SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Șanse egale » Echipele României și Germaniei au avut ieri primele conferințe de presă, în care au vorbit despre echilibrul întâlnirii

Articol de - Publicat joi, 14 aprilie 2016 00:00

Protocolul Cupei Fed le-a adus ieri în fața presei pe jucătoarele române și germane.

Cele care se vor duela sâmbătă și duminică la Cluj-Napoca pentru rămânerea în Grupa Mondială. Fără Angelique Kerber, care a ajuns mai târziu în oraş, nemțoaicele au vorbit așezat și elogios la adresa româncelor, iar căpitanul nejucător Barbara Rittner a spus că șansele sunt egale în această confruntare. "Va fi una extrem de echilibrată. Anterior, ambele echipe au avut ghinion pierzând cu 2-3, iar acum cred că va fi interesant şi aşteptăm un tenis bun", a spus Rittner. Kerber, care a plecat spre România la două zile după colegele ei, s-a antrenat aseară pe zgura instalată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

În primul tur al Grupei Mondiale, care s-a jucat în luna februarie, România a fost învinsă de Cehia, în timp ce Germania a cedat în fața Elveției. "Fetele se simt foarte bine și este o atmosferă foarte bună la echipă. Totul merge conform planului. Față de meciul cu Cehia avem două fete noi, iar fiecare aduce plusuri. Voi vedea abia vineri ce jucătoare voi folosi la meciul de simplu", a spus Alina Tecșor Cercel.

Echipa care va pierde întâlnirea va retrograda în Grupa Mondială II. România nu a mai fost acolo din 2015, iar Germania din 2013.

"Mai motivată"

Simona Halep, cel mai bine clasată jucătoare a României, a spus că se simte mai bine decât la precedenta întâlnire de Fed Cup jucată la Cluj Napoca."Mă simt mult mai bine acum. Sunt complet sănătoasă, am jucat câteva meciuri în SUA şi am avut câteva victorii. Sunt mult mai motivată, mai încrezătoare în forţele mele şi sper să câştig mai mult faţă de meciul cu Cehia şi să fie mult mai bine. Şi cu Cehia eram neînvinsă, dar fiecare meci e diferit. E un avantaj că am câştigat de multe ori cu Petkovic şi Kerber, sper să fie bine de această dată", a spus a șasea jucătoare a lumii.

Au râs cu lacrimi

Româncele au fost întrebate la conferința de presă dacă zgura poate fi un avantaj, mai ales că toate cele patru jucătoare ale României au crescut pe această suprafață. "Sigur, după cum țineți minte, Simona a făcut acea finală la Roland Garros... Fără presiune, Simona!", a spus zâmbind Monica, în timp ce Halep râdea (foto). "Da, îi place zgura. Irina, tu ce ai făcut? Mie îmi place mai mult cimentul, dar mă mișc bine. Îmi place la Cluj, pe mine publicul m-a ajutat foarte mult să câștig acel meci. Mă bucur să fiu în această echipă minunată", a continuat ea în timp ce coechipierele sale râdeau cu lacrimi. "De ce râde toată lume? Ce am spus? Că nu m-am prins".

Experiența de partea lor

În acest final de săptămână, la Cluj Napoca se va juca pe zgură indoor. Singurul turneu din circuitul WTA care se dispută în aceste condiții este cel de la Stuttgart. Acolo, germancele au obținut rezultate foarte bune. Angelique Kerber l-a câștigat în 2015 și a fost în semifinale în 2013 și "sferturi" în 2012, Julia Goerges s-a impus și ea în 2011, iar Petkovic a ajuns în "sferturi" în 2011. Dintre românce, doar Simona Halep a avut un parcurs mai lung la turneul din Germania, ajungând în semifinale anul trecut. În plus, în Cupa Fed, în ultimii cinci ani Germania a disputat 12 întâlniri, dintre care 6 pe zgură şi toate indoor, pierzând 2. România a disputat 20 și doar una pe zgură, dar în aer liber.

"Publicul ne-a ajutat oriunde, fie la Galaţi sau în altă parte unde am jucat. Mă bucur că fac parte din această echipă şi abia aştept meciurile. Kerber e puternică pe orice suprafaţă, e greu de bătut, dar avem şansa noastră, ţinând cont că jucăm acasă. Indiferent dacă voi juca eu sau Monica"
Irina Begu

"Nu îmi imaginam să văd că aveţi o sală atât de mare. Organizarea este foarte bună aici. Sper să o înving până la urmă pe Simona Halep, dacă Barbara va decide să joc la simplu, atunci sunt pregătită. Halep este una dintre cele mai bune jucătoare din lume la ora actuală, vom vedea ce va fi"
Andrea Petkovic

Scorul întâlnirilor directe la simplu

  Kerber Petkovic Goerges Beck
Halep 3-0 5-1 2-1 3-1
Begu 2-2 0-1 1-1 0-0
Niculescu 1-3 2-2 2-2 1-1
Dulgheru 0-3 0-1 1-0  
  • România

Simona Halep 6 WTA
Monica Niculescu 31 WTA
Irina Begu 35 WTA
Alexandra Dulgheru 97 WTA

  • Germania

Angelique Kerber 3 WTA
Andrea Petkovic 30 WTA
Annika Beck 41 WTA
Julia Goerges 59 WTA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează