SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIOANELOR

Rusoaica Zvonareva a trecut la pas de Jankovici » Enigmatica Vera

Articol de - Publicat miercuri, 27 octombrie 2010 00:00

Are 26 de ani şi e a doua jucătoare a lumii. Vera Zvonareva nu mai plînge pe teren. Acum doar cîştigă. Rusoaica a început ieri cu o victorie rapidă în Grupa Albă la Turneul Campioanelor: 6-3, 6-0 cu Jelena Jankovici.

Multe lucruri s-au schimbat pentru Vera în ultima vreme. Joacă tenis mai bine ca niciodată, şi-a reglat de minune derapajele emoţionale şi s-a deschis către lume. Momentele în care izbucnea în lacrimi pe teren au rămas în urmă, rusoaica păstrînd din vechiul eu labil doar obiceiul de a-şi petrece pauzele dintre game-uri cu capul ascuns într-un prosop. E o modalitate de a se concentra. E ultima fărîmă de introvertire. E rămăşiţa care o mai leagă de eticheta "personaj dostoievskian".

Într-un sezon în care a disputat două finale de Mare Şlem, la Wimbledon şi la US Open, urcînd pînă pe locul 2 mondial, Zvonareva a pornit puternic la Turneul Campioanelor. Ieri, în prima zi, ea a învins-o cu 6-3, 6-0 pe o Jelena Jankovici diminuată de o răceală. Sîrboaica a cedat fizic aproape total pe finalul meciului, dar pînă atunci Vera reuşise să controleze din spatele terenului, cu lovituri precise şi ruperi de ritm. Această victorie măreşte şansele rusoaicei la un rezultat bun la Doha, acolo unde a jucat deja o finală, în 2008, pierdută la Venus Williams.

Urăşte zborurile
Personalitate complexă, Vera este deja la a doua facultate. A absolvit-o pe cea de Educaţie Fizică în 2007, apoi a trecut la alt domeniu, înscriindu-se la Academia Diplomatică pentru a studia economie mondială. Vorbeşte şi scrie perfect în engleză. Locuieşte într-un apartament din Moscova, situat într-un cartier rezidenţial de la periferie. Crede că a juca tenis nu e un job uşor, însă "sînt altele mult mai dificile pe lume". Îi place să călătorească, dar nu e fan al zborurilor. Ar prefera să adoarmă şi să se trezească direct la destinaţie. Îşi ia mereu rachetele cu ea în avion. Nu suportă să stea mai mult de o săptămînă într-un loc. Aşa e Vera. A doua jucătoare a lumii. Fata care a uitat să plîngă.

Caroline în viteză
Numărul unu mondial, Caroline Wozniacki, a stat ieri pe teren numai 53 de minute în meciul inaugural al Grupei Maro, trecînd de Elena Dementieva cu 6-1, 6-1. Cu cinci duble greşeli şi un procentaj scăzut la primul serviciu, rusoaica şi-a creat singură un handicap, însă şi daneza a jucat exact şi hotărît. Anul trecut, Caroline s-a oprit în semifinale, învinsă de Serena Williams.

Programul de azi
De la ora 17:00
Vera Zvonareva-Viktoria Azarenka
Kim Clijsters-Jelena Jankovici
Caroline Wozniacki-Samantha Stosur

7 ţări sînt reprezentate la Masters-ul 2010: Rusia (cu două jucătoare), Danemarca, Serbia, Italia, Australia, Belgia, Belarus

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
emanyi
emanyi  •  27 Octombrie 2010, 07:23

Vreau sa achizitionez primul CD din colectia Orasul Lunes....cum procedez?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează