SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Reîntâlnire » Djokovici și Wawrinka își dispută azi din nou un trofeu de Mare Șlem, după Roland Garros 2015

Articol de - Publicat duminica, 11 septembrie 2016 00:00

Turneul de la New York se încheie azi. Dar înainte mai are de oferit o finală masculină care are de toate.

Pe numărul unu mondial, care a dominat tenisul masculin, dar și pe cel care în ultimii ani a încercat să se alăture celor din Big Four. Novak Djokovici și Stan Wawrinka se vor duela din nou pentru un trofeu de Mare Șlem, după Roland Garros 2015, când elvețianul a reușit să-l învingă în mod surprinzător pe sârb și să-i nege îndeplinirea Marelui Șlem al carierei.

Provocarea supremă

Între timp Nole s-a impus în acest an la Roland Garros, dar identifică în persoana lui Stan un adversar de calibru. "E un tip căruia îi plac meciurile mari. Îi place să joace pe scenele mari împotriva jucătorilor de top, pentru că atunci reușește să ajungă la un nivel incredibil de joc. Un jucător foarte puternic. Are un serviciu puternic. Probabil cel mai bun și eficient rever cu o mână din lume în acest moment. Are varietate în jocul său și poate fi foarte periculos", a spus Nole. Și are dreptate, pentru că elvețianul a ajuns până acum în două finale de Mare și le-a câștigat pe amândouă, mai întâi la Australian Open 2014, unde l-a învins pe Rafael Nadal, și Roland Garros 2015. "Cea mai mare provocare pe care o poți avea este să-l întâlnești pe numărul unu mondial într-o finală de mare Șlem", a spus Stan.

Pentru a ajunge la ultimul meci din turneu, Djokovici a trecut vineri noaptea de Gael Monfils cu 6-3, 6-2, 3-6, 6-2, iar Wawrinka de Kei Nishikori cu 4-6, 7-5, 6-4, 6-2. Scorul întâlnirilor directe dintre Nole și Stan este de 19-4, cu șase întâlniri disputându-se în turneele de Grand Slam, iar raportul este de 4-2.

Cine a câștigat turneele de Mare Șlem în 2016

  • Australian Open - Novak Djokovici
  • Roland Garros - Novak Djokovici
  • Wimbledon - Andy Murray
  • US Open - ?

12 trofeede Mare Șlem, plus alte opt finale are Novak Djokovici în carieră

2 trofeede Mare Șlem din două finale jucate are Stan Wawrinka

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează