SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Pas fals » Zi slabă pentru Simona Halep: eliminare de la US Open. Finală 100% italiană

Articol de , - Publicat sambata, 12 septembrie 2015 00:00

Românca a fost învinsă de Flavia Pennetta în 59 de minute cu 6-1, 6-3. A doua jucătoare a lumii nu s-a regăsit deloc în meciul cu italianca în vîrstă de 33 de ani.

Ieri a fost una dintre acele zile de coşmar ale Simonei. Una în care a risipit mingi, una în care nimic nu a mers. Una care a semănat cu altele. Una care s-a dus repede. Încă de la începutul meciului, ea a părut fără energie. De partea cealaltă a fileului însă, Flavia a prins o zi excelentă. "E cel mai bun meci al ei", a  spus Chris Evert, deţinătoare a 18 trofee de Mare Şlem.

Pentru Simona, poate fi unul dintre cele mai proaste ale sezonului, după cel de la Australian Open cu Ekaterina Makarova şi cel de la Roland Garros cu Mirjana Lucici Baroni.

Cauzele pot fi numeroase. Consumul extraordinar de energie din meciurile cu Sabine Lisicki şi Victoria Azarenka. Faptul că din nou Simona a intrat în locul favoritei, după ce în meciul cu bielorusa nu mulţi îi dădeau şanse reale. Miza meciului. Chiar dacă la nivel declarativ Simona a spus că nu are aşteptări, apropierea finalei e clar că a lăsat urme.

Meciul a început promiţător pentru Halep, care a avut o oportunitate de break pe serviciul Flaviei. De acolo însă, jocul italiencei, aflată pentru a doua oară în semifinalele unui turneu de Mare Şlem, a început să crească.

În timp ce Simona a împrăştiat mingi. Nu şi-a găsit deloc ritmul şi a lăsat-o pe Pennetta să conducă meciul. Doar 28 de minute a durat prima felie a disputei. Una care nu a lăsat loc de prea multe interpretări. Flavia a fost peste tot. A fost jucătoarea mai bună.

La pauză, Simona a mers la vestiare. Acolo unde de obicei urmează un monolog, unul care să mobilezeze toată acea putere interioară care o face să întoarcă meciuri din situaţii imposibile. Însă de data asta n-a mers. Şi-a cedat serviciul şi partida părea că i se scurge rapid printre degete.

Cumva, Halep a reuşit să revină. A făcut imediat re-break-ul şi a condus cu 2-1. Apoi a mai făcut un break, a condus cu 3-1. Loviturile sale găseau tuşa, răutatea aceea pozitivă părea că se întoarce, dar situaţia s-a dezumflat din nou în game-ul următor.

Italianca a revenit, air Simona a pierdut punct după punct şi de la 3-1 s-a ajuns la 6-3. Cinci game-uri consecutive pentru Pennetta şi o calificare în finala pe care o aştepta de o carieră întreagă.

Pentru Simona e o altă zi de uitat şi din care să mai tragă alte învăţăminte. Aşa cum meciul cu Makarova de la Australian Open, cînd a pierdut cu 4-6, 0-6, i-a schimbat sezonul de hard care a urmat. Şi meciul de la US Open poate să însemne încă o lecţie. La 23 de ani, timpul e de partea ei.

Merge la Guangzhou?

Următorul turneu pentru Simona Halep ar trebui să fie cel de la Guangzhou, unul care debutează pe 21 septembrie. Competiţia este una de categorie International şi românca e înscrisă pe lista preliminară. După aceea, traseul ar trebuie să fie Wuhan, Premier 5 (27 septembrie-4 octombrie), apoi Beijing, Premier Mandatory (3-11 octombrie), şi Turneul Campioanelor de la Singapore (25-octombrie-1 noiembrie).

Bani în plus

Pe lîngă premiul de 805.000 de dolari, al patrulea ca valoare în cariera Simonei, jucătoarea din România va mai primi 62.500 de dolari. Aceştia provin ca urmare a faptului că Simona a ocupat locul trei în clasamentul US Open Series, unul care ţine cont de rezultatele obţinute în cele cinci săptămîni dinainte de turneul de la New York. Simona a reuşit să atingă două finale, la Toronto şi la Cincinnati.

Un sfert şi o semifinală

Pentru Simona Halep, parcursul la turneele de Mare Şlem s-a încheiat ieri. În 2015, ea a început cu un sfert de finală la Australian Open, a continuat cu o eliminare în turul al doilea la Roland Garros. La Wimbledon, românca a părăsit competiţia încă din primul tur, iar la US Open a ajuns pînă în semifinale. În 2014, bilanţul a fost de sfert, finală, semifinală şi un tur trei.

"Nici zăpada nu mă putea ajuta"

Simona Halep a spus la conferinţa de presă de după partida cu Flavia Pennetta că nu a găsit energia pentru a juca mai bine şi nici nu a găsit o cale prin care să iasă din starea aceasta, iar adversara sa a jucat foarte bine. Simona a avut puterea să glumească şi a spus că are şi lucruri pozitive despre care să vorbească.

"Am 16 victorii în SUA, după parcursul de căcat pe care l-am avut la Roland Garros şi Wimbledon", a spus Simona. Ea a mai fost întrebată dacă ar fi ajutat-o în vreun fel dacă ar fi venit ploaia şi s-ar fi întrerupt meciul. "Nici zăpada nu m-ar fi ajutat", a spus glumind Halep.

10-23a fost raportul dintre loviturile cîştigătoare şi greşelile neforţate în meciul de ieri pentru Simona Halep

23-16este raportul dintre loviturile cîştigătoare şi greşelile neforţate în meciul de ieri pentru Flavia Pennetta

5-4este raportul dintre semifinalele cîştigate şi cele pierdute în 2015 de Simona Halep

"Nu am avut energie. M-am simţit ca la Wimbledon aproape. A fost foarte greu, Am încercat, totuşi a fost mai bine ca la Australian Open, cînd am renunţat în timpul meciului, Aici am încercat să găsesc soluţia, dar nu am reuşit"
Simona Halep

"Am jucat multe meciuri în SUA, nu e uşor să fii sută la sută în fiecare zi. Am jucat semifinale pentru prima oară aici, aşa că e bine. Am avut emoţii înainte de meci, le-am simţit în stomac. Nu a fost uşor să intru pe teren. Dar nu vreau să-mi găsesc scuze. Ea a fost mai bună, a jucat foarte bine"
Simona Halep

"A fost cel mai bun turneu de Mare Şlem al meu din acest an. O să-mi iau cîteva zile de pauză şi apoi o să revin la tenis. Sper să fiu din nou încrezătoare şi să joc cu plăcere"
Simona Halep

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
us27mereuspueriori
us27mereuspueriori  •  12 Septembrie 2015, 10:16

ma bucur enorm ca a pierdut parvenita . la FED cup n-ai putut reprezenta Romania . (nu sa dat Ferarri ) . esti ca banel .. o vesnica speranta . .

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  12 Septembrie 2015, 10:13
Postat de bandoleros pe 12 Septembrie 2015, 10:05

Gata ba, ho, ajunge! Nici Italienii nu scriu atata despre Pennetta si Vinci desi fetele lor joaca finala! De 2 zile nu pot merge la wc ca nu pot deschide si citi gspul, cum vad stirile cu Halep, cum imi trece ***.

..))))))))))))))))))))))

bandoleros
bandoleros  •  12 Septembrie 2015, 10:05

Gata ba, ho, ajunge! Nici Italienii nu scriu atata despre Pennetta si Vinci desi fetele lor joaca finala! De 2 zile nu pot merge la wc ca nu pot deschide si citi gspul, cum vad stirile cu Halep, cum imi trece ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează