SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP - ȘARAPOVA 4-6,4-6

Ne-au rămas calculele! » Halep a pierdut la Șarapova, se califică dacă o bate mîine pe Radwanska

Simona Halep a adunat 49 de victorii şi 16 înfrîngeri în 2015
Simona Halep a adunat 49 de victorii şi 16 înfrîngeri în 2015

Articol de - Publicat miercuri, 28 octombrie 2015 00:00

Românca o întîlneşte mîine pe Agnieszka Radwanska şi are nevoie de o victorie în două seturi pentru a nu depinde de rezultatul celuilalt meci. Toate cele patru componente ale grupei au şanse de a merge mai departe.

Ziua de ieri a complicat şi mai mult calculele în Grupa Roşie. Victoriile Flaviei Pennetta şi ale Mariei Şarapova le păstrează pe toate cele patru jucătoare în lupta pentru semifinale.

Fostul lider mondial a trecut de Simona Halep cu 6-4, 6-4, iar campioana de la US Open a învins-o pe Agnieszka Radwanska în două seturi, 7-6 (5), 6-4. Chiar dacă rusoaica are două victorii, ea nu şi-a obţinut încă biletul pentru semifinale.

Pentru a doua jucătoare a lumii varianta care nu-i dă bătai de cap este aceea a victoriei în două seturi. Atunci ea e calificată, fără a mai depinde de ce se întîmplă în meciul dintre Flavia Pennetta şi Maria Şarapova. Mai mult, ea s-ar putea califica de pe primul loc în grupă, dacă italianca se impune.

În cazul unui succes în trei seturi, Halep pierde calificarea doar într-un singur scenariu, dacă Flavia se impune în două seturi.

Variantele sumbre

Dacă Simona cedează în două seturi, atunci porţile arenei de la Singapore i se închid.

Ultimul scenariu posibil este acela al înfrîngerii în trei seturi, dar atunci are nevoie de o victorie a Mariei Șarapova."Nu vreau să mă gîndesc la toate posibilităţile care există. Mai am un meci. Dacă o să ajung în semifinale e bine, dacă nu, e la fel. Aştept vacanţa, aşa că nu contează, dar îmi doresc să ajung între primele patru dacă pot. Mai întîi trebuie să mă concentrez pe partida cu Radwanska pentru că va fi una dificilă", a spus Simona.

Ordinea în care vor fi programate meciurile va avea importanţa sa. Cele care vor juca a doua partidă vor şti de ce au nevoie pentru a merge mai departe, asta dacă se amesteca în complicatele calcule ale calificării.

Anul trecut, Simona o putea elimina pe Serena din competiţie dacă nu cîştiga un set în faţa Anei Ivanovici. Însă ea n-a ţinut cont de toate scenariile şi a dat totul pe teren. Serena avea să o bată în finală!

Clasament

  Jucătoare Meciuri Seturi Game-uri
1. Maria Şarapova 2-0 4-1 28-21
2. Simona Halep 1-1 2-2 20-15
3. Flavia Pennetta 1-1 2-2 16-22
4. Agnieszka Radwanska 0-2 1-4 23-29

Scenariile posibile pentru joi

  Halep în 2 seturi  Halep în 3 seturi Radwanska în 2 seturi Radwanska în 3 seturi
Şarapova în  2 seturi 1.Șarapova
2. Halep
1.Șarapova
2. Halep
1. Șarapova
2.Radwanska
1. Șarapova
2. Halep
Şarapova în 3 seturi 1. Șarapova
2. Halep
1. Șarapova
2. Halep
1. Șarapova
2. Pennetta
1. Șarapova
2. Halep
Pennetta în 2 seturi  1. Halep
2. Pennetta
1. Pennetta
2. Șarapova
1. Pennetta
2. Șarapova
1. Pennetta
2. Șarapova
Pennetta în 3 seturi 1. Halep
2. Șarapova
1. Șarapova
2. Halep
1. Pennetta
2. Șarapova
1. Pennetta
2. Șarapova

"Nu cred că mai am ceva de demonstrat"

Maria Şarapova a fost întrebată după victoria cu 6-4, 6-4 dacă simte că această izbîndă este una care să demonstrează ceva.

"Nu m-am gîndit vreodată că trebuie să-i demonstrez ceva cuiva, doar mie. Îmi setez tot felul de ţeluri în mintea mea, ca să mă motivez, în rest merg pe cărare bătătorită. Nu e deloc amuzant. În ceea ce-i priveşte pe cei din exterior, cred că am făcut destule în cariera mea că să arăt de ce sînt în stare. Mai ales în acest moment, cu pauza pe care am avut-o, este vorba despre a fi pe teren şi de a concura, lucruri care mi-au lipsit", a spus Şarapova.

"A meritat victoria"

Simona Halep a pierdut ieri pentru a şasea oară consecutiv în faţa Mariei Şarapova. "S-a mişcat foarte bine. Atunci cînd reuşeam să deschid unghiurile răspundea cu unele lovituri incredibile. Nu a ratat mai nimic. A stat foarte aproape de linia de fund a terenului. A prins o zi foarte bună, a jucat cel mai bun tenis al său, nu am ce să spun mai mult. A meritat victoria şi îi dau tot creditul pentru asta", a spus Simona.

Românca a adăugat că trebuie totuşi să ia părţile pozitive din acest meci şi data viitoare cînd o va întîlni pe Maria să fie mai bună pentru a o putea învinge.

Foşti colegi, acum rivali

Întîlnirea dintre Maria Şarapova şi Simona Halep a reprezentat şi o confruntare între antrenorii celor două: Sven Groeneveld şi Darren Cahill. Olandezul şi australianul au fost multă vreme implicaţi în programul adidas player development la care Groeneveld a renunţat pentru a o antrena pe rusoaică.

E pentru prima oară cînd cei doi sînt rivali. Darren a coborît de două ori în teren pentru a o sfătui pe Simona, în timp ce Sven o singură dată. Australianul a încercat să-i ofere soluţii tactice româncei în cele două incursiuni.  "Antrenorulmeu mi-a dat sfaturi bune. Merită un bonus mare", a spus Maria la finalul partidei.

Bilanţ negativ

Înfrîngerea suferită în faţa Mariei Şarapovei, 4 WTA, este pentru Simona Halep a cincea  din 2015 în faţa unei jucătoare de Top 10. Astfel că raportul dintre victorii şi înfrîngeri pentru româncă  rămîne negativ, el fiind de 3-5.

Halep a reuşit să le învingă pe Makarova, Wozniacki şi Pennetta şi a pierdut în faţa Carlei Suarez Navarro, a Carolinei Wozniacki, a Mariei Şarapova şi de două ori cu  Serena Williams. În toată cariera, ea are un bilanţ în faţa jucătoarelor de Top 10 de 15 succese şi  27 de insuccese.     

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
10208608211706089
Colios Cosmin  •  29 Octombrie 2015, 08:04

a si ati mai uitat ceva ca toate cele 5 meciuri dintre MSM si Penneta de pana acum aufost in 3 seturi .Dupa cum s-a jucat pana acum in grupa ar merita sa mearga mai departe MSM si Aga .Oricum Nimeni nu are nicio sansa in fata Buburuzei sau a lui Kerber .

10208608211706089
Colios Cosmin  •  29 Octombrie 2015, 07:56

Ceea ce au pierdut antevorbitorii din vedere este ca Simona nu se afla in nicio forma , nu are niciun stil de joc , ca Radwanska mai are sanse teoretice ,si mai ales ca daca nu se intampla vreo minune in grupa alba NIMENI nu are cum sa treaca de Buburuza saude Kerber.

920930717928342
Daniel Duhalm  •  28 Octombrie 2015, 17:37
Postat de cipinho79 pe 28 Octombrie 2015, 11:29

corect! GSP ati pierdut ore intregi sa construiti toate scenariile posibile si ati dat-o-n bara. Daca Pennetta bate 2-0 si Simona bate 2-1 nu se califica automat Sharapova ci doar daca va avea un golaveraj mai bun la game-uri fata de Simona. asta e putin probabil sa se intample fiindca Simona are acel 6-0 cu Penetta. Sharapova la 0-2 va avea cel mult +5 si Simona are deja +5 iar cu o victorie 2-1 e greu de crezut ca ar putea avea procent negativ la game-uri cu Radwanska. in concluzie la 0-2 Sharapova si 2-1 Simona, 99% se califica Simona.

vreau un 2-0 la seturi ptr Ssimo ca treaba sa fie clara....si 2-1 e bun ....Aga nu e de neinvins...mai ales ca sansele ei sunt 0...dar cu orgoliul ei nu se stie....

Vezi toate comentariile (10)
Comentează