SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Prêt? Jouez! Simona Halep e prima jucătoare de top care coboară în teren la această ediție a Roland Garros

Simona Halep va fi în alb şi negru la ediţia 2016 a Roland Garros-ului
Simona Halep va fi în alb şi negru la ediţia 2016 a Roland Garros-ului

Articol de - Publicat duminica, 22 mai 2016 00:00

Simona Halep e cel mai înalt cap de serie feminin care evoluează azi, la Paris, în prima zi a Roland Garros-ului.

Momentul cel mai fierbinte al zgurii din fiecare an a sosit. Azi, de la ora 11:00 locală, 12:00 a României, la Porte d’Auteuil va fi mare agitaţie, cozi la intrarea spectatorilor pe la diversele porţi ale complexului Roland Garros, gălăgie, zâmbete şi sunet de mingi lovite ritmic, cu poftă.

Pe tablourile principale de simplu ale ediţiei de faţă se află 6 români, 5 reprezentante pe tabloul feminin şi unu pe cel masculin, iar dintre ei, doi vor fi azi în acţiune.

Simona Halep e cel mai înalt cap de serie, 6, distribuit în programul primei zile de concurs, corespondentul ei de pe tabloul masculin fiind Kei Nishikori, al cincilea favorit. Românca o înfruntă pe japoneza Nao Hibino, cele două nemaiîntâlnindu-se până acum în circuitul profesionist.

În vârstă de 21 de ani, japoneza e actualmente pe locul 70 în lume şi vine la Paris cu un singur turneu disputat recent pe zgură. Istanbul, acolo unde a ajuns în sferturi de finală, la mijlocul lunii aprilie.

Acelaşi stil de joc

Halep, în schimb, a avut un vârf excepţional la Madrid, unde a cucerit titlul după o săptămână solidă, de inspiraţie şi disciplină. Un vârf încadrat însă de alte două turnee în care rezultatele au fost modeste, Stuttgart şi Roma.

Aflată deja de zile bune la Paris, finalista din 2014 s-a antrenat inclusiv pe arena principală, "Philippe-Chatrier", alături de Victoria Azarenka, dar şi pe unul dintre terenurile exterioare, în compania britanicei Heather Watson.

Sub ochii atenţi ai lui Darren Cahill, Simona încearcă să se ţină de strategia care a funcţionat atât de bine în capitala Spaniei: "Trebuie doar să-mi menţin stilul de joc, un pic creativ combinat cu deschiderea terenului mai mult decât până acum".

Aşa a explicat ea vineri, în conferinţa de presă oficială dinainte de începerea turneului. "Nu e uşor contra jucătoarelor de forţă, dar mă simt puternică pe picioare. Cred că am destulă forţă la rândul meu pentru a le înfrunta".

În anul în care a atins finala la Roland Garros, făcuse acelaşi lucru şi la Madrid. Se va repeta istoria în 2016?, a fost întrebată, amintindu-i-se însă că există o diferenţă între condiţiile dintre un loc şi altul.

"Aşa e, e diferit, din cauza altitudinii şi nu numai. Dar eu am ajuns departe şi într-un turneu şi în celălalt acum doi ani. Pot să joc bine oriunde", a încheiat Halep.

Al patrulea meci

Simona Halep va evolua azi pe Arena "Suzanne Lenglen", a doua ca dimensiuni din complexul Roland Garros, în al patrulea şi ultimul meci din programul de pe acel teren. Înaintea ei, începând cu ora 12:00 a României, sunt prevăzute disputele Radu Albot (Mda)-Benoît Paire (Fra, 19), apoi Vitalia Diatcenko (Rus)-Lucie Safarova (Ceh, 11) şi, respectiv, Milos Raonic (Can)-Janko Tipsarevici (Ser).

Cu echipamentul "zebră"

Favorita numărul 6 va inaugura azi ţinuta creată de adidas special pentru Roland Garros, în alb şi negru, cu dungi stil zebră, care a fost dezvăluită prin fotografii şi clipuri încă de la începutul lunii aprilie.

Sloganul general este "Create your mark", în timp ce scurtul speech al Simonei sună astfel: "Nu sunt aici pentru scuze. Rămân pozitivă, aşa devin mai bună. Sunt gata pentru călătorie, eşti şi tu?".

Echipamentul va mai fi purtat de Ana Ivanovici, campioana din 2008 de la Paris, şi de Angelique Kerber, învingătoarea de la Australian Open de anul acesta. Varianta masculină o vor afişa Jo-Wilfried Tsonga şi Tomas Berdych.

La Paris, după 4 ani

Adrian Ungur va juca azi din nou pe tabloul principal de la Roland Garros după ce o făcuse cel mai recent în 2012. Atunci a şi atins rezultatul său cel mai bun, turul secund, cu victorie la Davíd Nalbandian în primul tur şi întâlnire cu Roger Federer în al doilea, prilej cu care i-a luat un set campionului elveţian. În alte turnee de Mare Şlem însă se aflase pe tabloul mare în 2013, la US Open, când a cedat în runda inaugurală la Gaël Monfils.

Televizare

  • Ora 12:00  Adrian Ungur (Rom)-Igor Sijsling (Ola)    Eurosport 1 SD (fereastra de Premier League)
  • Al patrulea meci: Simona Halep (Rom, 6)-Nao Hibino (Jap)    Eurosport 1 SD (fereastra de Premier League)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
ortega
ortega  •  22 Mai 2016, 16:28
Postat de Nicolae Cojocaru pe 22 Mai 2016, 12:38

Autoarea/autorul postarii trebuie trimis la plimbare! Garbine Muguruza, locul al IV-lea WTA, va fi prima din top 10, ba chiar din top 5, care va juca si inca pe terenul central. Cine, de la GSP, le permite tuturor neavenitilor sa posteze materiale plasmuite pe genunchi, fara o documentare profesionista?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  22 Mai 2016, 16:03

...sa nu ne legam de detalii...

10204389902090161
Nicolae Cojocaru  •  22 Mai 2016, 12:38
Postat de anne1970_ar pe 22 Mai 2016, 11:18

"Simona Halep e prima jucătoare de top care coboară în teren la această ediție a Roland Garros". Muguruza e pe ocul 4 si joaca tot azi inaintea Simonei. Gsp e gsp, ne serveste din cand in cand cate o perla, uitand ca atunci cand dai stiri despre tenis, trebuie sa te si documentezi. La fotbalul de can-can la care sunt experti, nu e nevoie. Sa auzim de bine si sa le uram succes reprezentantilor nostri.

Autoarea/autorul postarii trebuie trimis la plimbare! Garbine Muguruza, locul al IV-lea WTA, va fi prima din top 10, ba chiar din top 5, care va juca si inca pe terenul central. Cine, de la GSP, le permite tuturor neavenitilor sa posteze materiale plasmuite pe genunchi, fara o documentare profesionista?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează