SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

O altă Spanie! » Nadal, Ferrer, Verdasco şi Lopez nu vor juca anul viitor în Cupa Davis

Granollers, Verdasco, Lopez, Ferrer, Nadal şi căpitanul Costa (de la stînga la dreapta). Doar primul va juca la anul în Cupa Davis
Granollers, Verdasco, Lopez, Ferrer, Nadal şi căpitanul Costa (de la stînga la dreapta). Doar primul va juca la anul în Cupa Davis

Articol de - Publicat marti, 06 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 05 decembrie 2011 21:32

Cîştigătoarea Salatierei va avea la întîlnirea cu Kazahstan, din februarie 2012, o componenţă complet schimbată.

Au cîştigat, au dansat, s-au bucurat, iar cînd a venit vremea declaraţiilor spaniolii s-au speriat un pic. "Anul viitor, cu siguranţă nu o să joc în Cupa Davis, este un an olimpic. De ceva vreme sînt jucătorul care dispută cele mai multe partide pe sezon şi asta fără să-mi încarc foarte mult calendarul. Mi-e imposibil să particip în 2012 în Cupa Davis, vom vedea ce se întîmplă după. Dar Spania are mulţi jucători care vin din urmă şi care ne vor înlocui cu succes", a spus Rafael Nadal.

Numărul doi mondial este jucătorul cel mai tînăr dintre cei patru care au evoluat pentru Spania în finala disputată împotriva Argentinei şi cîştigată cu 3-1. Nadal, 25 de ani, are în palmares 4 Salatiere, o singură înfrîngere la simplu şi 20 de victorii.

Şi ceilalţi la fel
David Ferrer, al cincilea jucător al lumii, a confirmat şi el că va lipsi în 2012 din Cupa Davis. "Reprezentăm Spania în fiecare săptămînă, dar e adevărăt că atunci cînd jucăm în Cupa Davis sau la Jocurile Olimpice e altfel. Eu vreau să merg la Londra, dar e imposibil să ne adunăm din nou în această formulă pentru că urmează un sezon greu. Vîrsta se simte deja la nivel fizic", a spus David Ferrer (29 de ani) pentru cotidianul Marca.

Feliciano Lopez, care a debutat în această competiţie în 2003, are un bilanţ de 12 victorii şi 16 înfrîngeri. "Am dat mult acestei echipe şi acest lucru mă face să mă simt important, dar este momentul să joace şi alţii", a spus jucătorul în vîrstă de 30 de ani.

Fernando Verdasco (28 de ani) a adunat 16 întîlniri şi vrea ca în sezonul viitor să se concentreze pe recuperarea locurilor pierdute în clasamentul ATP, el afîndu-se pe poziţia 24 în ierarhia mondială. Aşa că Spania i-ar putea avea în teren pe Nicolas Almagro, Marcel Granollers, Pablo Andujar, Tommy Robredo, Albert Montanes. Sau pe oricine vine din urmă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
flafy
flafy  •  06 Decembrie 2011, 10:46

eh,Spania are multi tenismani valorosi...si cred ca vor castiga cupa Davis si la anul!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează