SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Prima săptămînă completă » Halep a realizat la US Open cel mai bun rezultat al carierei în turneele de Mare Şlem

Halep e jucătoarea de tenis româncă a momentului
Halep e jucătoarea de tenis româncă a momentului

Articol de - Publicat miercuri, 04 septembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 03 septembrie 2013 19:48

Românca a fost învinsă luni noaptea de Flavia Pennetta cu 6-2, 7-6 (3). Au fost zile cu victorii entuziasmante, cu tenis de calitate şi cu atenţie din partea televiziunilor, ziarelor şi site-urilor din străinătate.

În anul în care va împlini 22 de ani, Simonei Halep i s-au întîmplat multe în tenis. A trăit multe experienţe în premieră şi, cel mai important, a spus de multe ori că încearcă să găsească plăcerea din tenis.

A cîştigat primul trofeu al carierei, apoi a mai adăugat alte trei pe lista sa, a intrat în Top 20 şi a atins cel mai bun rezultat al său în turneele de Mare Şlem chiar la New York. Pînă la acest turneu se putea lăuda cu turul al treilea atins în 2011 la Australian Open.

După o vară plină de victorii a ajuns la US Open cu multă încredere.A urcat pînă în optimi de finală,intrînd în premieră în a doua săptămînă a unui turneu de Ma re Şlem, după ce a trecut de Heather Watson, Donna Vekici şi Maria Kirilenko.

S-a oprit la al patrulea meci, fiind învinsă de Flavia Pennetta într-un meci întrerupt de ploaie aproape cinci ore. Aversle au venit cînd italianca avea un set, iar Simona servea pentru al doilea la 5-4 şi 40-30.

După revenirea pe teren, experienţa Flaviei a dus-o spre cîştigarea partidei.Parcursul frumos al Simonei s-a încheiat după 4 meciuri, dar viitorul ei pare luminos.

Cel mai bun meci
în turul al treilea cu Maria Kirilenko 6-1, 6-0
Simona a spus depre acest meci că a fost cel mai bun al carierei. I-a ieşit totul pe teren, iar cifrele dovedesc acest lucru 13 lovituri cîştigătoare şi doar 8 greşeli neforţate în 51 de minute de joc

Cel mai slab meci
în optimi de finală cu Flavia Penetta 2-6, 6-7 (3)
Vremea apăsătoare de la New York şi jocul Flaviei au încurcat-o pe Simona Halep. A adunat 32 de greşeli neforţate, iar atunci cînd îşi regăsise ritmul a venit ploaia şi a dezechilabrat-o.

"E o perioadă incredibilă pentru mine. Joc bine. Sînt mai agresivă, mai relaxată pe teren. În acest moment vreau să mă bucur de fiecare punct în parte" (Simona Halep după meciul din turul al treilea, cu Maria Kirilenko)

”Simona Halep e cunoscută în ultima vreme drept jucătoarea care i-a încheiat cariera lui Marion Bartoli, făcînd-o pe campioan de la Wimbledon să plîngă în hohote după înfrîngerea de la Cincinnati. Dar puţini sînt cei care ştiu că ea a început US Open-ul cu cel mai tare parcurs din tot circuitul, cîştigînd 31 de meciuri din 36" (New York Times)

"E o jucătoare bună. Dă foarte multe mingi înapoi. E foarte rapidă şi nu comite prea multe greşeli. Face parte din categoria de jucătoare în faţa cărora e greu de jucat" ( Serena Williams)

"Sînt mai emoţionată cînd dau interviuri decît atunci cînd sînt pe teren" (Simona Halep)

42-15 este raportul victoriilor şi înfrîngerilor pentru Simona Halep în 2013

165.000 de dolari şi 280 de puncte WTA a adunat Simona Halep în această săptămînă

5 ore şi 19 minute a petrecut halep pe terenurile de la US Open, cel mai lung meci fiind cel cu Flavia Pennetta, din "optimi", unul care a durat 1 oră şi 19 minute

2 este locul pe care îl ocupă Simona Halep într-un top al punctelor cîştigate cu returul pe al doilea serviciu al adversarelor cu 74, depăşită doar de Angelique Kerber cu 88

Cele mai bune rezultate ale româncelor în turneele de Mare Şlem în ultimii cinci ani
2009 Sorana Cîrstea, sferturi de finală la Roland Garros
2011 Monica Niculescu, optimi de finală la US Open
2013 Simona Halep, optimi de finală la US Open

Simona Halep în afara terenului de tenis
- în copilărie, pe lîngă tenis a jucat handbal
- oraşul preferat al româncei este Roma
- i-ar plăcea să petreacă o zi cu Gerard Butler

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
dexter71
dexter71  •  05 Septembrie 2013, 10:12

"Au fost zile cu victorii entuziasmante, cu tenis de calitate şi cu atenţie din partea televiziunilor, ziarelor şi site-urilor din străinătate". Fraza asta spune totul. Atentia a venit din strainatate, in timp ce pe vestitele canale sportive de la noi, Simona avea minutul asigurat, intre o emisiune despre previziunile lui Mitica Dragomir si un reality show de la Jilava. Exceptie a facut Radio Romania Actualitati, care a alocat spatii ample si a difuzat inclusiv interviuri cu valoroasa noastra sportiva. Felicitari radioului, rusine celorlalti!

gabrielaj
gabrielaj  •  04 Septembrie 2013, 21:15

Talentata si ambitioasa fata asta o sa faca istorie pt Romania in tenis.Succes in continuare .

mgexpert
mgexpert  •  04 Septembrie 2013, 09:48

Simona a avut mare ghinoin cu ploaia din finalul setului 2..Penetta era sufocata..Ar fi trecut cred si de Vinci.. Oricum a aratat un joc bun, solid iar victoriile vor veni in continuare. Succes, Simona !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează