SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Marţi cu Makarova pentru semifinale » Simona Halep a trecut în viteză de Yanina Wickmayer: "A făcut un meci superbun”

Articol de - Publicat luni, 26 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat luni, 26 ianuarie 2015 09:11

Simona Halep a trecut ieri în viteză pe belgiancă, cu 6-4, 6-2, şi se duelează, marţi, în sferturi de finală cu Ekaterina Makarova,  de la ora 02:00, în direct pe Eurosport şi liveTEXT pe GSP.RO.

Zîmbetul de ieri al Simonei Halep a fost unul mai larg. Unul de uşurare, de bucurie, unul de mulţumire. Simona a jucat sclipitor, a făcut puţine greşeli şi a dominat-o pe Yanina Wickmayer, o jucătoare care îi place să agreseaze continuu. Simona însă i-a tăiat aceste porniri prin jocul său.

"Am fost foarte agresivă pe toată durata meciului, am întîlnit mingea foarte dvreme. Serviciul m-a ajutat în momentele importante, aşa cum a fost în primul set, cînd am încheiat cu doi aşi. Era un moment foarte important", a rezumat Simona meciul.

Şi Yanina a recunoscut superioritatea adversarei sale."A făcut un meci superbun, a fost foarte constantă, nu a comis prea multe greşeli, de aceea e numărul trei în lume", a spus belgianca.

Chiar dacă comis doar 13 greşeli neforţate, Simona a avut momente în care s-a certat, nemulţumită de deciziile pe care le-a luat. Lucru pe care l-au observat şi ziariştii străini de la Melbourne şi au chestionat-o cu privire la acele momente.

"Sînt momente în meci în care te frustrezi, dar e normal să se întîmple şi aşa. Eu îmi doresc să fiu perfectă pe teren, dar nu e posibil. Perfecţiune nu există. Încerc să mă concentrez pe fiecare punct şi să uit de greşeli. Vreau să cresc în joc de la zi la zi, de la meci la meci. Poate de aceea sînt un pic mai nervoasă în timpul partidelor", a explicat Simona.

În sferturi de finală, Simona a ajuns fără să piardă vreun set. La fel şi adversara sa, Ekaterina Makarova, cap de serie 10. În partea inferioară de tablou, doar ele au reuşit acest lucru.

"O cunosc pe Makarova, am mai jucat cu ea. Serveşte foarte bine, se mişcă foarte bine, joacă agresiv. Eu am şansa mea şi cred în ea. Trebuie să evoluez aşa cum ştiu eu cel mai bine şi să servesc la fel de bine ca în meciul din optimi", a explicat Simona.

Singura întîlnire dintre cele două s-a petrecut pe hard-ul de la New Haven, în 2013, în sferturi de finală, iar victoria a aparţinut româncei. Un eventual succes al Simonei i-ar putea colora şi mai tare zîmbetul.

"E una dintre jucătoarele momentului"
Ekaterina Makarova se simte foarte bine la Melbourne. În 2012 a reuşit să ajungă pentru prima oară în sferturile unui turneu de Mare Şlem, chiar la Australian Open, învingînd-o pe drum pe Serena Williams. Apoi, anul următor, a ajuns din nou în această fază la Melbourne şi la final de an a legat încă un sfert de finală la US Open.

În 2014, s-a calificat între primele opt şi la Wimbledon şi apoi a depăşit bariera lor, la US Open, cînd a ajuns pînă în semifinale. Despre întîlnirea cu Halep a spus că de-abia o aşteaptă. "E una dintre jucătoarele momentului, am mai jucat cu ea şi am pierdut", a spus rusoaica în vîrstă de 26 de ani.

Record pozitiv cu stîngacele
În Top 20 sînt patru stîngace. Una dintre ele este adversara Simonei din sferturi de finală, Ekaterina Makarova. Vestea bună este că românca nu a pierdut nici un meci în 2014 în faţa unei stîngace. Ea le-a învins în sezonul trecut pe Varvara Lepchenko, Casey Dellacqua, Angelique Kerber, Petra Kvitova şi pe Lucie Safarova, de două ori.

23 de lovituri direct cîştigătoare a reuşit Simona Halep în partida de ieri, în timp ce adversara sa a reuşit 19

340.000 de dolari este premiul pe care şi l-a asigurat Simona Halep

649216-comparatie-halep-makarova.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează