SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Monica Niculescu, de neoprit! Venită din calificări, și-a surclasat adversara din primul tur de la Miami

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 martie 2018 17:15

Monica Niculescu (70 WTA) a obținut o victorie categorică în primul tur de la Miami, reușind să se impună în fața kazacei Yulia Putintseva (75 WTA), scor 6-2, 6-4, la capătul unei partide care a durat o oră și 38 de minute.

Jucătoarea noastră a avut o evoluție solidă în primul set, exasperându-și adversara cu forehand-urile sale caracteristice și a pus presiune în permanență la retur, unde a reușit nu mai puțin de 3 break-uri. 

Niculescu a preluat conducerea și în setul secund, s-a distanțat rapid la 5-2, dar nu a reușit să închidă meciul la prima ocazie. A făcut-o însă la 5-4, obținând calificarea în turul II. 

Monica Niculescu o va înfrunta în turul secund pe sloavaca Magdalena Rybarikova (18 ATP).

Niculescu a trecut două tururi de calificări pentru a accede pe tabloul principal, învingându-le fără probleme pe Yanina Wickmayer și Antonia Lottner.

Tot în această seară urmează să evolueze și Irina Begu, care o va înfrunta pe americanca Danielle Rose Collins, după ora 22:00. Partida va putea fi urmărită în format liveSCORE pe GSP.ro.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
tihi
tihi  •  22 Martie 2018, 11:01

Din pacate din nou,si acest turneu are doua ramuri complect dezechilibrate. Pe prima se afla doar doua jucatoare din top 10,Halep si Pliskova,iar pe cealalta ramura se gasesc restul jucatoarelor din top 10:Muguruza,Kerber,Garcia,Ostapenko,Kvitova,Svitolina,V.Williams, Konta si Wozniacki.Dar tot aici se gasesc si eminentele jucatoare tinere Osaka si Kasatkina,care poate o sa aibe probleme cu elitele tenisului. Cred ca trebuie sa se faca ceva atat cu clasamentul cat si cu organizarea. Tragerea la sorti practicata in WTA este gresita:ar trebui sa se faca ca la jocurile de echipe(handbal,fotbal,baschet...) si sa tine cont de valoarea jucatoarelor,formand 4 sau 6 grupe de valori si sa fie extrase astfel adversarele.Asa este o loterie: una -doua jucatoare au noroc si ajung la adversare dificile doar la sfarsitul competitiilor,iar restul jucatoarelor au jocuri grele de la inceput pana la sfarsit.Asa este acum ramura lui Wozniacki,care de exemplu a pornit cu meciul Serena-Osaka,si se va continua cu Osaka-Svitolina.

aran
aran  •  22 Martie 2018, 09:00

Putintseva reprezintă Kazahstanul, așadar e kazahă, nu kazacă (cazacii nu reprezintă o etnie , ci o veche structură militară, pe vremuri țarul recruta sate întregi cărora le acorda mari privilegii, în schimb bărbații formau unități de elită care înăbușeau orice revoltă antițaristă , adică cazacii au fost niște mercenari). E ca și cum ai spune că rromani e limba pe care o vorbesc românii, sau că Budapesta e capitala României. Ce ție nu-ți place, altuia nu face ! Dar pentru asta e nevoie de o brumă de cultură...

347655969058390
Ion Popescu  •  21 Martie 2018, 23:47

Felicitari ! Succes in continuare ! Suntem alaturi de tine !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează