SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Rolul lui Darren » Halep a dezvăluit cum a trecut peste eșecurile de la Roland Garros și Wimbledon

Darren Cahill sfătuind-o pe Simona Halep în timpul unui antrenament de la Singapore // Foto:  Guliver/GettyImages
Darren Cahill sfătuind-o pe Simona Halep în timpul unui antrenament de la Singapore // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat luni, 26 octombrie 2015 00:00

Halep a povestit cum s-au schimbat în bine lucrurile pentru ea, după ce îşi pierduse încrederea din cauza rezultatelor dezamăgitoare de la Roland Garros şi Wimbledon.

Avea nevoie de un restart, ca să izoleze eliminările rapide în două dintre turneele de Mare Şlem în care anul trecut avansase pînă departe. Parisul cu finală a fost urmat de o înfrîngere în turul secund, Londra cu semifinale s-a încheiat în 2015 din prima rundă.

Un restart pe care nu ştia cum să-l dea, dar a primit un sfat preţios de la Darren Cahill, antrenorul cu care s-a pregătit o bună parte a sezonului. Să lase tenisul deoparte, să nu pună mîna pe rachetă, să se relaxeze. Apoi, cînd a venit vremea hard-ului nord-american, efectele pauzei s-au văzut spectaculos, transferîndu-se în două finale, Toronto şi Cincinnati, şi semifinala de la US Open.

"După Roland Garros şi Wimbledon, mi-am spus că am pierdut anul, că nu mai am nimic", a spus Simona. "Nu aveam aşteptări pentru jumătatea a doua, am venit şi am jucat relaxat. Încercam să găsesc o cale de întoarcere, dar nu-mi închipuiam că mă voi descurca atît de bine în America. Darren m-a ajutat, îndemnîndu-mă să cred în mine.

Echipa mea a fost aproape. Totul s-a desfăşurat într-un sens pozitiv şi, probabil, acesta este motivul pentru care sînt aici şi joc bine din nou. Am avut momente de cădere la mijlocul anului, dar într-un fel m-au ajutat fiindcă acum sînt mai relaxată. Mă simt mai concentrată pe ce am de făcut, nu pe rezultat. Îmi îmbunătăţesc mentalitatea", a încheiat numărul 2 mondial.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close