SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

FOTO Rusoaica de 16 ani Mirra Andreeva, în centrul atenției la Wimbledon: accese de furie, proteste, huiduieli din tribune

Mira Andreeva / Captură The Sun +4   FOTO
Mira Andreeva / Captură The Sun

Articol de - Publicat marti, 11 iulie 2023 10:59 / Actualizat marti, 11 iulie 2023 23:56

Mirra Andreeva, senzația de 16 ani din Rusia care a ajuns până în „optimi” la Wimbledon, a trăit la intensitate maximă ultimele zile. Parcursul de la Londra a adus-o în centrul atenției pe adolescenta rusoaică, ale cărei reacții au fost analizate pas cu pas de jurnaliștii străini. 

Numele Mirrei Andreeva tinde să devină unul de care fanii tenisului vor auzi mult timp de aici înainte. Considerată o mare speranță a tenisului mondial, jucătoarea născută la Krasnoyarsk, în Rusia, dar care se antrenează la Cannes, și-a dublat turul III de la Roland Garros cu o „optime” pe iarba de la Wimbledon. 

Englezii titrează: „Emma Răducanu a mers să se recupereze în blocul gri din epoca comunistă a României. Apartament modest, de 70.000 de lire”
VIZITĂ
Englezii titrează: „Emma Răducanu a mers să se recupereze în blocul gri din epoca comunistă a României. Apartament modest, de 70.000 de lire”

Precocitatea ei e cea care le-a atras atenția specialiștilor și presei internaționale: deși abia a împlinit 16 la finalul lui aprilie, Andreeva joacă deja la senioare, va intra curând în Top 100 și luptă de la egal la egal cu adversare mult mai experimentate. La Londra, de exemplu, a învins-o în turul II pe Barbora Krejcikova (27 de ani), fostă campioană la Roland Garros!

Mirra Andreeva, în centrul atenției la Wimbledon

Andreeva și-a încheiat parcursul de la Wimbledon luni, când a pierdut în fața americancei Madison Keys în trei seturi, scor 6-3, 6-7 (4), 2-6.

Și ce „rollercoaster” al trăirilor a experimentat Mirra Andreeva în meciul de ieri! Debutantă pe iarba de la Wimbledon, tânăra din Rusia a fost aproape de o performanță remarcabilă: mai avea nevoie de două game-uri pentru o calificare istorică în „sferturi”, dar a cedat frâiele partidei deși a condus cu 6-3, 4-1!

Miza meciului, precum și avantajul risipit, par s-o fi copleșit-o pe adolescentă: în decisiv, când era condusă cu 2-5, Andreeva a fost protagnosta unui moment intens dezbătut pe Twitter. După un punct mai lung, aceasta s-a dezechilibrat și a lovit cu racheta de pământ. 

Rusoaica de 16 ani Mirra Andreeva, în centrul atenției la Wimbledon: accese de furie, proteste, huiduieli din tribune
Momentul în care Andreeva se dezechilibrează și pare că lovește cu racheta de sol. Apoi, dezbate momentul cu arbitra de scaun

Dacă unii fani au catalogat momentul drept o ieșire nervoasă, alții au fost de părere că rusoaicei pur și simplu i-a căzut racheta din mână. Arbitra partidei a considerat că gestul a fost unul făcut la nervi și a penalizat-o pe tânăra Mirra cu un „code violation”. În apărarea ei, Andreeva, care aproape a izbucnit în plâns, s-a justificat în fața arbitrei: „Nu mi-am aruncat racheta, am căzut!”. 

Publicul de la Londra s-a poziționat de partea rusoaicei. Dinspre tribune au pornit câteva fluierături la adresa arbitrei, care au persistat și-n momentul în care Andreeva îi explica oficialului versiunea ei cu privire la respectiva situație. 

GALERIE FOTO: Mirra Andreeva, criză de nervi la Wimbledon: s-a lovit cu pumnii

Mult mai încordată a găsit-o, însă, meciul din runda anterioară împotriva compatrioatei Anastasia Potapova, partidă pe care a câștigat-o cu 6-2, 7-5. Deși afirma într-un interviu că încearcă să copieze liniștea interioară etalată de Rafael Nadal, unul dintre idolii săi, Andreeva s-a exteriorizat peste limite după pierderea unui game din meciul cu Potapova. 

Mira Andreeva / Captură The Sun
Mira Andreeva / Captură The Sun
Mira Andreeva / Captură The Sun
Mira Andreeva / Captură The Sun
Mira Andreeva / Captură The Sun

Șapte mingi de break irosite la 4-4 în setul doi au enervat-o la culme pe Andreeva, care a lovit în repetate rânduri cu pumnul în propriul picior, o reacție evident nervoasă. Rusoaica și-a regăsit imediat liniștea, a salvat două mingi de set ale Potapovei și a închis setul cu 7-5.

Mirra nu și-a stăpânit emoțiile la finalul meciului câștigat cu Potapova și a izbucnit în lacrimi pe bancă. La 16 ani și două luni, era în „optimi” la Wimbledon. 

Citește și alte știri din tenis:

WTA, poziție publică despre refuzul ucrainencelor de a da mâna cu jucătoarele din Rusia și Belarus: „Vrem să clarificăm subiectul”

La un an de la interdicție, rușii scriu istorie la Wimbledon » Performanță fără precedent pe iarba londoneză

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (8)
Freyya
Freyya  •  14 Iulie 2023, 00:48

razgaiata (muuuult prea devreme) a fost pusa cu botul pe labe. bravo! li se urca prea repede la cap starletelor astora care declara prin conferinte de presa ca "trebuie sa mai sufere doi ani de scoala". BARF

zorrozabal
zorrozabal  •  12 Iulie 2023, 14:59

Nu are mental de campion!Cu toate ca afirma ca vrea sa-l copieze pe Rafael Nadal-in privința psihicului de luptator-rusoaica- și aici la Wimbledon și la Roland Garos- a cedat psihic foarte repede-dupa primul set(de altfel câștigat),in seturile urmatoare pierzandu-și luciditatea și trimițand toate mingiile...„in balarii”!Dar se intâmpla și la case deja mari!Ma refer la Sviatek!

lapusneanul
lapusneanul  •  11 Iulie 2023, 19:14
Postat de parachioara5 pe 11 Iulie 2023, 17:00

...o sa se stinga repede ...

ești venit din viitor ?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează