la Țiriac Open 2024 Foto: Raed Krishan
Mariano Navone, calificat în turul 2 la Țiriac Open 2024 Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2024 18:27 / Actualizat luni, 15 aprilie 2024 19:13

Argentinianul Mariano Navone, 23 de ani, ♦ 52 ATP, s-a calificat în runda secundă de la Țiriac Open după o victorie cu 6-2, 6-3 asupra italianului Luciano Darderi, 22 de ani, #64 ATP, spunând apoi că își dorește să construiască în continuare pe suprafața sa favorită, zgura.

Un sezon mai mult decât solid pentru tânărul argentinian care a progresat vizibil față de 2023. Atunci a jucat aproape exclusiv în turnee challenger, începând pe locul 248 și încheind pe 126, iar în 2024 a țâșnit până pe 51 la începutul acestei luni.

Richard Gasquet s-a retras de la Țiriac Open
ȚIRIAC OPEN
Richard Gasquet s-a retras de la Țiriac Open

El a disputat finala turneului ATP 500 de la Rio de Janeiro, venind din calificări și fiind învins de compatriotul Sebastian Baez, apoi a ajuns în semifinale la Marrakesh, cedând în fața lui Matteo Berrettini după ce îl eliminase pe traseu pe Stan Wawrinka.

Aflat din nou la București, dar, evident, în premieră pe tabloul de la Țiriac Open, Navone a trecut cu 6-2, 6-2 de italianul Luciano Darderi, pe care îl cunoaște din copilărie, apoi a vorbit cu GSP despre cum se simte, cum își evaluează sezonul de față și ce obiective are. El îl va înfrunta în turul următor pe Thiago Seyboth Wild (Bra), 22 de ani, 67 ATP.

- Mariano, cum a fost meciul, primul tău meci aici în condițiile și pe zgura de la București?
- Da, nu este prima dată când sunt în București, am mai fost aici pentru că am mai jucat turnee ITF aici, în România și îmi place foarte mult să vin aici. Bucureștiul este unul dintre orașele care îmi plac cel mai mult dintre cele pe care le-am vizitat în viața mea, așa că a fost o plăcere să revin aici.

- Revenind la meci...
- Pe terenul a fost foarte dificil pentru că jucam cu un prieten, Luli. Adevărul este că ne știm de când eram foarte mici, așa că asta face să fie și mai dificile aceste meciuri. O primă rundă, după Marrakech nu am jucat timp de o săptămână, așa că au trecut aproximativ 10 zile de când nu am mai avut meciuri.

Au fost ceva emoții, s-au simțit un pic în setul al doilea. Este dificil acolo, Terenul Central este încă puțin moale, nu este în condiții perfecte, dar este frumos să joc aici, la București pentru că este, de asemenea, o suprafață lentă și îmi place. Este un prim pas foarte bun.

Mariano Navone: „Aici nu poți să dormi niciun pic”

- Este un an solid pentru tine, cel mai bun din cariera ta, cred. Ce părere ai despre el până acum?
- Este greu de spus dacă este cel mai bun an al meu, pentru că suntem doar în aprilie, așa că mai este încă o mulțime de jucat, de alergat. Anul trecut a fost un an foarte bun, construind în o mulțime de turnee challenger. Acum trecerea la turnee ATP o văd relativ bine, câștigând multe meciuri, simțindu-mă puternic.

- S-a schimbat statutul tău?
- Încă o dată voi juca într-un tur doi, încă o dată sunt acolo, luptând din nou, așa că evident că sunt foarte fericit pentru ceea ce se întâmplă, dar bine, aici nu poți să dormi niciun pic, trebuie să continui să te antrenezi, mereu sunt lucruri de îmbunătățit și mereu sunt adversari care progresează, așa că trebuie să continui în fiecare zi.

8 victoriiși 4 înfrângeri are până acum Mariano Navone în cele cinci turnee disputate în 2024, inclusiv izbânda de astăzi

Mariano Navone: „2024 este un an de adaptare”

- Dar nu cred că o finală ATP 500 nu este un rezultat bun, nu-i așa?
- Da, da, cu siguranță, a fost cel mai bun rezultat al carierei mele. De fapt, am jucat în calificări pentru că eram pe locul 115 și cum am intrat în acel concurs fiind un simplu jucător din calificări, și am ajuns în finală, în unul dintre cele mai mari turnee din lume, dar adevărul este că după Rio au trecut patru săptămâni până am jucat din nou la Marrakech, aici, același lucru.

Odată ce am reușit ce am reușit la Rio, săptămâna următoare este o altă persoană care vrea să te bată, așa că trebuie să te bucuri când trebuie să te bucuri, apoi te întorci la muncă.

- Ai vreun obiectiv pentru acest turneu?
- Acum, așa cum am spus, în ceea ce ar fi acest sezon de zgură, să continui să adaug, să joc din ce în ce mai multe meciuri, să continui să concurez împotriva celor mai buni. Săptămâna viitoare voi debuta pentru prima dată într-un Masters 1000, la Madrid, și voi vedea cum e acolo. Fiecare pas este important.

Mariano Navone, argentinianul care urcă și care e îndrăgostit de București: „Nu pot spune că e cel mai bun an al meu, suntem abia în aprilie”
Mariano Navone sărbătorind un punct reușit Foto: Raed Krishan

- Și pentru întreg sezonul?
- Adevărul este că sunt fericit, evident, mă simt bine, dar este un an de adaptare, să-mi ridic nivelul pe zgură fiindcă este suprafața mea cea mai puternică. Apoi, la un moment dat va trebui să trecem prin adaptarea de iarbă și ciment, care va fi de asemenea dificilă. Deocamdată însă trebuie să continui să creștem aici, pe zgură și să mă înfrunt în continuare cu cei mai buni, e ceea ce încerc să fac în toate turneele și deocamdată merge bine.

Citește și:

Filip Jianu, învins în calificări la Țiriac Open: „Este puţin dezamăgitor că nu avem niciun român pe tabloul principal, măcar cu un wild card”
ȚIRIAC OPEN
Filip Jianu, învins în calificări la Țiriac Open: „Este puţin dezamăgitor că nu avem niciun român pe tabloul principal, măcar cu un wild card”
Ce spune Thiago Seyboth Wild, învingător după o întorsătură dramatică la Țiriac Open
ȚIRIAC OPEN
Ce spune Thiago Seyboth Wild, învingător după o întorsătură dramatică la Țiriac Open

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
Freyya
Freyya  •  15 Aprilie 2024, 21:35

'la nave" ii zic la el acasa. adorabil pusti. probabil ca se simte in largul lui in Bucuresti pentru ca seamana oarecum cu Buenos Aires

Vezi toate comentariile (1)
Comentează