SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

O plimbare prin iarbă » Halep a învins-o pe Schiavone și s-a calificat în turul 3 la Wimbledon

Simona Halep şi-a asigurat 80.000 de lire sterline prin calificarea în turul al treilea // FOTO Guliver/GettyImages +4   FOTO
Simona Halep şi-a asigurat 80.000 de lire sterline prin calificarea în turul al treilea // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat vineri, 01 iulie 2016 00:00

Simona Halep s-a calificat ieri în turul al treilea, după ce a învins-o pe Francesca Schiavone cu 6-1, 6-1.

Unele zile sunt perfecte. Ieri, Simona a traversat o astfel de zi, chiar dacă dincolo de fileu a fost Francesca Schiavone, câștigătoare de turneu de Mare Șlem și cu un joc atipic pentru prezentul tenisului feminin. Într-o oră și cinci minute, românca a lăsat doar două game-uri, iar evoluția sa a fost încântătoare.

"A fost un meci excelent, am jucat bine, sunt mulțumită de felul în care am reușit să variez jocul. M-am descurcat foarte bine în executarea planului pe care îl aveam înainte de meci", a spus ieri Halep.

Ea a trecut de Francesca Schiavone cu 6-1, 6-1 și s-a calificat pentru a doua oară în turul al treilea la Wimbledon, după 2014.

În meciul cu italianca în vârstă de 36 de ani, Simona a avansat la fileu, a stat aproape de linia de fund, a deschis terenul și a lovit câștigător din toate pozițiile.

"Ea a jucat câteodată moale, altă dată a lovit în forță. dar am reușit să mă adaptez și a ieșit un meci bun", a completat românca. Ea se află abia la al doilea meci pe iarbă în acest sezon. dar spune că deja s-a adaptat la această suprafață.

"Mă simt bine, sunt pregătită, îmi simt jocul, sunt încrezătoare, trebuie doar să intru pe teren și să evoluez cât pot eu de bine", a spus a cincea jucătoare a lumii.

"E puternică și servește incredibil"

Pare simplu și ușor. Până acum, pe iarba de la All England Club ea s-a descurcat de minune, două meciuri, două victorii în minimum de seturi, fiecare dintre ele jucată într-o oră și câteva minute.

Provocările mai mari vin odată cu înaintarea pe tablou. Azi, Simona se va duela pentru un loc în săptămâna a doua cu olandeza Kiki Bertens, semifinalistă la Roland Garros 2016.

"Va fi o partidă dificilă. O cunosc, e într-o formă bună. A ajuns departe la Paris, dar aici e diferit, se joacă pe iarbă. M-am mai întâlnit cu ea acum mulți ani, dar sunt sigură că va fi greu. E o provocare pentru mine. Și de ce nu?, trebuie să cred că o pot învinge. E puternică și servește incredibil", și-a caracterizat Halep următoarea adversară.

Olandeza, 24 WTA, și românca s-au întâlnit de două ori, împărțindu-și victoriile. Poate urma o nouă zi perfectă.

18lovituri direct câștigătoare a reușit Simona Halep în meciul cu Francesca Schiavone

14greșeli neforțate a adunat Halep în meciul de ieri cu italianca Schiavone

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează