SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Rafael Nadal încă n-a pierdut vreun set la US Open şi s-a calificat în semifinale » Nu e vrajă!

Articol de - Publicat sambata, 11 septembrie 2010 00:00

Liderul mondial l-a învins în "sferturi" pe compatriotul său Fernando Verdasco pentru a 11-a oară în tot atîtea întîlniri.

Bine că Rafa nu e superstiţios! Fără să ştie, s-a expus la tot felul de vrăji atunci cînd, înainte de US Open, s-a dus să se tundă la salonul lui Julien Farel, stilistul oficial al turneului pentru al patrulea an la rînd. Surse citate de ziarul New York Post spun că angajatele femei ale coaforului au fost văzute adunînd de pe jos şuviţe din părul spaniolului, atunci cînd credeau că nu sînt văzute, pentru a le păstra ca suvenir.

Dacă totuşi i s-au făcut vrăji, ele au fost de bun augur. Nadal s-a calificat joi noapte pentru al treilea an consecutiv în semifinalele de la New York, însă e pentru prima dată cînd nu pierde nici un set pînă în această fază. Adversari i-au fost compatriotul şi amicul Fernando Verdasco, un pic obosit după meciul-maraton cu David Ferrer, şi un vînt rebel şi enervant, care a bătut în rafale. Le-a făcut faţă ambilor, terminînd meciul cu 7-5, 6-3, 6-4.

"În 2008 eram gata să fac ceva important, dar mă simţeam distrus din punct de vedere mental la acel moment al sezonului. Am început atunci meciul din semifinale fără energie şi aşa nu poţi să cîştigi. Acum sînt mai proaspăt, am făcut o pauză de trei săptămîni peste vară", a comparat situaţiile Nadal. "E grozav pentru mine să fiu din nou între primii patru. Joc în fiecare zi mai bine, dar trebuie să continuu pe aceeaşi linie şi să îmbunătăţesc şi mai mult", a încheiat spaniolul, care îl va întîlni în semifinală pe Mihail Iujnîi. În cealaltă se confruntă Roger Federer şi Novak Djokovici, dar toată lumea aşteaptă un ultim act între elveţian şi Rafa. Cei doi nu s-au mai întîlnit într-o luptă directă pentru un trofeu de Mare Şlem de la Australian Open 2009.

14 semifinale are Rafael Nadal în 32 de turnee de Mare Şlem disputate din 2003 încoace

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
thunder91
thunder91  •  11 Septembrie 2010, 10:06

Federer a pierdut vreun set?

dameel
dameel  •  11 Septembrie 2010, 02:24

nadal e un adevarat exemplu de sportiv profesionist si pe teren si in afara.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează