SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Reușită din prima » Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat în semifinalele Turneului Campionilor

Așa au sărbătorit Florin Mergea și Rohan Bopanna victoria și calificarea în semifinale // Foto: Guliver/GettyImages
Așa au sărbătorit Florin Mergea și Rohan Bopanna victoria și calificarea în semifinale // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2015 00:00

Perechea româno-indiană, debutantă la Turneul Campionilor, a trecut ieri de Jamie Murray/John Peers cu 6-3, 7-6 (5), adunînd astfel două victorii în Grupa Ashe/Smith.

Calificarea la Turneul Campionilor a fost un cadou sosit pe ultima sută de metri. Astfel că Rohan și Florin l-au tratat ca atare. Cu bucurie, fără să pună prea multă presiune. Apoi și au făcut singuri un cadou, jucâînd pozitiv și inspirat i-au învins în primul meci de la Londra pe frații Bryan.

Ieri, au continuat pe același drum. Unul inspirat și presărat deocamdată numai cu victorii. Rohan și Florin au început alerți și atenți partida cu Jamie Murray și John Peers, finaliștii de la Wimbledon și US Open. S-au distanțat la 3-0 sub ochii lui Judy Murray, mama fraților Murray, care are emoții duble în această săptămînă, atît pentru Andy, cît și pentru Jamie.

După treizeci de minute, Mergea și Bopanna s-au impus cu 6-3. Setul al doilea a fost mai lung și mai strîns. S-a ajuns la tie-break și chiar dacă Murray și Peers au condus cu 4-2, românul și indianul au cîștigat cinci din următoare șase puncte, impunîndu-se cu 6-3, 7-6 (5). 

A fost a 31-a victorie a celor doi în acest sezon, dar este o victorie dulce, una care înseamnă că Mergea și Bopanna vor fi prezenți, sîmbătă, în semifinalele turneului de la Londra. O reușită incredibilă pentru o echipă care s-a format în aprilie și care a fost la un set de a pierde prezența la Londra.

Dialog amuzant

Înainte de debutul competiției de la Londra, ATP i-a provocat pe Florin Mergea și Rohan Bopanna să-și adreseze cîteva întrebări unul altuia. A ieșit un dialog cu multe zîmbete.

Florin Mergea: Care e celebritatea pe care îţi dorești cel mai mult să o întîlnești?
Rohan Bopanna: Michael Jordan

Rohan Bopanna: Ce ai mînca dacă ai ști că e ultima ta masă?
Florin Mergea: Cu siguranță un burger.

Florin Mergea: Manchester United sau Manchester City?
Rohan Bopanna: Manchester United pînă la capăt.

Rohan Bopanna: Cel mai enervant obicei al meu.
Florin Mergea: Asta e o întrebare grea. Faptul că tu crezi că ai mereu dreptate.
Rohan Bopanna: Bun, foarte bun răspuns.

Florin Mergea: Bollywood sau Hollywood?
Rohan Bopanna: Trebuie să fie Bollywood.

Debutanții care s-au ales cu trofeul

În trei dăți din ultimii patru ani, la Turneul Campionilor s-au impus perechi care au participat pentru prima oară împreună la o astfel de competiție. În afară de 2014, cînd frații Bryan au fost cei care s-au ales cu trofeul, în 2013 au cîștigat Marrero și Verdasco, în 2012 Granollers cu Lopez și în 2011 Mirnîi cu Nestor.

Duel puternic

Horia Tecău și Jean Julien Rojer se confruntă azi cu o pereche în mare formă, Ivan Dodig și Marcelo Melo. Dublul croato-brazilian e pe locul trei în ierarhia anului și a adunat în acest an trei trofee, la Roland Garros, la Paris și la Acapulco.

Cele două perechi s-au mai duelat o singură dată în acest an, în semifinale la Roland Garros, cînd s-au impus Dodig și Melo. Pe lîngă punctele puse în joc, meciul de la ora 20:00 mai are o miză: cele două perechi luptă pentru primul loc în clasamentul anului.

Clasamentul grupei Fleming/McEnroe

1. Rojer/Tecău 1-0 2-0 12-6
2. Dodig/Melo 1-0 2-1 11-12
3. Herbert/Mahut 0-1 1-2 12-11
4. Matkowski/Zimonjici 0-1 0-2 6-12

Programul de azi (DigiSport2)

  • Ora 14:00 Herbert/Mahut-Matkowski/Ziminjici
  • Ora 16:00 Andy Murray-Rafael Nadal
  • Ora 20:00 Rojer/Tecău-Dodig/Melo
  • Ora 22:00 Stan Wawrinka-David Ferrer

Victorie în două seturi

Partida dintre Stan Wawrinka și Rafael Nadal a fost așteptată cu nerăbdare. Și pentru că la Paris cei doi oferiseră o confruntare de nivel înalt. De data aceasta s-a impus Nadal într-un mod clar, cu 6-3, 6-2.

"Cred că am făcut o partidă solidă. Am avut un singur fame prost, cel de la începutul confruntării. Am jucat bine, așa cum îmi doresc, agresiv, fără prea multe greșeli", a spus Rafa.

Elvețianul, campion la Roland Garros, nu s-a regăsit deloc în meciul de luni seară. "A fost o zi proastă, nu mi-a ieșit nimic", a spus Stan. Nadal are parte azi de încă un duel cu scîntei, contra lui Andy Murray.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează