SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2014

Noua senzaţie vine din Elveţia » Belinda Bencic a eliminat două jucătoare din top 10 WTA şi e cea mai tînără tenismenă din sferturile US Open

Belinda Bencic nu are în palamares nici un turneu WTA
Belinda Bencic nu are în palamares nici un turneu WTA

Articol de - Publicat marti, 02 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 01 septembrie 2014 23:08

Are doar 17 ani, e antrenată de mama Martinei Hingis şi a învins-o în ”optimi” pe Jelena Jankovici, 10 WTA.

America e pămîntul fădăduinţei pentru o tînără de 17 ani. Numele ei e Belinda Bencic, a 58-a jucătoare a lumii. Adolescenta e pentru prima oară în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem la seniori. A ajuns acolo după ce a obţinut primele sale victorii la jucătoare de Top 10.

A învins-o mai întîi pe Angelique Kerber în turul al treilea, iar în optimi de finală a trecut de Jelena Jankovici cu 7-6 (6), 6-3. Este cea mai tînără jucătoare prezentă între primele opt la US Open de la Martina Hingis care, la 17, care reuşea acest lucru în 1996.

Legătura Belindei cu Martina este însă una şi mai strînsă. De la patru ani ea se antrenează la şcoala lui Melanie Molitor, mama lui Hingis. Chiar dacă nu merge la turnee cu ea, Molitor are o influenţă mare în deciziile Belindei.

Aşa că Elveţia mai are un jucător de viitor, după ce i-a dat lumii pe Martina Hingis, Roger Federer sau Stan Wawrinka. "Nu ştiu de ce avem atît de mulţi jucători buni. Poate de la ciocolată", a spus în glumă Belinda. Părinţii ei au emigrat în Elveţia în 1968 din Cehoslovacia.

"Pe drumul cel bun"
Junioară cu viitor promiţător, ea a făcut pasul spre seniori foarte repede. În 2013 se impunea la Roland Garros şi Wimbledon în competiţia adolescenţilor, iar acum e la doar trei meciuri de un trofeu la seniori. O întîlneşte în sferturi de finală pe Shuai Peng, 39 WTA.

"Are un potenţial foarte mare. Cred că poate fi între primele cinci jucătoare din lume. E pe drumul cel bun, doar de ea depinde să ajungă acolo", a spus Martina Hingis.

În timpul liber, Belinda e ca orice adolescent, acultă muzică, se uită la filme, preferă comediile, citeşte cărţi şi se întîlneşte cu prietenii.

Jumătate deschisă
În partea de jos a tabloului, acolo unde se află şi Belinda Bencici, nu se mai afla nici o jucătoare din Top 10. Au fost eliminate Simona Halep, Agnoeszaka Radwanska, Angelique Kerber şi Maria Şarapova. Aşa că finalista din această parte a tabloului se va alege dintre Belinda Bencic, Shuai Peng, Sara Errani şi Caroline Wozniacki.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (6)
sibelius
sibelius  •  02 Septembrie 2014, 12:37
Postat de adrian_hora pe 02 Septembrie 2014, 09:21

zise marele specialist :) pana una alta simona ramane pe locul2 - unii romani se vor intrista pe chestia asta. sunt convins ca fiecare natie are haterii ei dar parca ai nostri sunt mai cu mot :D

Locul 2 sau 10 sau 100 nu are importanta decat pentru tragerile la sorti din turnee. In rest e ca si clasamentul FIFA Coca-Cola.

observator3000
observator3000  •  02 Septembrie 2014, 12:26
Postat de adrian_hora pe 02 Septembrie 2014, 09:21

zise marele specialist :) pana una alta simona ramane pe locul2 - unii romani se vor intrista pe chestia asta. sunt convins ca fiecare natie are haterii ei dar parca ai nostri sunt mai cu mot :D

Bine ca am gasit un mare specialist in tenis. Vad ca esti si-n lingvistica, ai reusit sa inventezi un cuvant. Nu mai meriti nici un raspuns!

margelatu2011
margelatu2011  •  02 Septembrie 2014, 10:56

Nu a batut-o Simona Halep cu cateva saptamani in urma??? GRANDE HALEP!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează