SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Recunoscută la New York » A doua jucătoare a lumii inaugurează azi Arena "Arthur Ashe" la ediţia actuală a US Open

Articol de , - Publicat luni, 25 august 2014 00:00 / Actualizat duminica, 24 august 2014 21:45

Amuzată, românca a povestit că un poliţist a strigat-o pe stradă: "You are Simona Halep!". Ea aşteaptă cu încredere debutul în turneul de Mare Şlem la care anul trecut a ajuns în "optimi"


Viaţa Simonei continuă să se schimbe. Interesul pentru ea creşte şi capătă nuanţe. La Paris, în iunie, lumea nu a fost deloc avidă să aibă o conferinţă de presă cu ea înaintea finalei, în ciuda ineditului situaţiei. Acum însă, două luni şi jumătate mai tîrziu, după ce a ajuns numărul 2 mondial, Halep a fost întîmpinată altfel la New York. A stat în faţa jurnaliştilor diverşi şi a răspuns la întrebări diverse, de la cum îi place hard-ul american - "mult, se potriveşte stilului meu", ce exerciţii fizice urăşte să facă - "pe cele pentru abdomen", ce părere are de arena " Arthur Ashe" - "e uriaşă!", şi pînă la dacă a apucat să facă shopping în New York - "mi-am luat o geantă" sau dacă e recunoscută pe stradă în cel mai cosmopolit oraş al lumii - "o singură persoană, un poliţist, mi-a spus: "Tu eşti Simona Halep!".

Merită să fie acolo
A ascultat de fiecare dată cu atenţie şi a oferit răspunsul cu zîmbetul pe buze. Relaxată şi într-o engleză care se rafinează şi ea pe zi ce trece. E pe locul al 2-lea în lume şi simte că acolo trebuie să se afle. "E un sentiment uimitor. Nu sînt totuşi foarte surprinsă. Am avut rezultate bune contra jucătoarelor valoroase, le-am învins şi am căpătat mai multă încredere în mine. Şi jocul meu s-a îmbunătăţit, la serviciu mai ales, şi cu forehand-ul lovesc mai tare decît înainte. Cred că merit să fiu aici pentru că am cîştigat cîteva titluri, meciuri importante. Vreau să menţin această linie şi să văd cît de mai bună pot fi în viitor", a spus Simona.

Pas cu pas
O singură dată a mai avut România o jucătoare favorită numărul 2 pe tabloul unui turneu de Mare Şlem. Se întîmpla în 1978, la Roland Garros, iar Virginia Ruzici avea să cucerească atunci titlul. Unicul de asemenea calibru pentru noi în istorie. Halep e decisă însă să ia lucrurile pas cu pas. Iar primul înseamnă turul inaugural, în care o va întîlni azi, de la ora 18:00 a României, chiar pe Arena "Arthur Ashe", pe americanca Danielle Rose Collins. O jucătoare fără clasament, care a primit un wild card de la organizatori. "Cred că pot să fac un rezultat bun, dar deocamdată mă concentrez pe primul tur", a precizat Halep.

"Am jucat meciuri dure la Cincinnati, aşa că mă simt pregătită să încep turneul de aici. Vom vedea, de fiecare dată primul tur e dificil la orice turneu. Trebuie să rămîn concentrată, să încerc tot ce pot pe teren, să mă lupt să cîştig, dar vom vedea"

"E o parte importantă a vieţii mele. Cred în Dumnezeu. Nu merg în fiecare săptămînă la biserică pentru că nu pot şi nu e stilul meu, dar simt că am tot timpul cu mine ceva în care cred"

"Cred că e foarte frumos să joci în faţa a mii de oameni. Pentru mine nu contează dacă sînt gălăgioşi. Cînd sînt pe teren sînt foarte concentrată pe ceea ce fac, nici nu aud că poate strigă în timpul punctului"

Televizare
US Open
Azi, Eurosport, de la ora 18:45
Eurosport 2, de la ora 18:00

Alături de Roger
Înainte de începerea ultimului turneu de Mare Şlem al anului, Simona Halep a participat la un eveniment promoţional organizat de Wilson, firma care-i furnizează rachetele. Acolo s-a aflat alături de trei jucători importanţi care au acelaşi sponsor: Roger Federer, alături de care s-a şi fotografiat, Milos Raonic şi Grigor Dimitrov, dar şi de americanca Madison Keys.

Şansă pentru locul 1
Pentru că US Open este un turneu de Mare Şlem are şi multe puncte de oferit, astfel că schimbările în ierarhia mondială pot fi spectaculoase. Simona Halep are şansa ca după două săptămîni de întrecere să fie lider mondial. Există două condiţii: românca să cîştige trofeul, iar Serena Williams să nu ajungă în semfinale. Mişcarea s-ar putea produce şi în jos, cu Simona alunecînd de pe doi pînă pe şase, cel mai jos. Românca are de apărat la US Open optimile de finală pe care le-a atins în 2013.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
radu0078
radu0078  •  25 August 2014, 22:26

Cata ura ,rautate si frustrare dumnezeule pe unii de aici ! Incredibil .Daca nu stai cu garda sus otrava intra si in tine .In comentariile de aici si din celalalt articol ,cel cu scorul "live " . Reveniti-va ,haterilor ,Simona iar ne-a dat un exemplu cum sa nu cedam , sa luptam pana la sfarsit si sa castigam .

kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  25 August 2014, 18:48

Astazi,doar victoria conteaza,si sa treaca mai departe,fara sa se intrebuinteze,sau sa se accidenteze! HAI SIMONA!

rolololol
rolololol  •  25 August 2014, 14:25
Postat de nentugigi pe 25 August 2014, 14:21

imbecille care-i faza te deranjeaza adevarul ? are cumva turneu de mare slem castigat halepa ta ? tu nu vezi padurea din cauza copacilor sau care-i faza ?ai vazut cum gafaie bondaritaz in setul 3 cauta in statistici si vezi ca 85 la suta din meciuri in care a pierdut un set adik pe intelesul tau de immbecil se va juca decisiv adik hai sa-ti desenez ,, setul 3,, halepa pierde . deci fraiere pierde 85 la suta din meciuri dintr-o cauza pe care un om normal la cap o vede adik NU REZISTA FIZIC . iddioottule. deci in concluzie alt adevar spus de mine care te deranjeaza . masccariciule . te uiti ca pisica la tenis habar nu ai . tembbellule

da prezinta si procentul de meciuri in care se joaca mai mult de 2 seturi ca sa fie relevant ea poate castiga mai tot in 2 si atunci devine irelevant procentul de infrangeri in meciuri in care se ajunge in setul 3

Vezi toate comentariile (11)
Comentează