SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS # ROMÂNIA - FINLANDA, AZI, ORA 13:00, TVR 1

Pregătiţi pentru Finlanda » Echipa României luptă pentru a se menţine în apropierea barajului pentru elita mondială

Prezentarea celor două echipe, a Finlandei (stînga) şi a României (dreapta), pentru meciul de la Cluj +1   FOTO
Prezentarea celor două echipe, a Finlandei (stînga) şi a României (dreapta), pentru meciul de la Cluj

Articol de , - Publicat vineri, 14 septembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 13 septembrie 2012 19:00

Victor Crivoi îl va întîlni pe Jarkko Nieminen în primul meci, iar în al doilea vor juca Marius Copil şi Harri Heliovara


Clujul întîmpină pentru prima dată în istorie echipa de Cupa Davis a României. O echipă aflată în Grupa I a Zonei Euro-Africane, care va întîlni Finlanda în primul tur al barajului de rămînere. O echipă aflată într-o perioadă de tranziţie, de căutare, de mici schimbări. Dar o echipă încrezătoare în şansele ei, chiar dacă adversarii vin aici avîndu-l în frunte pe numărul 42 mondial, Jarkko Nieminen.

Ieri s-a efectuat tragerea la sorţi, care a decis, ca de obicei, ordinea meciurilor. Victor Crivoi va întîlni în primul meci chiar pe vedeta oaspeţilor, apoi Marius Copil îl va înfrunta pe al doilea jucător al nordicilor, Harri Heliovari. Sîmbătă e programat meciul de dublu, în care perechea refăcută temporar Mergea-Tecău va fi faţă în faţă cu Jarkko Nieminen şi Timo Nieminen.

"Ordinea de joc ne convine. Băieţii sînt încrezători şi se bucură că pot evolua în faţa publicului propriu. Nu ştim cît de mult îi avantajează suprafaţa pe adversari, dar cu siguranţă e foarte bună pentru ai noştri", a spus căpitanul nejucător Ciprian Porumb. Omologul lui finlandez, Kim Tiilikainen, a precizat că "din punctul meu de vedere, ordinea de joc nu contează. Nici jucătorilor nu le pasă prea mult cum vor intra". El şi-a amintit de perioada cînd era jucător şi a venit de cîteva ori la turneul de la Bucureşti. "L-am întîlnit atunci pe Ciprian Porumb şi m-a bătut. Am pierdut şi la Adrian Voinea", a rememorat acesta cu un zîmbet.

"Îmi doream să joc în primul meci", a anunţat decis Victor Crivoi. "E mai bine decît să stau în vestiar şi să aştept. Şi sper să fac şi primul punct pentru echipă". Marius Copil va fi pentru întîia dată jucătorul numărul unu. "E un pic de presiune pe mine. Nu atît de greu ca la debutul meu, pentru că am altă experienţă acum, dar vor fi emoţii. Sper să trec peste ele. Lumea se aşteaptă să cîştig", a spus el.
Porumb şi-ar dori un rezultat de 2-0 pentru noi, "dar şi 1-1 după prima zi ar fi bine". Începînd de azi, de la ora 13:00, vom începe cu toţii să socotim.

Programul meciurilor
Azi, ora 13:00
Victor Crivoi-Jarkko Nieminen
Marius Copil-Harri Heliovara
Mîine, ora 15:00
Florin Mergea, Horia Tecău-Jarkko Nieminen, Timo Nieminen
Duminică, ora 13:00
Marius Copil-Jarkko Nieminen
Victor Crivoi-Harri Heliovara

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
peter76610
peter76610  •  14 Septembrie 2012, 17:11
Postat de neko00 pe 14 Septembrie 2012, 13:05

Dati-o afara pe DRAGOMIR !!!

pai si pe cine vrei tu sa puna în loc ? avem vreun mare om de tenis ,care sa fie si cinstit ?

neko00
neko00  •  14 Septembrie 2012, 13:05

Dati-o afara pe DRAGOMIR !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează