SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Prima victorie mare » Francoise Abanda nu învinsese nici o jucătoare din Top 100 înainte de Irina Begu

Françoise Abanda a fost numărul 4 mondial la junioare în 2013 // Foto: Guliver/GettyImages
Françoise Abanda a fost numărul 4 mondial la junioare în 2013 // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 aprilie 2015 00:00

Francoise a găsit energia să sară de mai multe ori după un meci de aproape trei ore de joc. Dar are doar 18 ani și obținuse cea mai mare victorie a carierei, în plus și în Fed Cup în fața prietenilor și a conaționalilor săi.

În trecut, ea s-a plîns că nu e atît de antrenată pentru a rezista ritmului care este la senioare, că nu poate să ducă un meci de trei seturi. Însă ieri, toate acestea s-au șters. Francoise a stat în meci, nu s-a pierdut cu firea și a cîștigat.

De Abanda se leagă multe speranțe, talentul ei a fost lăudat de mai multe ori, iar lovitura de dreapta o recomandă. Federația o ajută mult, iar Banca Națională doar ce i-a oferit susținere în cadrul unui proiect.

"Formarea unui jucător de top costă foarte mult. Francoise are un antrenor personal care are un salariu anual de 300.000 de dolari, noroc că este decontat de federație", a spus Cecile Essono, mama jucătoarei.

Înaintea meciului cu Irina Begu, Abanda se confruntase cu șapte jucătoare din Top 100 și nu reușise nici o victorie. Adolescenta e la a doua întîlnire de Fed Cup, după ce a fost selecționată și la întîlnirea cu Cehia din primul tur al Grupei Mondiale.

Atmosferă amestecată

Francoise Abanda a spus la finalul meciului cu Irina Begu că atmosfera a fost una amestecată pentru că au fost momente în care fanii canadieni au dominat și altele în care românii au dat tonul. Întîlnirea se joacă în patinoarul "Maurice Richard". El a fost construit în 1962 și a găzduit întreceri de lupte și box la Jocurile Olimpice de la Montreal în 1976.

"Sînt foarte încîntată. Mi-am dorit foarte mult să cîștig. Această victorie este una specială. Tot timpul joc bine la Montreal, m-am născut și am crescut aici. Mi-am spus că nu voi ieși învinsă de pe teren. Sînt fericită pentru Canada și pentru mine"
Francoise Abanda

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
ortega
ortega  •  19 Aprilie 2015, 09:25

*** nu va mai bate in viata ei vreo jucatoare din TOP 500 . Doar pe Blegu a noastra ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează