SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Războiul sexelor » Gilles Simon crede că nu e corect ca fetele şi băieţii să primească premii egale. De aici a explodat bomba

Gilles Simon a dezgropat securea războiului // Foto: Reuters
Gilles Simon a dezgropat securea războiului // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 30 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 29 iunie 2012 22:09

Francezul nu şi-a retras afirmaţiile, mai mult, el a spus că mai toţi jucătorii cred acest lucru, dar se feresc să recunoască. Fetele i-au răspuns colorat.

Gilles Simon a declanşat fără să vrea un mic război. A separat tenisul în băieţi şi fete şi a afirmat că ele n-ar trebui să primească aceiaşi bani pentru că nu oferă la fel de mult spectacol.

La conferinţa de presă de după meciul său din turul al doilea, unde a pierdut, francezul a fost întrebat mai mult despre această problemă decît despre ce a făcut pe teren.

"Vreau să clarific un lucru, eu nu am spus că fetele trebuie să joace cinci seturi. Nu acesta a fost punctul meu de vedere. E vorba despre ce oferă aceste meciuri. Cred că tenisul masculin este mai interesant decît cel feminin şi, în consecinţă, ar trebui că jucătorii să primească mai mulţi bani", a explicat Gilles.

Întrebat dacă mai sînt şi alţi jucători care cred ca el, Simon a răspuns: "Toţi cei 128 de jucători de la Wimbledon gîndesc la fel ca mine, e sigur, doar întrebaţi-i".

Umor masculin
Andy Roddick a fost chestionat şi a răspuns în stilul caracteristic. "O să fie cam greu pentru că deja jumătate dintre ei au plecat acasă şi vă va fi şi mai greu să daţi de ei. Acum vorbind serios, cred că există cifre pentru audienţe, să nu facem din aceste declaraţii o chestie de rivalitate între sexe. Eu mă situez undeva la mijloc".

"Sînt o mulţime de lucruri asupra cărora am căzut de acord. Pentru fete e mai uşor să joace şi simplu, şi dublu, aşa că au mai multe şanse de a cîştiga bani, pe cînd la băieţi se găseşte mai greu un jucător care să se gîndească la titlu şi să joace şi la dublu. De cînd au fost aleşi în consiliul jucătorilor, Simon şi Stahovski au vorbit poate un pic mai mult", a spus Andy Murray. Roger Federer a evitat să dea un răspuns clar.

Replici feminine
Ce au zis vedetele din circuitul feminin? "Ne-am luptat multă vreme pentru a avea premii egale şi nimeni nu ne-a susţinut. Sîntem mîndre de ce am obţinut. Indiferent de criticile pe care le primim, în ciuda a tot, sînt singură că sînt un pic mai mulţi oameni care se uită la meciurile mele decît la ale lui, aşa că...", a replicat Maria Şarapova.

Serena Williams şi-a spus şi ea părerea. "De ce mă puneţi să vorbesc, doar ştiţi că nu-mi pot ţine gura? E sigur că mai mulţi oameni se uită la meciurile Mariei decît la cele ale lui Simon. E mai sexy decît el. Tenisul feminin e grozav", a spus fostul lider mondial.

O dată cu plecarea din turneu a lui Gilles Simon însă lucrurile au început să se mai liniştească pe acest front. Deocamdată.

"Nu pot să sper decît că oamenii se bucură de tenisul feminin. Femeile merită şanse egale atît în tenis, cît şi în viaţă" ( Petra Kvitova)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
leonidaslimax
leonidaslimax  •  30 Iunie 2012, 14:02

ar putea castiga mai mult ca barbatii daca in loc sa chiraie la fiecare minge ar juca dezbracate si ar satisface cativa spectatori din tribuna extrasi la o tombola. astfel ar fi si mai multi spectatori la meciurile fetelor si ar creste si audienta si automat banii incasati din premii. sper ca stiti de gluma:))) la fel cum o gluma mi se pare si sa ceri aceelasi premii ca in tenisul masculin.

ramona_petri
ramona_petri  •  30 Iunie 2012, 12:40

Pune'ti'le sa joace 5 seturi! Easy job!!! Asa macar aveti satisfactia ca se obosesc la fel de mult ca barbatii.

aatreyu
aatreyu  •  30 Iunie 2012, 11:52

Eu cred... ca adevarul e undeva la mijloc... In primul rand vreau sa i felicit pe cei care comenteaza articolele din tenis prin simplul fapt ca banuiesc ca se uita la tenis si nu doar la fotbal.... ( desi aici e o problema a razboiului intre sexe mai mult)... cat despre spectaculozitate nu sunt de acord... Oamenii nu se uita la Sarapova pt ca e sexy.... Oamenii se uita (normal!) la partidele in care sunt angrenate favoritele. Un meci feminin poate fi mai spectaculos decat unul masculin fara probleme. Si asta in primul rand din cauza raportului de forte. Pai vin Roddick si Karlovic servesc cu 250 la ora dau 50 de asi pe meci la inca 50 de servicii abia o returneaza celalalt si partida e gata

Vezi toate comentariile (7)
Comentează