SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Sabine Lisicki are mononucleoză: „Am simțit că ceva nu era în regulă”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 septembrie 2019 10:36

Sabine Lisiscki (30 de ani, 321 WTA) e din ce în ce mai departe de vremurile în care era în prim-plan în circuitul feminin. Nemțoaica a fost diagnosticată recent cu mononucleoză, o boală de care a suferit în trecut și Roger Federer. 

„Jucam meciuri și turnee și nu știam ce se întâmplă. Simțeam doar că sunt slabă și nu știam de ce, având în vedere că mă antrenam bine. Am simțit că ceva nu era în regulă atunci când mintea mea era prezentă, dar corpul nu urma indicațiile. 

Am fost șocată când doctorii mi-au spus diagnosticul. Auzi mereu că mulți sportivi au mononucleoză, dar nu m-am gândit niciodată că voi avea și eu într-o zi. Cred totuși că ar trebui să fiu fericită că au găsit, în sfârșit, cauza problemei pentru că nu mă simțeam bine de la o vreme. 

Sunt foarte tristă că nu pot să joc, cel mai mult îmi doresc să ies pe teren și să joc. Abia aștept să revin, la asta mă gândesc tot timpul”, a declarat Lisicki, potrivit Tennis World

În vârstă de 30 de ani, Sabine Lisicki a cucerit 4 titluri de-a lungul carierei, cea mai importantă performanță fiind atinsă în 2013, când a ajuns până în finala de la Wimbledon, pierdută în fața lui Marion Bartoli. În ultimii ani, tenismena din Germania a evoluat foarte puțin, fiind chinuită de accidentări de diverse feluri.

12a fost cea mai bună clasare a Sabinei Lisicki, poziție pe care a atins-o în mai 2012

Ce este mononucleoza? 

Mononucleoza este o boală infecțioasă, denumită popular și „boala sărutului” prin prisma faptului că poate fi transmisă prin intermediul salivei. 

Boala e provocată de virusul Epistein-Barr, afectând atât copii, cât și adolescenți sau adulți. Printre simptomele care apar odată cu apariția bolii sunt durerile de cap, senzațiile puternice de oboseală, febra, faringita sau durerile de gând și senzațiile de foame bruscă sau măncărime a pielii.

Tratamentul poate fi variat, pacientului fiindu-i recomandat să se odihnească, să consume cât mai multe lichide și să aibă o alimentație bazată pe multe vitamine. 

Vezi și: 

Prima reacție a Simonei Halep după abandonul de la Wuhan: „Pare o durere diferită, nu știu dacă e recidivă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează