SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

Şase coroane » Serena Williams s-a impus sîmbătă la Miami, după o finală aprigă cu Maria Şarapova

Articol de - Publicat luni, 01 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 31 martie 2013 20:52

Liderul mondial se alătură lui Steffi Graf, lui Chris Evert şi Martinei Navratilova, care de asemenea au cîştigat de cîte şase ori un turneu


Tenisul feminin începe să se aşeze. La ultimele patru turnee importante, în finală au ajuns jucătoare din Top 10. Sîmbătă, la Miami, în ultimul act s-au întîlnit liderul mondial, Serena Williams, şi a doua jucătoare a lumii, Maria Şarapova. A fost un meci intens. Determinarea Serenei împotriva ambiţiei Mariei. Cele două se întîlniseră de 13 ori înainte de finala de la Key Biscayne, rusoaica avînd doar două succese. În ultimele 11 meciuri, americanca a fost cea care a ţopăit victorioasă la final, fie că a fost vorba de Jocurile Olimpice, de Wimbledon, de Australian Open, de Charleston, de Madrid, de Stanford, de Istanbul, de Doha sau chiar de Miami.

Sîmbătă, lucrurile păreau că se vor schimba, mai ales că Şarapova a avut un început de meci minunat. "Maria a jucat aşa cum nu am mai văzut-o pînă acum. S-a deplasat incredibil şi lovea cîştigător din toate poziţiile", a spus Serena. Despre ea, americanca a afirmat că n-a fost ziua ei şi că la început s-a simţit un pic fără energie, dar a rezolvat acest lucru cu un pic de băutură energizantă şi cîteva întrebări interioare: "Serena, ai ajuns în finală şi o să joci aşa departe de potenţialul tău?". Situaţia s-a întors şi Williams cea mică a găsit soluţiile potrivite pentru curajul Mariei. S-a impus după trei seturi cu 4-6, 6-3, 6-0. Al şaselea trofeu la Miami. Nici o altă jucătoare nu a reuşit să se impună de atîtea ori la acest turneu. Stefii Graf avea cinci. "Sînt bucuroasă că am şi eu acum un record. Se pare că la turneele de Mare Şlem nu am cum să le prind din urmă pe Margaret Court sau pe Steffi, aşa că mă bucur de această reuşită", a spus Serena. Americanca are 15 trofee, pe cînd Graf are 22, iar Court 24.

După distracţia de pe teren, Serena a mers pe plajă cu trofeul. A fost fotografiată lîngă Ocean, alături de pescăruşi. Însă, de luni, o ia de la capăt, ea fiind favorită principală la turneul de la Charleston, care se desfăşoară pe zgură verde.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
sadim3ro
sadim3ro  •  01 Aprilie 2013, 13:19

o fi femei sau barbat? poate ar trebui sa joace in turneul masculin.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează