SPORTURI  »  TENIS  »  CONTROVERSĂ

Murray o ia în vizor pe Șarapova: ”Sportivii care revin după suspendări din dopaj nu ar trebui să primească wildcard-uri”

Maria Șarapova și Andy Murray au jucat împreună la dublu la prima ediție a IPTL, în 2014 // FOTO Guliver/GettyImages
Maria Șarapova și Andy Murray au jucat împreună la dublu la prima ediție a IPTL, în 2014 // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 02 martie 2017 00:00

Andy Murray crede că sportivii care revin după suspendări de dopaj, precum Maria Șarapova, nu ar trebui să primească wild card-uri.

După Stuttgart și Madrid, organizatorii turneului WTA de categorie Premier 5 de la Roma au anunțat ieri că-i oferă o invitație pentru tabloul principal Mariei Șarapova.

Rusoaica va reveni pe terenuri pe 26 aprilie, în concursul de la Stuttgart, la o zi după ce îi va expira suspendarea de 15 luni pentru dopaj.

Anul trecut, ea a testat pozitiv la Meldonium, substanță ce intrase pe lista celor interzise de la 1 ianuarie, însă sportiva continuase să-l ia și după data respectivă.

Chestionat pe tema wild card-urilor, numărul 1 ATP, Andy Murray, și-a expus ieri punctul de vedere. "Cred că ar trebui să-ți construiești singur drumul înapoi", a declarat el pentru The Times.

Pe de altă parte, britanicul nu a fost surprins de decizia organizatorilor celor 3 importante turnee. "Majoritatea vor face ceea ce cred că este mai bine pentru evenimentul lor. Dacă li se pare că să aibă nume mari pe tablou le va vinde mai multe bilete, atunci vor proceda așa".

La momentul revenirii, Șarapova nu va avea clasament, ceea ce înseamnă că îi va trebui o invitație pentru a juca la Roland Garros și, foarte probabil, la Wimbledon.

"Ea", a spus Murray referindu-se la rusoaică, "are o oportunitate de a-și îmbunătăți locul și astfel de a nu avea nevoie de wild card pentru Wimbledon.

Dacă nu reușește, e decizia oragnizatorilor, depinde cum vor dori să acționeze. Sunt sigur că se vor gândi bine la felul în care le va fi receptată hotărârea de public".

Soacra lui Andy: "Jos pantalonii!”

Andy a povestit și cum a fost diagnosticat, corect, de soacra sa, cu zona zoster. "Aveam o mică erupție în zona abdominală, nu era ceva teribil. Dar, uneori, când ai așa ceva și te scarpini, te simți mai bine. A fost însă mult mai dureros", a spus el.

"Mama soției mele era la noi la masă și i-am mărturisit că mâncărimea a devenit iritantă. Iar ea: "Dă-ți pantalonii în jos, arată-mi, poate fi zona zoster".

M-am executat, iar a doua zi am mers la medic. Avusese dreptate. Fiul ei, Scott, suferise de această boală, așa că ea văzuse înainte cum e erupția", a încheiat scoțianul.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează