SPORTURI  »  TENIS  »  REACȚIE

Nemulțumiri legate de revenirea atât de rapidă a Simonei Halep: „Nu am nimic cu ea, dar a fost suspendată nouă luni”

Simona Halep nu a mai jucat la Miami din 2021 FOTO Imago Images
Simona Halep nu a mai jucat la Miami din 2021 FOTO Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 09 martie 2024 10:05 / Actualizat sambata, 09 martie 2024 11:29

Tara Moore (31 de ani), jucătoarea de dublu care a avut de așteptat 19 luni pentru a fi exonerată de acuzațiile de dopaj, spune că Simona Halep are parte de un tratament preferențial.

Simona Halep a primit o invitație la turneul de la Miami, 19-31 martie, imediat ce a fost anunțată decizia TAS care i-a redus suspendarea de la patru ani la nouă luni. Un gest care a deranjat-o pe britanica Tara Moore.

Expert în analiza medicamentelor explică diferența dintre verdictele TAS și Sport Resolutions: „A fost fundamental greșit!”
HALEP, ADIO SUSPENDARE
Expert în analiza medicamentelor explică diferența dintre verdictele TAS și Sport Resolutions: „A fost fundamental greșit!”

Jucătoarea de dublu a fost suspendată provizoriu pe 27 mai 2022 în urma unui test pozitiv la steroizi anabolizanți, boldenon și nandrolon. un test recoltat la turneul de la Bogota în 2022.

Ea a avut de așteptat 19 luni, până în decembrie 2023, pentru a fi audiată de Sport Resolutions și apoi exonerată, constatându-se că a mâncat carne contaminată. ITIA a depus un apel la TAS, contestând doar ipoteza infestării cu nandrolon. Deocamdată nu s-a ajuns la o audiere.

Tara Moore, după ce a fost redusă suspendarea lui Halep: Este descurajant”

După anunțul româncei că va participa la turneul de la Miami, Tara Moore a scris pe o platformă socială. Este grozav că Simona Halep este capabilă să se pună pe picioare atât de repede. Păcat că nu se întâmplă același lucru pentru mine și pentru alți jucători care au fost exonerați și care nu sunt parte din lumea bună.

WTA are nevoie de o regulă care să stipuleze că dacă un jucător este găsit fără NICIO VINĂ SAU NEGLIJENȚĂ ar trebui să i se ofere cel puțin o protecție. Nu am primit nici măcar un e-mail de bun venit, iar asta este descurajant”

Ea a continuat să dialogheze cu cei care o urmăresc: Nu cer un wild card la Miami, cer un clasament protejat. De asemenea, ea a fost suspendată timp de 9 luni, la mine s-a constatat că nu am nicio vină sau neglijență după 19 luni.

Din nou, nu am nimic cu Simona. Mă bucur că s-a întors să joace, știu că acest proces este oribil”, a mai scris Moore.

Britanica a vorbit și despre costurile unui astfel de proces în care a încercat să-și demonstreze nevinovăția. Am de plătit să o sumă exorbitantă, am făcut datorii”

Mesajul britanicei după exonerare

Tara Moore a scris un mesaj contondent după decizia din decembrie 2023: „19 luni. 19 luni de timp irosit. 19 luni din reputația mea, din clasamentul meu, din viața mea, s-au scurs încet. 19 luni de suferință emoțională. 19 luni, eu și echipa mea primim răspunsul pe care îl știam de la început.

Nemulțumiri legate de revenirea atât de rapidă a Simonei Halep: „Nu am nimic cu ea, dar a fost suspendată nouă luni”
Tara Moore pe vremea când juca FOTO Imago Images

Va dura mai mult de 19 luni pentru a reconstrui, repara și recupera din lucrurile prin care am trecut, dar vom reveni mai puternici ca niciodată".

Tara Moore era pe locul 88 în clasamentul de dublu în momentul în care a început suspendarea sa provizorie. Britanica a disputat două finale în circuitul WTA de dublu, la Bogota în 2022 și în 2016 la Rio de Janeiro. La Bogota, unde a fost testată pozitiv, ea a făcut pereche cu soția sa, Emina Bektas.

Citește și:

Simona Halep, dependentă de wild-card! Câte invitații poate primi în acest sezon: profită de o „portiță” în regulament
HALEP
Simona Halep, dependentă de wild-card! Câte invitații poate primi în acest sezon: profită de o „portiță” în regulament
Laboratorul acuzat de Halep contraatacă » Răspuns oficial după acuzațiile frontale ale Simonei
HALEP, VICTORIE LA TAS
Laboratorul acuzat de Halep contraatacă » Răspuns oficial după acuzațiile frontale ale Simonei

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (35)
monika.
monika.  •  11 Martie 2024, 23:01
Postat de Raluca_a pe 11 Martie 2024, 00:12

Roxadustatul nu este o substanță care se găsește pe toate drumurile, nu se găsește nici în spitale, iar în farmacii cu greu găsești o injecție sau doua. În România nici nu exista pastile se găsesc doar injecții și se da foarte greu reteta pentru aceste injecții.. Mama mea are insuficienta renala și medicul i-a dat sa facă o injecție pe săptămână și primește reteta lunar pentru 4 injecții.. Niciodată nu am găsit într-o farmacie toate cele 4 injecții.. Trebuie sa lăsăm reteta în farmacie și după o săptămână sau doua farmacia aduce restul injecțiilor.. Cred ca mai repede poți sa găsești droguri în România decât Roxadustat. Nu exista ca o substanță atât de scumpa și rară sa se găsească în suplimente alimentare. Dincolo de asta, Halep nu a declarat ca ia acel supliment în turneu, nu a declarat ca ia acel supliment nici măcar când a fost prinsa dopata și intervievata de agenții anti-doping. Halep a declarat ca ia acel supliment abia după 3 zile după ce a fost prinsa dopata, asta deși suplimentul i-ar fi diminuat pedeapsa.. Este clar ca nu a luat acel supliment și în cele 3 zile doar a căutat o soluție salvatoare-asa a apărut acest supliment.. Supliment care nu s-a mai produs din 2017 și era expirat de 1 an. Adică Halep lua suplimente expirate și o companie a vândut unui sportiv de talie mondiala un supliment expirat de 1 an?! Nici un chioșc de pe marginea străzii nu iti vinde un produs expirat dar altminteri o companie care vinde produse sportivilor de performanta..

Asa e, suplimentul a aparut brusc, sursa Rox= suplimentul, in care doar apararea a gasit Rox. De fapt, in urma expertizelor, s-a concluzionat ca sursa principala e alta. Nemaivorbind de pasaport, analizat de experti gen hematolog, cercetator antidoping, care sunt profesionisti impecabili. Ei au fost foarte siguri de concluziile lor. Pe de alta parte, presa straina scrie ca avocatul american, specializat in apararea sportivilor dopati, da frecvent vina pe suplimente (lipsa intentiei), dupa care sustine diluarea responsabilitatii, ceea ce are ca rezultat pedepse mai mici, sau micsorarea lor. Dar asta e doar o strategie, nu inseamna neaparat si adevarul. Cine a citit cu atentie hotararea, a inteles, evident, cum stau lucrurile.

monika.
monika.  •  11 Martie 2024, 08:10

Cand tribunalul da verdictul “ nevinovat”, WTA ar trebui sa redea locul in clasament, wild carduri, sa ajute. Tara Moore nu a primit asta, si trebuie sa o ia de la 0, revoltator! La fel de revoltator e ca persoane condamnate , prinse cu substante dopante, primesc wild card. Acum, cineva se lauda cu asta, dupa ce ( cand se credea in siguranta) a criticat ca Sharapova a primit unul . A zis “ For the kids, for the young players, it is not OK to help with a wild card the player that was banned for doping”. Stimati jurnalisti, ar fi trebui sa mentionati asta. Ca un jucator, condamnat pt dopaj, care anterior a criticat metodele ajutatoare de “ revenire”, acum profita din plin de ele, iar cei nevinovati nu primesc nicio compensatie.

monika.
monika.  •  11 Martie 2024, 08:03

Cand tribunalul da verdictul “ nevinovat”, WTA ar trebui sa redea locul in clasament, wild carduri, sa ajute. Tara Moore nu a primit asta, si trebuie sa o ia de la 0, revoltator! La fel de revoltator e ca persoane condamnate , prinse cu substante dopante, primesc wild card. Acum se lauda cu asta, dupa ce ( cand se credea in siguranta) a criticat ca Sharapova a primit unul . A zis “ For the kids, for the young players, it is not OK to help with a wild card the player that was banned for doping”. Stimati jurnalisti, ar fi trebui sa mentionati asta. Ca un jucator, condamnat pt dopaj, care anterior a criticat metodele ajutatoare de “ revenire”, acum profita din plin de ele.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează