SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA BASTAD

Pentru încredere » Alexandra Dulgheru încearcă să cucerească trofeul de la Bastad în proba de dublu

Dulgheru poate cîştiga prima finală de dublu din cariera
Dulgheru poate cîştiga prima finală de dublu din cariera

Articol de - Publicat duminica, 21 iulie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 20 iulie 2013 21:25

Ea va face pereche cu Flavia Penetta. Alexandra încearcă să revină în elita tenisului după ce anul trecut a stat mai mult de opt luni în afara terenului din cauza problemelor la genunchi.

Pe 11 aprilie 2011, Alexandra Dulgheru era a 26-a jucătoare a lumii, cîştigase deja două trofee WTA şi avea o carieră frumoasă în faţă. Dar avea şi dureri insuportabile la genunchi pe care încerca să le uite atunci cînd era pe teren. A tras de ea cît a putut, dar la un moment, organismul ei a cedat şi a fost nevoită să se opereze la ambii genunchi în luna martie a lui 2012, la doctorul Mikel Sanchez, cel care are grijă şi de genunchii lui Rafael Nadal. Au umat luni de recuperare şi în toamnă a început din nou să se antreneze.

A căzut mult în clasament şi pentru a aduna încredere s-a întors la finalul lui 2012, dar în turnee challenger. În noiembrie a jucat la unul în Italia şi după o lună la unul în Turcia. I-a fost greu, dar a mers mai departe. În ianuarie şi în februarie a mai jucat alte trei turnee de acest gen, unde a atins o finală şi o semifinală.

A revenit în turneele mari, la Indian Wells, graţie clasamentului îngheţat, unde a ajuns pînă în turul al doilea. A început să joace în calificările turneelor mari, la Madrid ea a cîştigat trei meciuri, dar apoi a dat peste Maria Şarapova. O accidentare la încheietura mîinii i-a tăiat din elan. Săptămîna trecută s-a întors la turneul de la Palermo, unde a cîştigat trei meciuri în calificări, dar în primul tur a fost nevoită din nou să se retragă din cauza problemelor de la încheietură.

Săptămîna aceasta a mers în Suedia, la Bastad, unde la simplu a pierdut în turul al doilea, dar la dublu va juca pentru trofeu. Ea şi Flavia Penetta le-au învins ieri în semifinale pe spanioloaicele Lara Arruabarrena/Lourdes Dominguez-Lino cu 7-6 (3), 4-6, 10-6 şi le întîlnesc azi pe principalele favorite Anabel Medina Garrigues/Klara Zakopalova (Spa/Ceh).

Pe 21 iulie 2013, Alexandra Dulgheru e numărul 274 mondial la simplu, dar adună senzaţii şi emoţii pentru încredere şi pentru a se întoarce acolo unde îi e locul, între primele 100 de jucătoare ale lumii.

1 finală la dublu a jucat pînă la Bastad Alexandra Dulgheru, în 2010, la Taşkent, finală pe care a pierdut-o

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
dreamer123
dreamer123  •  21 Iulie 2013, 02:20

multa bafta !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează