SPORTURI  »  TENIS  »  ȚIRIAC OPEN

Richard Gasquet, una dintre vedetele de la Țiriac Open: „Dacă Murray, Wawrinka și Nadal decid să se retragă, mă va durea”

Richard Gasquet este așteptat la București, la Țiriac Open Foto: Imago
Richard Gasquet este așteptat la București, la Țiriac Open Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 24 martie 2024 17:00 / Actualizat duminica, 24 martie 2024 17:59

Francezul Richard Gasquet, 37 de ani, #120 ATP, va fi prezent la București pentru Țiriac Open, turneul de categorie ATP 250 care va sărbători a 22-a ediție. El revine în Capitală după 16 ani și încă nu se gândește ferm la retragere.

Richard Gasquet va reveni la București, de data aceasta la turneul ATP 250 Țiriac Open, după 16 ani. În 2008, atingea semifinalele concursului găzduit atunci de Arenele BNR, dar ceda în fața lui Carlos Moya, spaniolul aflat pe final de carieră. Mai jucase în 2004, pe când avea doar 18 ani și era admirat deja pentru talentul și performanțele sale din juniorat.

Situat actualmente pe poziția 120 în ierarhia ATP, francezul încă nu e gata să lase racheta deoparte, la cei 38 de ani pe care îi va împlinit în luna iunie.

Monica Niculescu, ce victorie! » Cu Kalashnikova alături, a produs o mare surpriză la Miami
MIAMI OPEN
Monica Niculescu, ce victorie! » Cu Kalashnikova alături, a produs o mare surpriză la Miami

Fostul număr 7 mondial a jucat săptămâna aceasta în turneul challenger de la Murcia, dotat cu premii totale de 75.000 de euro, acolo unde a fost favorit 2 și s-a oprit în sferturile de finală. L-a stopat un jucător autohton, Pablo Llamas Ruiz, 153 ATP, cu 6-2, 3-6, 7-5.

Richard Gasquet: „Mi-ar plăcea să revin în Top 100”

„Mi-ar plăcea să pot reveni în Top 100, dar nu este ușor. Trebuie să joci multe meciuri, nu, nu e deloc simplu. Eu savurez acest sport, încă o fac și nu regret că îl practic în continuare”, a spus Gasquet într-o discuție pentru Dicodusport.

Am avut momente bune anul acesta, deși nu mai sunt la fel de puternic ca altădată. Poate acest challenger nu este cel mai tare turneu din lume, dar încerc să mă mențin în formă”, a adăugat dublul semifinalist de Grand Slam.

El spune că merge la toate turneele cu modestie, indiferent de categoria lor. „În momentul în care această modestie mă va trăda, o voi termina și cu tenisul. Nu am nicio problemă deocamdată să evoluez în concursuri mai mici, e și normal, sunt pe locul 120 mondial”, și-a disecat el realist situația actuală.

Să joc tenis îmi place foarte mult în continuare. M-am simțit bine înfruntîndu-mă cu Alcaraz la Australian Open, jucând la Montpellier, la Marsilia. Mi-ar fi plăcut și să câștig mai multe meciuri, dar sezonul e lung, mai e timp – Richard Gasquet

Richard Gasquet: „Azi pot să pierd în fața oricui”

Francezul remarcă nivelul tot mai competitiv al tenisului actual, spre deosebire de ceea ce se întâmpla acum câțiva ani. „Astăzi pot să pierd în fața oricui, cred că numărul 200-300 de acum e mai bun decât la începuturile carierei mele.

Iar cei din zona 150-200 mi-e clar că sunt superiori fiindcă sunt mai bine pregătiți, iau totul mult mai în serios”.

16titluri ATP a cucerit Richard Gasquet în cariera sa, cel mai recent în ianuarie 2023, la Auckland, disputând alte 17 finale din 2004 încoace

La vârsta sa, vechile cunoștințe din circuit se împuținează de la sezon la sezon, însă Gasquet nu și-a fixat o dată pentru retragere. „Când s-a oprit Jo, recunosc că m-am simți un pic ciudat”, a spus el pentru aceeași sursă, referindu-se la fostul jucător de Top 10 Jo-Wilfried Tsonga. „Când s-a retras Simon, la fel”, a adăugat, vorbind despre Gilles Simon, ex-număr 6 ATP.

Dacă Murray, Wawrinka și Nadal decid să se retragă, mă va durea. Și cred că nu vor întârzia prea mult, e chestiune de luni de zile. Mă includ și eu aici, deși încerc să nu mă gândesc prea mult. Joc fără să mă gândesc la final”, a conchis.

Până când se va opri, va avea ocazia să-l întâlnească pe Stan Wawrinka și la București, unde se vor afla amândoi pe tabloul de la Țiriac Open (14-21 aprilie), alături de Gael Monfils, Denis Shapovalov și Adrian Mannarino, printre alții.

Richard Gasquet, backhand senzațional la Australian Open 2024

Citește și:

Sorana Cîrstea și-a luat revanșa! E în turul 3 la Miami după ce a dat doar 3 game-uri în fața unei câștigătoare de Grand Slam
MIAMI OPEN
Sorana Cîrstea și-a luat revanșa! E în turul 3 la Miami după ce a dat doar 3 game-uri în fața unei câștigătoare de Grand Slam
Petrecere în familia Simonei Halep » Sportiva și-a sărbătorit tatăl și fratele
PETRECERE
Petrecere în familia Simonei Halep » Sportiva și-a sărbătorit tatăl și fratele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
bozo76
bozo76  •  25 Martie 2024, 06:24

Cred ca vroia sa zica "ma va durea.. " dar e bine ca se intelege din context. Cand e parada LGBTQA+ snul asta ca noaptea muzeelor e acum in mai?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează