SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Revedere cu zâmbet » Monica Niculescu a debutat cu dreptul la Bucharest Open

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 13 iulie 2016 00:00

Monica Niculescu, dublă semifinalistă la București, a debutat cu dreptul în ediția de anul acesta, 6-2, 6-4 cu Andreea Mitu.

Când a făcut tragerea la sorți, așezându-le pe Monica și Andreea una contra celeilalte, Simona Halep a surâs ușor vinovat. "Sper să nu se supere fetele, așa s-a nimerit, să fie un meci frumos și cea mai bună să câștige!", a spus atunci favorita principală a turneului.

Iar ora meciului a venit ieri, de la 14:00, primul pe Centralul redimensionat, sub apăsarea soarelui de iulie. Și anul trecut au dat piept la București cele două, însă în sferturile de finală. Ca și în 2015, învingătoare a ieșit Monica, doar că nu au mai fost trei seturi, ci două.

Un 6-2, 6-4 clar, în care Niculescu a forțat în momentele importante, iar la 4-4 în actul secund a făcut break-ul decisiv. "Știam că o să fie greu, Andreea a jucat foarte bine anul trecut pe zgură, are lejeritate în lovituri, servește bine", a caracterizat Monica partida. "N-am intrat bine de la început cu returul și per total nu a fost cel mai bun meci al meu, dar mă bucur că am câștigat".

Întrebată cum a suportat căldura de la ora 14:00, ea a spus că s-a uitat pe prognoză și aceeași temperatură era și la 16:00, și la 18:00. "Doar la 4-3 în setul al doilea am simțit puțin că mă apasă".

La rândul ei, Mitu a declarat că "nu e ușor să joci acasă, mai ales în fața Monicăi. În plus, pe o astfel de vreme. Trebuie să luăm însă lucrurile ca atare și să ne facem treaba. Eu am abordat tactic bine meciul, dar până la urmă au fost multe greșeli neforțate. N-a fost un meci prea frumos".

În turul al doilea, Niculescu, cap de serie 5, o va întâlni în turul secund pe Polona Hercog (Slo), învingătoare asupra lui Sesil Karatanceva, 6-1, 2-6, 6-2. Monica și slovena s-au înfruntat la București și în 2014, dar în "sferturi".

"N-am văzut niciun țânțar"

Andreea Mitu a spus ieri că a aflat aseară târziu că va merge la Rio alături de Raluca Olaru.  "Pentru mine o să fie prima apariție la Jocurile Olimpice și chioar dacă eu vreau să mă axez pe simplu, îni doresc să merg la Rio". Cât despre virusul Zika,  Andreea a spus: "Eu am fost în Brazilia, chiar la Rio, în luna februarie, după Australian Open.  Am stat zece zile, am avut Autan cu mine, dar nu am văzut niciun țănțar".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează