SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Prinţesa Eugenie » Cine e Bouchard, adversara de astăzi a Simonei Halep

Articol de , - Publicat joi, 03 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 02 iulie 2014 22:33

Canadianca a trecut ieri în ”sferturi” de Angelique Kerber cu 6-3, 6-4 şi e singura jucătoare din circuit care a ajuns în penultimul act la toate turneele de Mare Şlem în 2014

Cînd era mică, Eugenie a primit din partea mamei o revistă pe care o ţine şi acum pe noptiera din camera sa. De atunci a înţeles de ce se numeşte Eugenie. Părinţii ei sînt fascinaţi de famiile regale şi astfel cei patru copii au primit prenume de prinţi sau prinţese. Astfel că ea şi sora sa geamănă au fost numite după fetele ducelui de York, Eugenie şi Beatrice. Şi atunci cum să nu se simtă canadianca la Londra ca acasă. Mai mult, ea a cîştigat în urmă cu doi ani titlul la junioare.

Eugenie a cucerit multe inimi cu stilul său elegant, cu naturaleţea sa şi pentru că e frumoasă şi blondă, vine din Canada şi joacă tenis foarte bine, cel mai tare atu al său fiind agresivitatea şi arsenalul complet al loviturilor pe care le deţine. Este singura jucătoare din circuitul feminin care a reuşit să atingă semifinalele la toate turneele de Mare Şlem din 2014. Pentru că încă este crudă, la primele două n-a reuşit să treacă de această fază, fiind învinsă de Na Li la Melbourne şi apoi la Paris de Maria Şarapova.

Duelul de azi este unul al viitorului. Ambele jucătoare au avut parte de un salt fulminat în clasament în ultimul an. În 2013, înainte de Wimbledon, Genie era numărul 66, iar acum va intra în Top 10. Simona era a 32-a jucătoare a lumii şi are şansă, dacă trece de canadiancă, să devină a doua. E totuşi un duel purtat la distanţă pentru că pînă acum s-au confruntat o singură dată. În 2014, la Indian Wells, Halep impunîndu-se în trei seturi pe hard. Azi, va fi o altă poveste, disputată pe iarbă şi cu experienţa de partea Simonei, care are mai mulţi ani în circuit şi care a jucat finala la Paris.

"Simona e o jucătoare bună şi sînt pregătită pentru încă un meci tare. Sînt bucuroasă că sînt din nou într-o semifinală, dar de data această vreau să merg mai departe"
Eugenie Bouchard

"Mă bucur că am terminat meciul din sferturi de finală în două seturi pentru că vreau să fiu cît mai odihnită şi cît mai pregătită pentru ce urmează"
Simona Halep


Duel ceh
În cealaltă semifinală a zilei se vor întîlni cehoaicele Petra Kvitova şi Lucie Safarova. Prima este singura jucătoare cîştigătoare de turneu de Mare Şlem din penultima fază, ea impunîndu-se chiar pe iarba de la Wimbledon în 2011. Safarova e pentru prima oară într-o semfinală de această anvergură. Va fi un duel al stîngacelor care se cunosc extrem de bine. Kvitova a cîştigat toate cele cinci întîlniri precedente.

624379-halep-bouchard.jpg


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
mihai231
mihai231  •  03 Iulie 2014, 13:24

da insa astazi va lua bataie

euoltean
euoltean  •  03 Iulie 2014, 12:26

Baiatule care esti ziarist. Tu ai vazut vreun meci al acestei fete, Eugenie? Unde ai vazut tu eleganta in jocul ei care este mai degraba crispat si rigid. Iar de arsenal complet de lovituri ce sa mai vorbim..... Probabil ai tradus o frantura de articol din presa de peste ocean. Da, Eugenie e simpatica, are calitati, dar nici pe departe asa cum e descrisa de tine.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează