SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Revenire dulce » Sorana Cârstea s-a calificat în turul II la Australian Open. Irina Begu a reușit și ea prima victorie din 2017

Sorana Cîrstea și-a asigurat un premiu de 50.000 de dolari // FOTO Guliver/Gettyimages
Sorana Cîrstea și-a asigurat un premiu de 50.000 de dolari // FOTO Guliver/Gettyimages

Articol de , - Publicat marti, 17 ianuarie 2017 00:00

Sorana Cîrstea s-a întors la Melbourne după ce anul trecut nu a participat din cauza clasamentului slab și s-a calificat ieri în turul al doilea.

Românca nu mai câștigase un meci la un turneu de Mare Șlem de la US Open 2014. În anul următor a bifat doar prezența la Australian Open și apoi a început un drum plin de frustrări și dureri.

Sorana a încercat să-și repare umărul drept, a cărui problemă era că era prea flexibil și se luxa foarte des, apoi au apărut și accidentările de compensare și Sorana a fost aproape să renunțe la tenis. Dar și-a mai dat o șansă. În 2016 a început anul pe locul 243, dar până  la mijlocul lui era înapoi în Top 100.

Cu mișcare modificată la serviciu, ea s-a întors în turneele de Mare Șlem  la Roland Garros, acolo unde a câștigat trei meciuri în calificări, dar s-a oprit în primul tur în fața Elinei Svitolina. La US Open a fost învinsă de Ana Bogdan după ce a câștigat primul set cu 6-0.

Ieri, la revenirea la Australian Open, Sorana, 78 WTA, a trecut de rusoaica Irina Hromaceva, 95 WTA,  cu 6-2, 6-1. Sorana a bifat, până la ediția din acest an, 8 participări la Australian Open, dintre care de patru ori s-a oprit în prima rundă, de două ori a ajuns în turul al doilea și tot de două ori în turul al treilea.

La Melbourne, anul acesta se va lupta pentru a merge mai departe cu Carla Suarez Navarro, favorită 10, și pe care românca o conduce cu 3-1 în întâlnirile directe, dar cu care nu s-a mai întâlnit din 2009.

Prima victorie

Irina Begu a reușit să câștige cel dintâi meci al sezonului chiar la Australian Open, după ce a revenit de la 0-1 la seturi contra Iaroslavei Șvedova.

Favorită 27 a turneului, Irina Begu a avut nevoie de două ore și optsprezece minute pentru a se califica pentru a treia oară în turul al doilea la Australian Open. Românca a avut un meci complicat contra Iaroslavei Șvedova, pe care a învins-o cu 5-7, 6-3, 6-4.  Acest succes este și primul al Irinei pe 2017, după ce a pierdut în primul tur la turneele de la Brisbane și de la Sydney.

Pentru Irina, turneul de la Melbourne este special , mai ales că aici a reușit, în urmă cu doi ani, să pătrundă pentru prima oară în a doua săptămână a unui turneu de Mare Șlem. În turul al doilea, ea o va întâlni pe Kristyna Pliskova, 58 WTA, pe care a învins-o în cele două confruntări directe de până acum. z

Debut cu doar un game

Patricia Țig a jucat ieri primul său meci la Australian Open. Românca a fost depășită clar de campioana olimpică Monica Puig în două seturi, 6-0, 6-1, care au durat doar 53 de minute.  Românca de pe locul 107 rămâne fără victorie pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, după ce a jucat la Wimbledon și US Open în 2016.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  17 Ianuarie 2017, 11:45

Sunt multumit de aman2. Patricia mai trebe sa invete. Are timp.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează