SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Care sunt, de fapt, problemele lui Rafael Nadal? Unchiul său a vorbit despre disconfortul resimțit de spaniol

Rafael Nadal nu mai jucat într-un turneu pe zgură din 2022 de la Roland Garros FOTO Imago Images
Rafael Nadal nu mai jucat într-un turneu pe zgură din 2022 de la Roland Garros FOTO Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 05 aprilie 2024 14:09 / Actualizat vineri, 05 aprilie 2024 15:38

Rafael Nadal (37 de ani, 649 ATP) a anunțat joi că nu va putea participa la turneul de la Monte Carlo, dar nu a menționat exact care sunt problemele sale. Toni Nadal, unchiul lui, a dezvăluit că fostul lider mondial resimte dureri atunci când trebuie să servească.

Toni Nadal, cel care l-a format, a clarificat anumite aspecte despre starea de sănătate a nepotului său și despre motivele renunțării la turneul de la Monte Carlo într-un interviu pentru agenția spaniolă EFE.

Jaqueline Cristian, a treia întâlnire cu o jucătoare de Top 20 la Charleston
WTA CHARLESTON
Jaqueline Cristian, a treia întâlnire cu o jucătoare de Top 20 la Charleston

Are ceva disconfort când servește, dar în rest nu are probleme când se antrenează. Prima oprire din acest sezon de zgură era importantă pentru a începe să se rodeze pe suprafața sa preferată.

Cu toate acestea, Rafa trebuie să își asculte corpul și să știe când este momentul potrivit sau nu pentru a concura. «Fiind atât de aproape de Roland Garros, fie mergi la 100%, fie e mai bine să nu participi»", a mărturisit unchiul său.

63 de turnee câștigatepe zgură are Rafael Nadal din cele 92 pe care le are în palmares

Toni Nadal, încurajări pentru Rafael

Pe de altă parte, veteranul antrenor este ceva mai optimist în ceea ce privește participarea la următoarele două turnee importante, ambele desfășurate pe teritoriul Spaniei: Barcelona (15-21 aprilie) și Madrid (24 aprilie-5 mai).

„Nu știu ce va face cu Barcelona și Madrid. Nu am mai fost în mediul său sportiv de ani de zile. Când ne vedem, îl întreb ce mai face, dar nu-l întreb despre planurile sale.

Sper să poată juca, pentru că este necesar pentru a face un Roland Garros bun. Acum câteva zile l-am văzut și l-am întrebat. Mi-a spus că nu merge bine și i-am zis ca de obicei:  «Să nu ne plângem, ne-am descurcat foarte bine», pentru că ne gândeam că își va încheia cariera în 2011 sau 2012”, a spus Toni Nadal.

Unchiul lui Rafael a vorbit și despre competițiile pe care acesta și le dorește cu ardoare: Jocurile Olimpice și Roland Garros.

„Dacă reușește să se recupereze și este bine, cred că ar putea câștiga o medalie la Paris. Este dificil, dar nu-l poți exclude dintre favoriți, Cât despre Roland Garros, înainte exista un favorit clar, acum sunt mai mulți, iar eu am încredere că Rafael se va afla în acest grup", a subliniat el.

22 de trofee de Mare Șlemare în palmares Rafael Nadal, 14 fiind la Roland Garros

Anul acesta, ultimul din cariera spaniolului, Nadal a participat la un singur turneu ATP, cel de la Brisbane, în luna ianuarie, când a ajuns până în sferturi de finală.

Citește și:

„M-am săturat de el” » Goran Ivanisevic, declarațiile momentului despre despărțirea de Novak Djokovic: „Știam că sfârșitul e aproape”
INTERVIU
„M-am săturat de el” » Goran Ivanisevic, declarațiile momentului despre despărțirea de Novak Djokovic: „Știam că sfârșitul e aproape”
Irina Bara a salvat minge de meci și e în „sferturi” la Bogota, după un efort de 3 ore și 22 de minute
WTA BOGOTA
Irina Bara a salvat minge de meci și e în „sferturi” la Bogota, după un efort de 3 ore și 22 de minute

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  05 Aprilie 2024, 15:40

Am mai vazut filmul o data... probabil va juca un demonstrativ la Roland-Garros si va spune adio. Nu cred ca pentru un mic disconfort la serviciu, daca chiar vrea sa joace la Roland-Garros, va rata turneele pe zgura premergatoare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează