SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Regăsire » Sorana Cîrstea a fost eliminată la Miami, însă a bifat un lucru pozitiv: două victorii legate

Sorana Cîrstea va primi 41.350 de dolari pentru atingerea turului al treilea la Miami // FOTO Reuters
Sorana Cîrstea va primi 41.350 de dolari pentru atingerea turului al treilea la Miami // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2017 00:00

Sorana Cîrstea a pierdut ieri dimineață în turul al treilea la Miami, dar la acest turneu a reușit să lege din nou victoriile, lucru care nu se mai întâmplase de la Australian Open.

Românca de pe locul 65 WTA a ajuns la Miami având în spate patru înfrângeri consecutive adunate la Taipei, la București în Fed Cup, la Budapesta și la Indian Wells.

O bucată de sezon care nu s-a ridicat deloc la nivelul începutului de an, când Sorana reușea să lege patru victorii și să pătrundă până în optimile de finală de la Australian Open.

La Miami, lucrurile au mers mai bine pentru Sorana Cîrstea, care a învins-o în primul tur pe campioana olimpică Monica Puig, 40 WTA,  iar în turul al doilea pe Anastasija Sevastova, 25 WTA. Ieri, dimineață, a fost oprită în turul al treilea de Caroline Wozniacki.

Meciul dintre cele două a început aproape de miezul nopții la Miami, din cauza vremii care a fost mai mult decât capricioasă.

Sorana și Caroline se cunosc de multă vreme, au multe meciuri în urmă, dar nu se mai întâlniseră pe un teren de tenis din 2014. Jocul amândurora s-a schimbat, al româncei pentru că accidentările au obligat-o, iar al danezei pentru că avea nevoie de ceva în plus.

S-a impus Wozniacki în două seturi, 6-4, 6-2. "A fost un meci dificil. Ea pune multă forță în lovituri și joacă mereu foarte plat. Ne știm de aproape douăzeci de ani, așa că mă bucur că am reușit să câștig acest meci", a spus daneza în vârstă de 26 de ani.

Pentru Sorana aceasta a fost a noua participare direct pe tabloul principal al turneului de categorie Premier Mandatory din Florida, un turneu la care a debutat în 2008 și unde are drept cea mai bună performanță atingerea optimilor de finală în 2013.

6-7este raportul dintre victorii și înfrângeri în 2017 pentru Sorana Cîrstea

5-3a devenit scorul întâlnirilor directe dintre Caroline Wozniacki și Sorana Cîrstea după confruntarea de ieri dimineață

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  27 Martie 2017, 10:58

Sorana, acum ar fi fost momentul tau! Nici Caroline nu s-ar fi suparat daca ai fi castigat. Ti-ar fi fost extrem de necesara victoria. Te-ar fi ajutat sa-ti elimini frustrarile acumulate, ranile inca deschise. Imi pare rau. Am crezut mereu in tine. Te astept in TOP20 (vorba lui @Viorel Vîrlănuță ).

1638805399689278
Viorel Vîrlănuță  •  27 Martie 2017, 10:11

Dacă Sorana lasă ”iubărelile”, se pregătește fizic mai bine, mai dă jos câteva kg pentru că nu este posibil să ai atâta celulită pe picioare, poate învinge pe oricine din Top 20 pentru că de talent nu duce lipsă !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează