SPORTURI  »  TENIS  »  MASTERS-UL DE LA PARIS

Roger Federer a cucerit ieri cel de-al treilea trofeu al sezonului » Merci, Paris!

Roger Federer. FOTO: Reuters
Roger Federer. FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 14 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 14 noiembrie 2011 10:20

Elveţianul l-a învins în finala din capitala Franţei pe Jo-Wilfried Tsonga cu 6-1, 7-6(3). A fost al doilea titlu consecutiv al lui 2011, după ce se impusese la Basel în săptămîna precedentă


În viaţa din tenis a lui Roger Federe încă mai există "pentru prima dată". La 30 de ani, Roger Federer a cîştigat ieri pentru prima dată trofeul de la turneul de Masters 1000 de la Paris. El devine, astfel, doar al doilea jucător care reuşeşte să cîştige şi la Roland Garros, şi la Paris, celălalt fiind Andre Agassi. Săptămîna trecută i-a adus, pe lîngă cel de-al 69-lea trofeu, şi victoria cu numărul 800, obţinută în sferturi de finală. El a încheiat parcursul de la Paris cu 802 succese, după ce a trecut în finală de Jo-Wilfried Tsonga cu 6-1, 7-6(3).

"Sînt foarte bucuros de evoluţia mea. Sînt uimit de cît de bine joc. Jo n-a făcut un meci rău", a spus fostul lider mondial.  Primul set l-a luat după doar treizeci de minute în care Jo s-a chinuit să găsească soluţii în faţa a 14.500 de oameni adunaţi în Sala Paris Bercy. Un pic mai inspirat în partea a doua, francezul s-a ţinut de elveţian, reuşind să ducă setul în tie-break. Roger s-a distanţat repede, ajungînd să aibă chiar cinci mingi de meci.

Două puncte şi-a mai adăugat Tsonga în drept înainte de a trimite o lovitură în afara terenului şi de a-i oferi lui Roger clipe de bucurie imensă. Chiar dacă este al treilea trofeu al sezonului, elveţianul nu se putea lăuda decît cu 2 victorii în turnee de ATP 500, la Basel şi la Doha. O dată cu trofeul de la Paris, Roger a evitat un lucru care nu i se mai întîmplase din 2001, adică să nu cîştige nici un trofeu la turneele de Mare Şlem sau în cele de Masters 1000.

La festivitatea de premiere, Federer a fost radios, deşi a spus că nu ştie foarte bine franceză, el a turuit minute în şir, împărţind complimente, mulţumiri şi bucurie. El este figura sfîrşitului de sezon, în timp ce primii trei jucători ai lumii încearcă să treacă de accidentări, Roger zîmbeşte larg trăgînd cu ochiul spre ultimul bal al anului, Turneul Campionilor de la Londra, care începe duminica viitoare şi unde are un trofeu de apărat.

18 trofee de Masters 1000 a cucerit Roger Federer în carieră şi este al doilea într-un clasament all-time, după Rafeal Nadal care are 19

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
nutifanroger
nutifanroger  •  14 Noiembrie 2011, 19:39

mai,cr7the best, tu zici noroc ca a abandonat djok? ala e noroc,? aia e lasitate din partea lui, nu are nici un merit in victoria lui roger!e un lesinat si un vaicaret, de cand il stiu de vreo 5 ani se vaita intruna, il doare mereu ceva, a stat ascuns si a asteptat ca cei 2, nadal si roger sa se uzeze, ca sa scoata capul, ca pana acum 1 an , 2 nici nu misca in front! asa ca, MUCLES!

cr7thebest
cr7thebest  •  14 Noiembrie 2011, 09:04

Federer a avut noroc ca Novak Djokovic a abandonat .Ca daca nu abandone Novak Djokovic era campion.

mirceafoot
mirceafoot  •  14 Noiembrie 2011, 05:41

Nu se foloseste sedila cand dupa "c" urmeaza "i" sau "e", din moment ce se pronunta "s". Deci, merci.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează