SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Pe muchie » Horia Tecău şi Jean Julien Rojer, debut ratat la Turneul Campionilor: ”La primul meci sînt mereu emoţii”

Horia Tecău și Jean Julien Rojer își doresc să cîștige următorul meci de la Londra
Horia Tecău și Jean Julien Rojer își doresc să cîștige următorul meci de la Londra

Articol de , - Publicat marti, 11 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 10 noiembrie 2014 22:50

Perechea româno-olandeză a avut minge de meci, dar a fost învinsă de dublul Peya/Soares cu 6-3, 3-6, 12-10.

"Ştim la ce să ne aşteptăm, am mai jucat la Turneul Campionilor, la primul meci sînt mereu emoţii cu care trebuie să te lupţi şi să treci peste ele", a spus Horia înainte să intre sub luminile de teatru de la O2 Arena din Londra. "Vrem să ne bucurăm de atmosfera de aici şi să executăm cît mai bine planul de joc", a completat Juls.

A urmat o partidă de 88 de minute de tenis rapid, cu realizări spectaculoase şi cu mult suspans. Cele două perechi s-au mai confruntat de două ori în acest an, împărţindu-şi victoriile.

Partida de ieri s-a derulat într-un echilibru asemănător. Perechea de pe locul al treilea în lume, Alexander Peya/Bruno Soares, a cîştigat primul set cu 6-3. Tecău şi Rojer, care anul acesta au adunat 8 trofee împreună, au reaprins scînteia în setul al doilea, după un schimb de mingi incredibil în care Horia a rezistat dîrz la fileu, exasperîndu-i un pic pe adversari. S-a întîmplat în game-ul al şaselea, cînd au reuşit şi break-ul. Românul şi olandezul le-au întors scorul austriacului şi brazilianului, 6-3.

Suspans pe final
Perechea cîştigătoarea avea să se decidă în urma super-tie-break-ului. O situaţie cu care Tecău şi Rojer s-au lovit de 24 de ori în 2014, cîştigînd 12, în timp ce Peya şi Soares au avut 18, dintre care au cîştigat 9. Cu două trofee în acest an, perechea austriaco-braziliană a luat avantaj foarte repede 4-0, apoi a condus cu 5-1.

A fost momentul în care Horia şi Juls au scuturat greutatea siuaţiei de pe umeri şi au reuşit cinci puncte consecutive, conducînd pe tabelă cu 6-5. Apoi serviciul a devenit o armă, fiecare dintre perechi valorificînd acest avantaj. Primii care au avut minge de meci au fost Peya şi Soares, la 9-8, însă Horia era cel care servea.

A făcut 9-9 şi apoi 10-9. Minge de meci. Lui Bruno Soares nu i-a tremurat mîna şi în cîteva secunde a egalat şi a făcut 11-10. De data aceasta meciul s-a încheiat, Peya şi Soares reuşind prima lor victorie în ultimele patru turnee jucate.

Horia şi Juls au debutat cu o înfrîngere la Londra, dar se vor întoarce pe teren miercuri contra învinşilor din partida Bryan/Bryan-Kubot/ Lindstedt. În cele două participări la Turneul Campionilor, nici Tecău şi nici Rojer nu au trecut de grupe. Horia a strîns o victorie în 2011 şi una în 2012, în timp ce Juls nu are în palmares nici un succes.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează