SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Mouratoglou a explicat la Cluj cum l-a schimbat colaborarea cu Simona Halep: „Le-am mărturisit apropiaților că simt că am terminat cu antrenoratul » Cum a întrerupt relația cu Serena Williams

Articol de - Publicat sambata, 11 iunie 2022 07:34 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 09:27

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a susținut vineri un masterclass în Polivalenta clujeană în cadrul Sports Festival, vorbind și despre colaborarea cu fostul lider mondial.

Antrenorul Simonei Halep a vorbit preț de o oră în fața zecilor de fani prezenți despre experiențele decisive care l-au făcut un antrenor de succes și a răspuns la final unor întrebări legate de colaborarea cu Simona Halep.

Mouratoglou, care a împlinit 52 de ani pe în urmă cu câteva zile, a mărturisit că a fost aproape convins că Serena Williams, jucătoarea cu care a colaborat în ultimul deceniu, va fi ultima sportivă pe care o va antrena. 

Imagini tari la meciul de retragere al lui Horia Tecău. Simona Halep a făcut pereche cu Patrick Mouratoglou, într-o atmosferă de vis
SPORTS FESTIVAL
Imagini tari la meciul de retragere al lui Horia Tecău. Simona Halep a făcut pereche cu Patrick Mouratoglou, într-o atmosferă de vis

Patrick Mouratoglou: „Simona Halep m-a ajutat să-mi redescopăr entuziasmul”

„După ce Serena a decis să ia o pauză, le-am mărturisit apropiaților mei că simt că am terminat cu antrenoratul. Știam că unul din atuurile mele era faptul că aduceam mult entuziasm în munca mea. Fără acest entuziasm nu pot fi un antrenor bun. Am simțit că-l pierdusem”, a spus francezul.

Apariția Simonei l-a făcut să se răzgândească. „A venit la academia mea, am luat prânzul împreună și s-a stabilit imediat o conexiune excelentă între noi. 

Am urmărit-o la câteva antrenamente, mi-a plăcut. În a treia zi am luat racheta și am intrat pe teren cu ea. Am simțit o emoție incredibilă: Wow, nu s-a terminat, încă îmi place! Datorită ei am simțit că iubesc din nou să fac ceea ce făcusem cu pasiune în toți acești ani", a adăugat Patrick.

Discuția dintre Mouratoglou și Serena Williams

Acesta a povestit din nou cum a luat decizia de a o antrena pe Simona după o discuție cu Serena. 

„Am vrut să fiu corect cu ea și să n-o dezamăgesc la finalul carierei. M-am dus s-o întreb ce intenționează să facă. Nu era foarte limpede pentru ea. Am întrebat-o dacă vrea să meargă la Roland Garros. Mi-a zis că nu știe. Erau șase săptămâni până la turneu. I-am spus că o aștept luni la antrenamente și dacă nu va veni voi considera că sunt liber”, a dezvăluit antrenorul. 

Cred că Simona e de o generozitate incredibilă în tot ceea ce face. E un om generos, în sensul obișnuit, dar și o sportivă generoasă în efort. Nu se mulțumește cu jumătăți de măsură. De asemenea, curajul și reziliența o caracterizează ca persoană.

- Patrick Mouratoglou

VIDEO Ion Țiriac despre Simona Halep: „Pe ea nu o ține fizicul cât o ține creierul”

Citește și:

Simona Halep nu renunță! Și-a anunțat marele obiectiv pentru finalul carierei: „Dacă e să se întâmple, o să se întâmple”

Rafa Nadal - moștenirea » Spaniolul e marea sursă de inspirație a starurilor din noua generație. Concluziile psihologului sportiv chestionat de GSP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează