SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Roger Federer, victorie şi un nou record la US Open

Roger Federer (US Open)
Roger Federer (US Open)

Articol de - Publicat marti, 30 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 30 august 2011 11:57

Elveţianul Roger Federer l-a egalat pe americanul Andre Agassi în topul celor mai de succes jucători în turneele de Grand Slam şi este la doar 9 victorii distanţă de americanul Jimmy Connors pentru record absolut. Deţinător a 16 turnee de Grand Slam, Roger Federer a trecut în primul tur de la US Open de columbianul Santiago Giraldo cu scorul de 6-4, 6-3, 6-2 (VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI)

Cele 224 de meciuri cîştigate la simplu pe arenele celor mai importante competiţii din tenisul mondial înseamnă pentru Roger Federer că "am făcut foarte multe lucruri bune de-a lungul carierei". Cvintuplul campion de la Flushing Meadows a împlinit 30 de ani, dar dansul său zigzagat de linia de fund a terenului şi eleganţa garderobei şi a urcărilor la plasă au rămas intacte. A simţit-o pe pielea lui Santiago Giraldo, unul dintre cei trei columbieni prezenţi pe tabloul principal la US Open, care nu a reuşit să pareze niciunul dintre atacurile elveţianului.

Roger a acuzat "suprafaţa din ce în ce mai lentă", vinovată pentru faptul că a pierdut trei game-uri pe propriul serviciu, după care a interpretat în cheie proprie modul în care ar trebui să se desfăşoare lucrurile la un turneu de Grand Slam: "Trebuie schimbată viteza de joc, asta separă un turneu mare de restul calendarului".

Victoria din sesiunea de noapte a consfiinţit regula lui Federer la US Open: 12 victorii în primul tur, nicio înfrîngere, şi un record de 57-6. Un al şaselea trofeu în New York ar însemna un record absolut al perioadei Open şi, foarte probabil, ar fi scaldat în lacrimi mai ceva ca succesele anterioare. Din fericire pentru Federer, poate da vina pe Irene pentru fiecare picătură. :D

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (3)
victor_l
victor_l  •  30 August 2011, 16:04

Din moment ce l+a egalat pe american, nu rezulta stabilirea unui record, ci o egalare a recordului. dom` Mitica, mai usor cu pianul pe tastatura.

nutifanroger
nutifanroger  •  30 August 2011, 15:17

incomparabil cu nimeni altcineva, dar azi noapte a cam scos victoria cu forcepsul sper sa se regleze odata cu trecerea tururilor

tepesvlad2004
tepesvlad2004  •  30 August 2011, 11:52

Felicitari Federer , cel mai bun tenist din toate timpurile!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează