SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Povestea unei fotografii eveniment » 12 ani de cînd Maria Şarapova şi Eugenie Bouchard s-au întîlnit prima dată. Care sînt diferenţele

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 iunie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 04 iunie 2014 16:05

Maria vs. Genie, a #tbt semi. #RG14 pic.twitter.com/euuJnoinoo

În urmă cu 12 ani, Maria Şarapova făcea o poză cu o puştoaică de 8 ani ce purta un nume cu multe vocale, Eugenie Bouchard. Acum, rusoaica o întîlneşte în semifinalele Roland Garros într-o adevărată bătălie a generaţiilor.

Sînt două dintre cele mai frumoase jucătoare din circuit. Mai important de atît, sînt două dintre cele mai puternice jucătoare din lume. Maria Şarapova şi Eugenie Bouchard se înfruntă într-o semifinală pe muchie de cuţit la Roland Garros, acolo unde prima luptă pentru al cincilea Grand Slam din carieră, în timp ce a doua încearcă să continue un an de poveste.

O fotografie face înconjurul Planetei
Pe 29 martie 2002, la Miami, acolo unde o "Masha" în vîrstă de 15 ani era văzută drept una dintre cele mai talentate tinere jucătoare din noul val, Eugenie Bouchard se afla în vacanţă împreună cu familia. Micuţa blondă avea 8 ani, a înotat printre zecile de cunoscuţi ai rusoaicei şi a făcut o poză în care pare entuziasmată şi copleşită de întîlnirea cu viitorul star.

De atunci, Maria Şarapova şi-a continuat în linişte cariera, a cîştigat 4 turnee de Grand Slam, pe toate 4 din calendar, şi acum, în vîrstă de 27 de ani, poate fi văzut pe reclame la parfumuri, haine scumpe şi chiar bomboane de ciocolată.

De cealaltă parte, Eugenie Bouchard a străbătut calea de la mare speranţă la confirmare cu viteza luminii, a cîştigat Wimbledon la juniori în 2012 şi şi-a făcut loc pe tabloul principal la mai multe întreceri de senioare.

A semnat un contract cu linia de îmbrăcăminte a rusoaicei şi a împrumutat din stilul Maşei pe teren. De altfel, BBC a scris că rusoaica a ales-o cu mîna ei pe Bouchard pentru a-şi promova colecţia.

Între timp, în 2013, la Miami (unde altundeva?), Eugenie a întîlnit-o iarăşi pe Maşa, de data aceasta stînd de cealaltă parte a fileului. A fost un meci fără emoţii pentru Şarapova, care s-a impus cu 6-2, 6-0, dar a reprezentat încheierea unui ciclu. Bouchard s-a făcut mare, vremea duelurilor tari a venit.

2014, anul cu cuţitele pe masă
2014 a fost anul exploziei pentru canadiancă. Semifinalistă la Australian Open, Bouchard a continuat galopul şi la Roland Garros, acolo unde a terminat în 3 seturi cu Carla Suarez-Navarro şi a aranjat o întîlnire specială cu Maria Şarapova. De data această, fără să se lupte cu bodyguarzii, fără să se ruşineze şi fără simpatie exagerată.

Meciul are loc mîine, de la ora 15:00, şi este transmis de Eurosport.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
celceeste
celceeste  •  05 Iunie 2014, 14:39

oricum s-ar desfasura meciul, rusoaica joaca finala. problema este.. sa fim si noi acolo prin simona halep.

ionutt_dinu
ionutt_dinu  •  05 Iunie 2014, 09:50

un meci interzis cardiacilor , la cum respira cele 2 fete cand lovesc mingea

narutosslazio
narutosslazio  •  04 Iunie 2014, 22:59

fantache :))) astept cu interes povestea de amor dintre Errani si Vinci :D

Vezi toate comentariile (9)
Comentează