SPORTURI  »  TENIS  »  CONDAMNARE

Un șef din Educație, condamnat pentru combinații cu Baza sportivă Cutezătorii. Prejudiciu de 10 milioane de euro, avantaj Dinu Pescariu

Imaginea cu care noua baza de pregătire este promovată pe site-ul oficial / FOTO: PescariuSports.ro
Imaginea cu care noua baza de pregătire este promovată pe site-ul oficial / FOTO: PescariuSports.ro

Articol de GSP - Publicat marti, 05 aprilie 2022 15:57 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 16:55

În ziua în care Gazeta Sporturilor a demarat un serial despre costurile practicării sportului în România, la nivel de copii și juniori, Ziarul Financiar a adus în atenția opiniei publice cazul bazei sportive „Cutezătorii”, sub titlul „De ce nu au copiii locuri pentru sport? Pentru că șefi din învățământ ca Mihnea Costoiu au închiriat baze sportive pe nimic să facă Dinu Pescariu restaurante, cluburi de noapte și centru spa”. 

Săptămâna trecută, Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București și fost secretar de stat în Ministerul Educației, a primit o condamnare la 3 ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

Cât costă să faci sport în România? » Episodul 1: FOTBAL. Nimic gratis! Părinții plătesc tot: antrenamente, echipament, cantonamente, visuri pierdute + Top 10 academii de copii și juniori
Cât costă să faci sport
Cât costă să faci sport în România? » Episodul 1: FOTBAL. Nimic gratis! Părinții plătesc tot: antrenamente, echipament, cantonamente, visuri pierdute + Top 10 academii de copii și juniori

Motivul l-a reprezentat închirierea ilegală, cu mult sub prețul pieței, a fostei baze sportive „Cutezătorii”. Beneficiar a fost Fundația „Dinu Pescariu”.

Sportul gratuit, interzis copiilor în urma unei închirieri ilegale

Baza situată pe malul Lacului Tei din București are o suprafață de 5,7 hectare, iar în acest moment conține 8 terenuri de tenis, 7 dintre ele de zgură. În plus, au fost ridicate mai multe centre de relaxare, o piscină de mari dimensiu și un restaurant.

Conform Ziarul Financiar, până în anul 2004, terenurile puteau fi folosite gratuit. Acum, cel mai mic abonament lunar, unul în care copilul exersează la comun alături de alți trei colegi, costă 230 RON. Lecțiile de inițiere în tenis pot fi accesate pentru 350 RON/lunar.

DNA: prejudiciu de 10,7 milioane de euro

În 2018, DNA susținea că Ministerul Educației a fost prejudiciat cu 10,7 milioane de euro în urma închirierii bazei, informează sursa citată. Chiria lunară plătită de Fundația „Dinu Pescariu” era de 9.000 de euro, deși conform valorii reale a pieței suma ar fi trebuit să fie 118.825 de euro.

Tot procurorii DNA au notat că imediat după trecerea bazei sportive pe mâna operatorului privat, în anul 2004, accesul gratuit al copiilor a fost interzis brusc. Anterior, spațiul era folosit de grupele din cadrul Palatului Național al Copiilor. Antrenamentele și competițiile sportive erau organizate fără costuri.

1972a fost anul în care baza „Cutezătorii” a fost preluată de Ministerul Învățământului

Noul serial GSP: Cât costă să faci sport în România?

Episodul 1: FOTBAL. 4 discuții dureroase: presiune, agresivitate, șpăgi și bani negri

Episodul 1: FOTBAL. Nimic gratis! Părinții plătesc tot: antrenamente, echipament, cantonamente, visuri pierdute + Top 10 academii de copii și juniori

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
samamiroshi
samamiroshi  •  05 Aprilie 2022, 19:32

Si pe strandul Cutezatorii si pe Tineretului mergeam in copilarie...Deh..frumoase vremuri.. Si asta(nu ma obosesc sa-i scriu numele) a luat doar 3 ani jumatate ...cu SUSPENDARE... Pai asta este incurajare de a continua..nu pedeapsa..Sa-mi fie cu iertare...

4654290757930648
Andrei Voicu  •  05 Aprilie 2022, 16:35

Acelasi lucru se intampla si cu baza sportiva Tineretului, cea vis-a-vis de Agronomie. Bazine de inot si sarituri au fost lasate intentionat in paragina pt a fi facuta o pisca pt un club. Practic au unit bazinul de polo cu cel intot si cel de sarituri, pt a face un fel de strand. Ca sa nu mai zic ca in zona Tei era si un teren de rugby, cred ca jucau cei de la Triumph acolo sau Sportul Studentesc.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează