SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

VIDEO Rafael Nadal, înfrângere în „optimi” la Roma în fața lui Denis Shapovalov » Spaniolul a avut din nou probleme medicale

Denis Shapovalov și Rafael Nadal
Foto: Imago
Denis Shapovalov și Rafael Nadal Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 mai 2022 09:59 / Actualizat vineri, 13 mai 2022 15:55

Rafael Nadal (35 de ani, 4 ATP) a fost învins de Denis Shapovalov (23 ani, 16 ATP), scor 6-1, 5-7, 2-6, în optimile de finală ale Mastersului de la Roma. Este cea mai rapidă eliminare a spaniolului la Roma din 2008 încoace.

Deși era cotat în mod clar cu șansa a doua, Shapovalov a reușit surpriza și s-a calificat în sferturi pe zgura din capitala Italiei. Pentru Nadal continuă problemele, mai ales cele de ordin medical.

Pe cine bagă Uhrin la baraj? Jucătorii amenință să boicoteze meciurile de totul sau nimic pentru Dinamo!
DINAMO
Pe cine bagă Uhrin la baraj? Jucătorii amenință să boicoteze meciurile de totul sau nimic pentru Dinamo!

Rafael Nadal, înfrângere surprinzătoare în fața lui Denis Shapovalov

Ibericul a început foarte bine meciul, a cedat un singur game din primele 7 și a pus capăt primului set după numai 43 de minute, scor 6-1. Nimic nu anunța revenirea lui Shapovalov.

Actul secund a fost diferit însă. Canadianul și-a ridicat nivelul de joc și a început să-l pună în dificultate pe Nadal, care a acuzat din nou probleme de sănătate. De la mijlocul setului doi, durerile la picior au început să fie din ce în ce mai apăsătoare. În acest context, Shapovalov a forțat, a izbutit break-ul în cel mai important moment și a trimis meciul în „decisiv”, scor 7-5.

Cu un Nadal care nu a putut evolua la capacitate maximă, setul al treilea a fost la discreția lui Shapovalov. Canadianul a pus punct decisivului în doar 39 de minute și s-a calificat în sferturi la Roma, acolo unde îl va întâlni pe Casper Ruud (23 ani, 10 ATP).

Rafael Nadal, în continuare cu probleme medicale

După meci, ibericul a explicat că a jucat o bună parte din meci cu dureri foarte puternice, dar nu ia în calcul ratarea turenului de la Roland Garros. 

„Dacă o să merg la Roland Garros? Da, nu m-am accidentat, e chiar mai rău, sunt un jucător care trăieşte de mult timp cu o accidentare. Asta este rutina mea de zi cu zi, durere şi iar durere. E greu să continui în condițiile astea. Am avut o durere puternică la picior și azi, dar mai e timp până la Roland Garros. 

E foarte frustrant pentru că în multe zile nu pot juca aşa cum vreau, aşa cum pot, la capacitate maximă. De la mijlocul setului secund am început să simt o durere puternică, dar asta nu-i ia din merite lui Denis, care a jucat excelent. Îl felicit pentru meci”, a declarat Nadal, făcând referire la sindromul Muller-Weiss, boala cu care se confruntă de 16 ani. 

Programul sferturilor de finală de la ATP Masters Roma

  • Garin - Zverev
  • Sinner - Tsitsipas
  • Shapovalov - Ruud
  • Djokovic - Auger-Aliassime

VIDEO cu problemele medicale ale lui Nadal

Citește și alte știri despre tenis: 

FOTO Scene uluitoare la Roma » Ucraineanca Kostyuk, partenera Gabrielei Ruse, n-a mai revenit de la vestiare în meciul cu rusoaicele Kudermetova și Pavlyuchenkova

Rafael Nadal și-a ales meciul favorit din întreaga carieră: „A fost momentul decisiv pentru mine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
267890
267890  •  14 Mai 2022, 21:35
Postat de valyomanyd pe 13 Mai 2022, 13:00

Intrebare....intrebatoare..Daca Nadal a avut probleme medicale, de ce infrangerea e surprinzatoare ?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valyomanyd
valyomanyd  •  13 Mai 2022, 13:00

Intrebare....intrebatoare..Daca Nadal a avut probleme medicale, de ce infrangerea e surprinzatoare ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează