SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Controversă în prima de zi de la Wimbledon, cu moldoveanul Radu Albot în prim-plan: „E o glumă absolut ridicolă să faci asta!”

Radu Albot / Sursă foto: Guliver/Getty Images +29   FOTO
Radu Albot / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 04 iulie 2023 08:59 / Actualizat marti, 04 iulie 2023 20:31

Canadianul Denis Shapovalov, 29 ATP, considerat la un moment dat unul dintre jucătorii de mare perspectivă ai circuitului, dar ale cărui rezultate n-au excelat până la 24 de ani, a răbufnit în meciul său din primul tur de la Wimbledon. Ținta ieșirii sale? Moldoveanul Radu Albot, al 107-lea jucător al lumii.

Fost semifinalist la Wimbledon, performanță pe care o atingea în 2021, Denis Shapovalov pornea din postura de mare favorit în duelul din runda inaugurală cu Radu Albot, un jucător venit din calificări, fără „arme” neapărat amenințătoare în jocul pe iarbă.

Jucătorul de 33 de ani născut la Chișinău a „răsturnat”, însă, calculele hârtiei: i-a luat primul set lui Shapovalov, 7-5, înainte ca întunericul să întrerupă definitv partida.

Mesajul postat de Sorana Cîrstea, după startul turneului de la Wimbledon, a pornit o explozie de ură: „Ești un gunoi! Sper să putrezești în iad
SCANDAL
Mesajul postat de Sorana Cîrstea, după startul turneului de la Wimbledon, a pornit o explozie de ură: „Ești un gunoi! Sper să putrezești în iad"

Tensiuni în meciul lui Shapovalov cu moldoveanul Radu Albot

Între cei doi au existat și o serie de tensiuni în cele 61 de minute petrecute pe teren luni. Asta din cauza „ritualului” la care Albot apela în momentul în care se afla la primire. Moldoveanul îl „sâcâia” pe adversarul său printr-o metodă mai puțin fair-play: sărind înainte ca Shapovalov să servească. 

Gesturile lui Albot l-au deranjat vizibil pe Shapovalov, care n-a mai rezistat și a comentat în direcția acestuia: „E o glumă absolut ridicolă să faci asta!”, a strigat canadianul cu origini ex-sovietice în direcția moldoveanului, conform mai multor relatări de pe twitter. Doar în prima oră de joc, Shapovalov a comis șase duble greșeli, semn că tertipul adversarului său a dat roade.

Controversă în prima de zi de la Wimbledon, cu moldoveanul Radu Albot în prim-plan: „E o glumă absolut ridicolă să faci asta!”
Relatare despre tensiunile din meciul Shapovalov - Albot

Shapovalov, un jucător care a mai avut și în trecut reacții necontrolate la adresa oficialilor sau chiar a adversarilor săi, a ales apoi să se răzbune pe Albot cu aceeași monedă, reacționând similar în momentul în care oponentul său se afla la serviciu.

Disputa Radu Albot - Shapovalov va fi reluată astăzi, în jurul orei 15:00, ora României, la scorul de 7-5, 2-2.

În februarie 2019, Radu Albot a devenit primul moldovean care se impune într-un turneu ATP. Acesta a cucerit trofeul de la Delray Beach. Tot în acel an, Albot a bifat cea mai bună clasare a carierei, locul 39.

VIDEO Ziua în care Radu Albot a devenit primul moldovean care câștigă un titlu ATP

Citește și alte știri despre turneul de la Wimbledon: 

Azarenka, blocată de o întrebare primită în conferința de la Wimbledon: „Știi că nu sunt din Rusia, nu?!”

FOTO Novak Djokovic a trecut la munca de jos la Wimbledon » Gestul care a ridicat în picioare spectatorii

FOTO Strigătul lui Venus Williams a zguduit arena centrală de la Wimbledon » Clipe de panică în timpul duelului cu Elina Svitolina

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
vladtepes
vladtepes  •  04 Iulie 2023, 18:09
Postat de vladtepes pe 04 Iulie 2023, 10:31

Pe siteul Wimbledon scrie 7-5 pt Shapovalov...

Au modificat acum. Albot conduce. Sunt depasiti de situatie din cauza ploii. Aproape toate meciurile de azi amanate. Pfff.

zb59
zb59  •  04 Iulie 2023, 15:55
Postat de romeverest pe 04 Iulie 2023, 09:58

Shapovalov……” canadianul cu origini sovietice” !!! Chiar nu va reveniti ?? Baiatul este nascut la Tel Aviv, este crestin-ortodox si are origini ruse…nicidecum sovietice !!

Pentru “geniile” gsp a fi rus este sinonim cu a fi sovietic! Penibili!

vladtepes
vladtepes  •  04 Iulie 2023, 10:31

Pe siteul Wimbledon scrie 7-5 pt Shapovalov...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează