SPORTURI  »  TENIS  »  NETFLIX SLAM

VIDEO+FOTO Așa ceva nu putea fi regizat! Tot ce s-a întâmplat la Netflix Slam, „demonstrativul” de milioane Nadal - Alcaraz + punctul meciului

Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, în Netflix Slam / Captură Twitter +10   FOTO
Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, în Netflix Slam / Captură Twitter

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2024 03:58 / Actualizat luni, 04 martie 2024 16:59

Netflix Slam. „Demonstrativul” Rafael Nadal - Carlos Alcaraz, primul eveniment sportiv din istorie transmis live de platforma de streaming americană, s-a încheiat cu victoria celui mai tânăr dintre spanioli. Carlitos a triumfat în show-ul din Las Vegas, 3-6, 6-4, 14-12, intens mediatizatul eveniment transformându-se până la urmă într-un succes.

Inedita confruntare cu iz american Nadal - Alcaraz a însemnat, întâi de toate, primul meci de tenis din toate timpurile difuzat în direct de cei de la Netflix, compania din ce în ce mai tentată să exploateze inclusiv industria sportului și roadele pe care ea le oferă.

Se pierde frumusețea sportului? Ce lucruri au început să lipsească în tenis sau fotbal
TENIS
Se pierde frumusețea sportului? Ce lucruri au început să lipsească în tenis sau fotbal

„Netflix Slam” a însemnat o rețetă financiară cu multe zerouri

Meciul demonstrativ jucat în incinta celebrului Mandalay Bay din Vegas a beneficiat de o promovare masivă în ultimele săptămâni, dar a avut parte și de multipe critici: fie cauzate de caracterul artifical al meciului, fie de implicarea Netflix, fie de prețurile exorbitante ale biletelor sau sumele generoase primite de cei doi campioni iberici pentru a lua parte la eveniment.

Potrivit presei americane, Alcaraz și Nadal ar fi încasat un milion de dolari de fiecare pentru meciul intitulat „Netflix Slam”.

Iar MGM Resorts, compania de divertisment care s-a ocupat de organizarea meciului, a avut la rândul ei parte de contestatari, din cauza prețurilor ce au însoțit întreg tabloul evenimentului - prețuri considerate de mulți a fi obscene.

De exemplu, meciul în sine a fost prefațat de scurte sesiuni private de tenis la care fanii puteau lua parte alături de cele două staruri. Doar cei mai bogați dintre ei își puteau permite acest lux, căci o lecție de tenis de câteva minute în compania lui Nadal și Alcaraz a costat chiar și 150.000 de dolari de persoană!

Printre altele, „Netflix Slam” a fost amenințat și de problemele medicale cu care s-au confruntat cei doi. Alcaraz și-a luxat glezna cu două săptămâni în urmă, la Rio de Janeiro, prezența sa în Las Vegas fiind inițial în dubiu, în timp ce pentru compatriotul său suferințele de ordin fizic au fost la ordinea zilei în ultimul an și jumătate.

Până la urmă, ambii au ajuns teferi în Las Vegas pentru cea de-a patra lor întâlnire directă, prima în împrejurări amicale.

Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, înainte de Netflix Slam / Sursă foto: Facebook
Cei doi spanioli, îmbrățișați la fileu după terminarea meciului / Sursă foto: Facebook@ Carlos Alcaraz
Rafael Nadal, în Netflix Slam / Captură Twitter
Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, în Netflix Slam / Captură Twitter
Rafael Nadal, în Netflix Slam / Captură Twitter
+6 FOTO

Nadal, Alcaraz și multe vedete în „Netflix Slam”

Americanii au „poleit” evenimentul nu doar cu un superafiș, ci și cu o suită de vedete care au dat și mai multă culoare meciului demonstrativ Nadal - Alcaraz.

Netflix a avut grijă ca meciul să fie comentat live, de la fața locului, de voci reputate din tenisul american, astfel că partida a beneficiat de analize și comentarii de clasă mondială din partea unor nume precum Andre Agassi, Andy Roddick, Jim Courier sau Patrick McEnroe, în timp ce Feliciano Lopez și David Ferrer au disecat meciul pentru vorbitorii de limbă spaniolă.

Andy Roddick și Andre Agassi, în dreapta, la masa de la care au comentat Netflix Slam
Cei doi spanioli, îmbrățișați la fileu după terminarea meciului / Sursă foto: Facebook@ Carlos Alcaraz
Rafael Nadal, în Netflix Slam / Captură Twitter
Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, în Netflix Slam / Captură Twitter
Rafael Nadal, în Netflix Slam / Captură Twitter
+6 FOTO

De la nivelul terenului, charismatica Mary Joe Fernández a venit cu observații prețioase remarcate la cei doi protagoniști, pe care a reușit chiar să-i intervieveze, în seturile unu și doi, o dată pe Nadal și o dată pe Alcaraz, în pauzele dintre game-uri.

Iar în linia întâi a personalităților prezente la eveniment au fost nume precum „nemuritorul” Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones, Charlize Theron, Lindsey Vonn, Danai Gurira, Pau Gasol, și Colin Kaepernick.

Bineînțeles, niciunul dintre ei n-a avut energia lui Rafael jr., băiețelul de un an și jumătate al lui Rafa. Căruia cei de la Babolat i-au făcut cadou o mini-rachetă pe măsură 😄.

Rafael Nadal jr., alături de Maria Francisca Perelló, soția lui Nadal / Sursă foto: Twitter@ Netflix
Cei doi spanioli, îmbrățișați la fileu după terminarea meciului / Sursă foto: Facebook@ Carlos Alcaraz
Rafael Nadal, în Netflix Slam / Captură Twitter
Rafael Nadal și Carlos Alcaraz, în Netflix Slam / Captură Twitter
Rafael Nadal, în Netflix Slam / Captură Twitter
+6 FOTO

Tenis, nu zgomot! Rafa Nadal și Caros Alcaraz au „livrat” la cel mai înalt nivel

Cel mai important, Nadal și Alcaraz n-au mimat tenisul, iar atmosfera de meci demonstrativ nu s-a simțit aproape deloc jos, pe teren.

Au lipsit în totalitate „artificiile”, punctele jucate pentru public, giumbușlucurile sau cine știe ce reguli improvizate pentru spectacol. Ambii au jucat la un nivel mai mult decât satisfăcător, cu resursele de care dispun în prezent.

Abia refăcut după accidentarea la gleznă, lui Alcaraz i-a lipsit deplasarea extraterestră pe care o etalează în mod obișnuit, în timp ce Nadal a părut că-și menajează în unele momente șoldul și că e foarte atent cu loviturile de pe partea de backahnd.

Nici Netflix nu putea regiza așa ceva! Nadal a a furat show-ul cu forehand-ul din finalul meciului

Chiar și-n aceste condiții, au ieșit câteva puncte cu adevărat speciale, cel mai spectaculos fiind reușit de Nadal în super-tie-break-ul din setul trei.

Fostul lider mondial a salvat una dintre cele șase mingi de meci ale lui Alcaraz printr-un passing în lung de linie de colecție, pe care niciun regizor Netflix nu l-ar fi putut planifica!

Nadal a lovit ca în vremurile bune dintr-o poziție incomodă, iar pe Twitter fanii s-au grăbit să compare acel forehand cu una dintre loviturile pe care le reușea în 2008, în memorabila finală cu Federer de la Wimbledon.

Carlos Alcaraz, învingător în „Netflix Slam”

În final s-a impus Alcaraz, care a valorificat cea de-a șasea minge de meci avută în fața idolului său. În comparație, Nadal n-a beneficiat de vreun matchpoint.

Rafa dominase primul set, scor 6-3, chiar primul set competitiv jucat de el după accidentarea de la Brisbane.

Previzibil, ritmul său a scăzut încet-încet în cel de-al doilea set, pe care mai tânărul său compatriot și l-a adjudecat la patru. Astfel că totul s-a decis în prelungirile unui super tie-break care a mai rotunjit cu câteva milioane, probabil, veniturile celor de la Netflix. Alcaraz a trecut primul linia de sosire, s-a impus cu 14-12 și și-a trecut în palmares ediția inaugurală a competiției.

Meciul s-a încheiat cu o scurtă festivitate de premiere la care a luat parte și Andre Agassi, dar și CEO-ul Netflix, Greg Peters.

Pentru Nadal și Alcaraz urmează Indian Wells, în timp ce „Netflix Slam” va reveni, cel mai probabil, la anul.

VIDEO Trailer-ul oficial al Netflix Slam

Citește și alte știri din tenis:

Ana Ivanovic a alcătuit jucătoarea perfectă » Alegere TOTAL surprinzătoare pentru cel mai bun rever

Andy Murray și viitorul său în tenis: „Ambele sunt speciale, nu aș ști pe care să-l aleg”

Andy Roddick, cuvinte mari pentru Novak Djokovic: „Joacă precum un cyborg”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
viforul
viforul  •  04 Martie 2024, 12:54

Un meci bun. Foarte bun!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close