SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP - RADWANSKA 6-7, 1-6

S-a dezintegrat » Halep a trecut exact prin singurul scenariu în care era eliminată direct: a pierdut în două seturi cu Radwanska

Agnieszka Radwanska e pentru a treia oară în semifinale la Turneul Campioanelor, după 2012 şi 2014 // Foto: Reuters
Agnieszka Radwanska e pentru a treia oară în semifinale la Turneul Campioanelor, după 2012 şi 2014 // Foto: Reuters

Articol de , - Publicat vineri, 30 octombrie 2015 00:00

Românca a avut multe şanse pe serviciul polonezei în primul set, dar nu a concretizat decît una, iar asta a afectat-o mental şi a cedat cu 6-7 (5), 1-6.

Primul set al meciului dintre Simona Halep şi Agnieszka Radwanska a fost unul dur ca un colţ de stîncă. Fizic, cu un consum de energie imens şi în care cele două jucătoare nu şi-au alăturat momentele de maximum.

Mai întîi Simona s-a dus la 3-1 şi a avut mingi pentru a ajunge la 4-1. Însă nu le-a fructificat şi Aga a prins firul pe care l-a tot tras pînă la 4-3. Pentru a merge mai departe, fostul număr doi mondial avea o singură variantă, să învingă în două seturi şi să spere ca Şarapova să facă şi ea acelaşi lucru în meciul care urma cu Flavia Pennetta.

De aceea Radwanska, cu stilul său inventiv şi inteligent, a găsit cele mai neaşteptate răspunsuri, cu totul deosebite. Unul dintre ele chiar în tie-break, la 5-1 în favoarea Simonei, un smash de rever debusolant. "Am avut posibilităţi în tie-break, de aceea sînt aşa contrariată că am pierdut această partidă, pentru că nu am reuşit să închid primul set. Trebuie să recunosc că Radwanska a jucat la un nivel foarte înalt", a spus Simona.

Acel tie-break i-a făcut rău româncei. S-a văzut asta chiar de la discuţia dintre seturi cu Darren Cahill. "Nu am mai avut energie. Simţeam că am ratat oportunitatea de a cîştiga primul set şi chiar meciul. Antrenorul meu vorbea, dar nu reuşeam să-l aud pentru că eram foarte nervoasă", a spus românca. Ea s-a înclinat cu 6-7 (5), 1-6, iar în semifinale au avansat Radwanska şi Şarapova.

"Dacă reuşeam să cîştig tie-break-ul în primul set, probabil aş fi fost mai puternică mental în cel de-al doilea. În momentul în care l-am pierdut mi-a dispărut toată forţa psihică"
Simona Halep

Anunţă luni dacă va continua cu Cahill

Ultima întrebare din conferinţa de presă de după meciul cu Radwanska a fost legată posibilitatea colaborării cu australianul Darren Cahill.

"Va mai fi Darren alături de tine şi anul viitor? Ai spus că vei lămuri această problemă la finalul turneului", a sunat interogaţia din sala de conferinţe de la Turneul Campionilor. "Da, aşa am spus, dar turneul nu s-a terminat. S-a încheiat pentru mine. Luni veţi afla tot", a spus Halep.

Australianul în vîrstă de 50 de ani a început să lucreze cu românca prin intermediul programului adidas Player's Development din luna martie. Acest program se încheie în luna decembrie.

Fără antrenamente fizice de la US Open

Simona Halep a spus ieri la Singapore că s-a simţit obosită încă din primul set al meciului cu Radwanska. "Am jucat bine în primul set, chiar dacă am simţit un pic oboseala. Timp de o lună de zile nu am putut alerga din cauza problemei pe care am avut-o la tendonul lui Ahile", a spus Simona. Ea s-a retras din turneul de la Beijing din cauza suferinţelor de la piciorul stîng.

De aceea Simona a purtat la Singapore orteze care să-i susţină zona afectată. Nu e pentru prima oară în cariera Simonei în care are probleme la tendon, la Dubai, în 2014, s-a confruntat cu aceeaşi problemă.

"La anul vreau să fiu mai bună"

Turneul de la Singapore a fost ultimul al anului pentru Simona Halep. În 2015, ea a jucat 16 turnee şi la 12 dintre ele a reuşit să ajungă cel puţin pînă în sferturi de finală. A jucat 66 de partide, cîştigînd 49 şi pierzînd 17. A cîştigat trei trofee: la Shenzhen, Dubai şi Indian Wells. Va încheia anul pe poziţia a doua mondială, cea mai bună clasare a sa.

"Cred că a fost un an bun. Am avut urcuşuri şi coborîşuri, dar în general a fost un an pozitiv. Faptul că îl închei în Top 3 e un lucru frumos. Trebuie să îmbunătăţesc multe lucruri. Trebuie să fiu mai rapidă, să-mi îmbunătăţesc rezistenţa. Cel mai important e să fiu bine din punct de vedere fizic ca să mă pot antrena dur. La anul vreau să fiu mai bună", a spus Halep.

Urmează vacanţa

Simona Halep a spus că se simte foarte obosită şi că de-abia aşteaptă să aibă o mică pauză de tenis. "O să merg acasă, un pic de vacanţă o să-mi prindă bine", a spus românca. Sezonul 2016 începe pe 4 ianuarie cu turneele de la Brisbane, Auckland şi Shenzhen. Simona trebuie să anunţe WTA-ul spre finalul lui 2015 ce program va avea în 2016.

Evaluată de Chris Evert

Chris Evert, cîştigătoare a 18 turnee de Mare Şlem, a susţinut ieri o conferinţă de presă la Singapore, unde a fost întrebată şi despre Simona Halep. "Nu cred că a avut un an nemaipomenit. Poate mai degrabă anul trecut, cînd a reușit să atingă un anumit punct, la un nou nivel, de unde și-a dat seama că pentru a crește și mai mult e nevoie de cîteva mici schimbări", a spus Evert citată de treizecizero.ro.

"Simona face ceva mai multe erori anul acesta și ne arată mai multă emoție pe teren. Așa că ajustările din jocul ei aduc și lucruri bune, dar și unele probleme. Dar cred că este exact ce avea nevoie – să facă doi pași înapoi pentru a face trei înainte. Sper că în 2016 va fi puțin mai liniștită. Dacă va fi așa, probabil că noile schimbări vor fi și ele mai bine integrate în jocul ei", a mai spus americanca.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (2)
gilos
gilos  •  30 Octombrie 2015, 10:20

Este evident ca acest loc 2 este conjunctural, chiar fals, nu reprezinta adevarata valoare. Cum poti sa spui ca Halep este inaintea Sharapovei, care a batut-o de fiecare data cand s-au intalnit ?

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  30 Octombrie 2015, 09:30

...halep o sa decada tot mai mult ...pentru ea a fost atins maximul ...este imposibil sa devina mai buna dcat atat ...asta a fost ...amin ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează