SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Pas spre elită » De luni Simona Halep va intra între primele 10 jucătoare ale lumii

Articol de - Publicat miercuri, 22 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 22 ianuarie 2014 03:24

Atingerea sferturilor de finală coroborată cu înfrîngerea de ieri a Anei Ivanovici în aceeaşi fază i-au adus jucătoarei noastre saltul de pe locul 11 pe 10


"Mă bucur să aud că intru în Top 10, dar eu vreau să mă concentrez pe următorul meci. Nu-mi pasă de clasament acum", spunea Simona Halep după victoria din optimi de finală în faţa Jelenei Jankovici. Lucrurile însă nu erau clare în acel moment. Ana Ivanovici încă o putea întrece pe Simona, dacă aceasta se oprea în "sferturi". Ieri însă, sîrboaica a pierdut în faţa lui Eugenie Bouchard şi totul s-a limpezit pentru Simona care avea locul 10 asigurat, indiferent de rezultatul din meciul cu Cibulkova "E foarte greu să ajungi acolo", spunea Halep la începutul turneului, cînd se afla pe locul 11 WTA.

După patru meciuri cîştigate la Australian Open, românca în vîrstă de 22 de ani va pătrunde acolo, deşi nu visa la acest lucru. "Vreau ca în 2014 să mă menţin în Top 20", îşi fixase ea obiectivele la începerea sezonului. Urcarea în clasament a venit foarte repede, după doar două turnee jucate. Ascensiunea sa continuă. În luna mai a lui 2013 românca era pe locul 64 în lume, iar la finalul lui a ajuns pînă pe 11. De luni, atunci cînd se actualizează clasamentul WTA, românca va mai înregistra o urcare, pînă pe 10.

România a mai avut în toată istoria doar două românce care au intrat între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii. Prima a fost Virginia Ruzici, cîştigătoare la Roland Garros în 1978, care a atins maximul, locul 8, pe 21 mai 1979. Cel mai bine clasată româncă a fost însă Irina Spîrlea, care a urcat pînă pe 7 pe 13 octombrie 1997. La masculin, doar Ilie Năstase a trecut bariera, el fiind chiar numărul unu mondial timp de 40 de săptămîni.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează