SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Revenire senzaţională! Roger Federer a salvat două mingi de meci şi s-a calificat în semifinale la US Open!

foto: reuters
foto: reuters

Articol de - Publicat vineri, 05 septembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 05 septembrie 2014 09:58

Roger Federer s-a calificat în semifinale la US Open după un meci fantastic împotriva francezului Gael Monfils. Elveţianul a salvat chiar două mingi de meci înainte să revină incredibil în partidă.

Meciul zilei la New York a fost programat în sesiunea de seară, ora 3:00 în România, şi îi opunea pe marele Roger Federer şi pe carismaticul Gael Monfils.

Într-o formă incredibilă după ce-i eliminase pe Richard Gasquet şi pe Grigor Dimitrov în rundele anterioare, Gael a început tare şi împotriva lui Federer. A fost impecabil pe propriul serviciu, mai ales pe mingea a doua, iar Roger nu a avut replică în primele seturi. Mai mult, cu excepţia a două mingi de break în debutul primului set şi încă una în cel de-al doilea, Federer a fost dominat de talentatul francez.

Se anunţa o mare surpriză
În ceva mai mult de o oră, Monfils conducea deja cu 2-0 la seturi, 6-4, 6-3, iar Fedex trebuia să schimbe ceva în joc. A făcut-o şi după două breakuri la început de set s-a aşezat confortabil în pole-position pentru cîştigarea setului. La fel părea să se întîmple şi în setul al patrulea. Federer a făcut rapid break şi spectatorii de pe "Arthur Ashe" vibrau în aşteptarea decisivului.

Totuşi, Monfils şi-a adus aminte de modul în care a jucat în primele seturi, a făcut rebreakul şi a mers cap la cap cu elveţianul.

Monfils a avut două mingi de meci!
Chiar mai mult decît atît, în game-ul al 10-lea a avut şi două mingi de meci pe serviciul lui Federer. Declicul s-a produs însă! Elveţianul le-a salvat pentru bucuria celor peste 20.000 de fani prezenţi pe cea mai mare arenă din lume şi imediat a făcut şi breakul în faţa unui Monfils care era cu gîndul la şansa imensă irosită.

În faţa unui adversar fără vlagă în decisiv, Roger Federer s-a impus categoric, scor 6-2, şi a acces într-o nouă semifinală la US Open! Este a 9-a din carieră, dar prima din 2011 încoace.

Îl întîlneşte pe Cilici în semifinale
Elveţianul se va bate pentru o nouă finală la New York cu Marin Cilici, croatul aflat în mare formă. Acesta a trecut lejer în sferturi de cehul Tomas Berdych, dar are un mare dezavantaj în faţa lui Federer: nu l-a învins niciodată în 5 confruntări anterioare.

În aceste condiţii, Federer ţinteşte o nouă finală la US Open şi al 6-lea trofeu la Flushing Meadows. Ar fi al 18-lea turneu de Mare Şlem din prodigioasa carieră a elveţianului, dar posibilul adversar este numărul 1 mondial, Novak Djokovici, cel care l-a învins în precedenta finală, chiar la Wimbledon în acest an. Sîrbul va juca împotriva japonezului Kei Nishikori. Ambele meciuri din semifinale sînt programate sîmbătă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
whitecollar
whitecollar  •  05 Septembrie 2014, 15:57
Postat de octavianus pe 05 Septembrie 2014, 10:43

Imi pare rau ca trebuie sa spun asta, dar aici se face diferenta intre un mare campion si cineva care declara dupa ca a pierdut un meci in fata unei jucatoare de pe pozitia o suta si nu stiu cat...nu sunt robot si mi-am pierdut increderea dupa primul set, cand a condus cu 5-2 si apoi 5-4 servind de 2 ori pt set..... Nu va castiga niciodata un turneu de grand slam cu aceasta mentalitate....

nu exista comparatie fie si daca tabloul masculin ar fi la fel de deschis ca cel feminin. la femei oricine poate castiga un GS, de aceea si halep are sansa ei. si nu joaca chiar rau ca sa nu i se acorde vreo sansa. la US Open nu numai halep a dezamagit. nici bouchard, nici ivanovic sau sharapova, nici azarenka sau kvitova nu au ajuns in semifinale. nici una nu a intalnit adversare de calibru. poate doar sarapova, dar caro nu mai era demult in carti. cat despre fed, a jucat prost aproape 3 seturi. ce este uluitor, federer la 33 are conditie fizica mai buna decat a lui monfils.

valah_basist
valah_basist  •  05 Septembrie 2014, 15:57
Postat de dash.berlin pe 05 Septembrie 2014, 12:35

Spre disperarea voastra, Simona nu va castiga doar unul ci mai multe turnee de Grand Slam. Nu uita ce varsta are Halep si ce varsta are Federer :) Ca sa-ti stapanesti psihicul si sa faci un astfel de come back trebuie sa ai o anumita experienta .

vai de pez-da ta! albaneza n-o sa se atinga vreodata de un trofeu de mare slam!

nentugigi
nentugigi  •  05 Septembrie 2014, 15:11
Postat de dash.berlin pe 05 Septembrie 2014, 12:35

Spre disperarea voastra, Simona nu va castiga doar unul ci mai multe turnee de Grand Slam. Nu uita ce varsta are Halep si ce varsta are Federer :) Ca sa-ti stapanesti psihicul si sa faci un astfel de come back trebuie sa ai o anumita experienta .

TI-AI BAUT MINTILE ESTI NEBBUN DE LEGGAT . SAU ESTI CEL MAI IMMBECCIL DE PE PLANETA . halepa nu va castiga niciodata un mare slem pt ca e f slaba . nu are valoare . iar daca prin absur va ajunge sa ridice un trofeu de mare slem o va face tot printr-un noroc incredibil . printr-un joc conjunctural la fel cum a ajuns si pe loc 2 . esti un iddddioooot

Vezi toate comentariile (8)
Comentează