SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Poveștile devin realitate la Wimbledon! Emoțiile din spatele calificării numărului 772 ATP în turul 2 pentru meciul vieții cu Federer!

FOTO: Guliver/GettImages +9   FOTO
FOTO: Guliver/GettImages

Articol de - Publicat marti, 28 iunie 2016 11:17

Surpriză de proporții la Wimbledon! Numărul 772 mondial s-a calificat în turul al doilea și va avea partea de un meci de vis împotriva lui Roger Federer.

Marcus Willis, 25 de ani, e în al șaptelea cer la Wimbledon. L-a învins pe lituanianul Ricardas Berankis, 6-3, 6-3, 6-4, în primul tur, un adversar mai bine clasat cu 653 de locuri. A avut o evoluție neașteptat de bună, salvând 19 mingi de break dintre cele 20 obținute de Berankis, și i-a uimit pe fanii britanici cu energia din jocul său și stilul său neconvențional.

Willis și-a asigurat astfel un cec în valoare de 50.000 de lire! În 2016 câștigase numai 350 de dolari. Acesta a fost primul său meci pe tabloul principal al unui turneu. Singurele sale meciuri de până acum erau la turnee de tip challenger sau futures.

A prins cu emoții un loc

Am intrat ultimul în calificări. Scott Clayton n-a mai putut ajunge, așa am putut juca eu”, povestea Willis în The Guardian. A pierdut numai două seturi în calificări în fața unor adversari clasați cu 500 de locuri mai bine ca el, Sugita, Rublev și Medvedev. Berankis n-a reușit să îi ia set și a fost tot timpul condus.

Se antrena cu Murray

Willis se pregătește acum de confruntarea cu Federer și speră să primească și un sfat de la Andy Murray. Numărul doi mondial s-a pregătit în dese rânduri cu surpriza de la Wimbledon: ”M-am antrenat cu Andy când eram junior. Ne întâlneam la meciurile de Cupa Davis ale Marii Britanii. Ne înțelem bine”. Scoțianul a reacționat pe twitter imediat după succesul cu Berankis: ”Cât de tare e asta!” :D

”Willis e un jucător talentat care pune mari probleme adversarilor săi”
Andy Murray

Voia să renunțe

Willis încă locuiește cu părinții săi și se bazează pe carduri de credit pentru a-și mențină activă cariera în tenis. Britanicul speră să-și achite datoriile cu câștigurile de la acest turneu. Acesta se gândea să renunțe însă la tenis.

”M-am accidentat în SUA anul trecut. Eram foarte demoralizat și nu voiam să mă dau jos din pat. Mă gândeam să renunț. Sunt mulți tenismeni care pot juca bine, dar nu au un clasament bun. E greu să urci din turneele challenger și futures. Mulți britanici s-au lăsat înainte de 30 de ani, ceea ce mi se pare greșit. Înțeleg de ce, și eu am fost acolo”, povestește Willis. Inspirat de Andy Murray, acesta a rezistat tentației și a continuat.

”Timpul m-a ajutat, dar și iubita mea. Mi-am revenit și datorită ei. Eram determinat să plec în SUA să antrenez, dar am cunoscut-o pe ea și mi-a spus că sunt un idiot dacă renunț. E minunată. E o fire foarte optimistă și mă aduce mereu pe calea cea dreaptă”, își aduce aminte tenismanul. Iubita sa, Jenny Bate, este dentist și s-au cunoscut la un concert al cântăreței Ellie Goulding.

Americanii îi spuneau ”Cartman”

south park s07e11c01 mexican disneyland 16x9

Cât timp a jucat în SUA, Willis pusese câteva kilograme în plus pe el și fusese poreclit ”Cartman” de americani. După celebrul personaj din serialul South Park. ”Era amuzant. Mă îngrășasem, dar reușisem să ajung până în sferturi la un turneu challenger. Mi-am reintrat în formă de atunci. Încă trebuie să îmi îmbunătățesc jocul și să mai slăbesc niște kilograme, dar sunt în cea mai bună formă din viața mea”.

Willis a trecut peste perioada neagră a carierei, iar unul dintre visurile sale se va îndeplini miercuri. Acesta îl va întâlni în turul doi pe Roger Federer. ”Toată treaba asta e ireală!”, spunea emoționat după calificarea pe tabloul principal. Respiră, e DOAR Federer! :D

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
chromophobia
chromophobia  •  28 Iunie 2016, 17:55
Postat de wowmashha pe 28 Iunie 2016, 17:42

Cred ca pasta il bate simona halep si fara a fi ajutata de tiriak.:)))))))):)))))la limita dar totusi cred ca halep il casapeste.:))) oricum tiriak il va suna inainte sa.l avertizeze sa o lase mai moale .altfel ii va face necajeli in cariera.:)))))

Dupa ce ca te iei de Halep aiurea,mai ai si nick-ul meldonizat ca Sharapova si toti esticii dopati

wowmashha
wowmashha  •  28 Iunie 2016, 17:42

Cred ca pasta il bate simona halep si fara a fi ajutata de tiriak.:)))))))):)))))la limita dar totusi cred ca halep il casapeste.:))) oricum tiriak il va suna inainte sa.l avertizeze sa o lase mai moale .altfel ii va face necajeli in cariera.:)))))

claudiu.h12
claudiu.h12  •  28 Iunie 2016, 16:54

Povestea e a unui cetatean care desi a constatat ca nu are treaba cu tenisul profi a continuat sa joace pt el , hobby, lipsa ocupatie, cel putin asa se lasa de inteles. Cand in 6luni din 2016 ai castigat doar 350dolari, ai 25 ani , joci doar in futures cu pusti de 14 ani.... si multe carti de credit... ori esti fara serviciu intretinut de sotie ori inconstient ori ai ajutor social gros:))... sau mama si tata doldora de bani... e plin in top1000 atp de asa ceva...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează