SPORTURI  »  TENIS  »  MONTREAL

O săptămână de 10 » După 40 de ani de la succesele Nadiei, o altă româncă a câștigat la Montreal

Articol de - Publicat luni, 01 august 2016 00:00

Simona Halep s-a impus la Rogers Cup, după ce a trecut în finală de Keys cu 7-6(2), 6-3

Orașul Montreal are multe semnificații pentru România. În 1976, Nadia intră în lumea zeilor, după performanța de la Jocurile Olimpice. La 40 de ani de când gimnasta din România primea primul zece din istoria JO, o altă româncă și-a scris propria istorie. Simona Halep a cucerit al 14-lea trofeu al carierei, după o săptămână plină în care a jucat și la simplu, și la dublu.

O săptămână care ieri s-a încheiat la simplu cu o finală jucată împotriva lui Madison Keys. Cea de-a 22-a a carierei. Românca își dorea mult acest trofeu, mai ales că a rămas un spin în cariera sa faptul că anul trecut, la Rogers Cup, disputat la Toronto, a fost nevoită să se retragă din ultimul act din cauza căldurii care a epuizat-o. Ieri, românca și-a pus șapca pe cap și a înfruntat cele 27 de grade de la miezul zilei. Pe Madison o știa bine, pentru că mai jucase de trei ori împotriva ei, cel mai recent la Wimbledon. "Lovește mingea foarte tare, serviciul ei e foarte bun, iar eu trebuie să mă concentrez pe jocul meu, să fiu agresivă", a spus Simona.

Meciul de ieri nu a fost cel mai spectaculos, iar greșitele au fost numeroase, dar cele mai multe s-au adunat în dreptul americancei de pe locul 12 mondial. Din douăsprezece game-uri disputate, șapte au fost break-uri, ultimele patru fiind legate, Românca a servit de două ori pentru set, dar n-a reușit să încheie socotelile. A făcut-o în tie-break. Lucru care i-a oferit liniște. Și-a văzut de jocul său, încercând să ignore ce se întâmplă dincolo de fileu. "Nu te gândi prea mult. Ai încredere în jocul tău, în picioarele tale!", îi spusese antrenorul ei în primul set.

Keys a continuat jocul său de totul sau nimic, iar Simona s-a dus la 3-0. Nu și-a mai pierdut serviciul deloc și după o oră și cincisprezece minute a zâmbit fericită. De trofeul de la București se leagă acum cel de la Montreal. Este al 14-lea trofeu al Simonei, al treilea al lui 2016. Un trofeu extrem de prețios.

"A fost o săptămână incredibilă. Le mulțumesc tuturor celor care au venit să mă susțină, m-am simțit ca acasă. Vreau să le mulțumesc și celor din echipa mea! Această săptămână a fost un maraton"
Simona Halep

3este locul pe care-l va ocupa Simona Halep începând de azi în ierarhia mondială, în urcare două poziții

497.700 €a primit Simona Halep pentru victoria de la Montreal

Titlurile Simonei Halep 14

Categorie International

  • 2013 Nurnberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta
  • 2014 București
  • 2015 Shenzen
  • 2016 București

Categorie Premier 700

  • 2013 New Haven, Moscova

Categorie Premier 5

  • 2014 Doha
  • 2015 Dubai
  • 2016 Montreal

Categorie Premier Mandatory

  • 2015 Indian Wells
  • 2016 Madrid

Tournament of Champions

  • 2013 Sofia

Banii de la dublu pentru cumpărături

Simona Halep a jucat ieri pentru prima oară finala atât la simplu, cât și la dublu. "Nu m-am așteptat. De fapt, atunci când a început turneul mi-am zis că banii pe care îi voi câștiga din meciurile de la dublu îi voi cheltui pe toți la cumpărături. Am adunat destui ca să mă bucur de o sesiune prelungită. Poate de aceea am câștigat atâtea meciuri. Glumesc!", a spus Simona. Ea și Monica Niculescu le-au învins sâmbătă seară în semifinale pe Klepac/Srebotnik cu 6-3, 2-6, 10-6. Perechea română urma să joace finala duminică noaptea contra rusoaicelor Makarove/Vesnina. Cecul pentru finaliste este de 71.920 de dolari, iar pentru câștigătoare de 142.375.

Nadia a avut performanțe mai mari

A fost inevitabil ca ziariștii prezenți la turneul de la Montreal să nu facă legătura dintre Simona și Nadia. "Pentru toată lumea din România, Nadia e un exemplu. Indiferent de vârstă, toată lumea știe cine e. Ce a realizat ea e peste performanțele mele. Chiar dacă eu sunt în top, ea a luat primul zece la Jocurile Olimpice. E greu să atingi așa ceva. Dar cred că sunt mai motivată pentru că am văzut că un român poate să facă lucruri mari în sport. Așa că încerc să muncesc mult, să cred mai mult în mine", a spus românca.

Drumul până la trofeu

  • Turul 1 bye
  • Turul 2 Daria Gavrilova 45 WTA 6-2, 6-3
  • Optimi de finală Karolina Pliskova 17 WTA 6-3, 6-3
  • Sferturi de finală Svetlana Kuznețova 11 WTA 3-6, 6-1, 6-1
  • Semifinale Angelique Kerber 2 WTA 6-0, 3-6, 6-2
  • Finală Madison Keys 12 WTA 7-6(2), 6-3

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
sange_alb.rosu
sange_alb.rosu  •  01 August 2016, 14:11

A castigat turneul, felicitari. Totusi... sa o compari cu Nadia e cam mult. Mai ales ca jocul a fost departe de perfectiune. Keys a avut mult mai multe lovituri castigatoare, dar Simona a avut noroc pentru ca americanca a facut un numar incredibil de mare de erori nefortate. Nu ma injurati, nu vreau sa spun ca Simona nu are meritele ei pentru performanta asta, doar ca e mult sa o comparam cu Nadia.

stelistdemic01
stelistdemic01  •  01 August 2016, 09:55
Postat de ottobraun pe 01 August 2016, 09:41

romanii sunt la JO Rio vor castiga o medalie la tenis , ***

sper ca sri & sie sa te identifice si un tribunal serios sa te azvirle acolo unde ti-e locul: temnita... poti fii sigur ca dosarul tau e deja in lucru

917516058278640
Marius Nica  •  01 August 2016, 09:49
Postat de ottobraun pe 01 August 2016, 09:41

romanii sunt la JO Rio vor castiga o medalie la tenis , ***

ESTI BOU!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează