SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Scurt pe doi! Cehia conduce România cu 2-0 după prima zi în Cupa Davis

Victor Crivoi a pierdut cu 3-6, 3-6, 6-7(4) meciul cu Berdych
Victor Crivoi a pierdut cu 3-6, 3-6, 6-7(4) meciul cu Berdych

Articol de - Publicat sambata, 17 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 16 septembrie 2011 22:44

Adrian Ungur şi Victor Crivoi au pierdut în minimum de seturi în faţa lui Radej Stepanek şi a lui Tomas Berdych.

Pe un soare reţinut şi un vînt potolit, Stepanek şi Ungur au deschis întîlnirea de Cupa Davis dintre România şi Cehia. O întîlnire de care depinde rămînerea între primele 16 echipe ale lumii. Primele instantanee ale partidei au fost echilibrate, abia în game-ul al cincilea au apărut primele şanse de break şi au fost în dreptul lui Adrian.Trei oportunităţi de care nu s-a agăţat prea hotărît, ce i-au scăpat şi care apoi s-au întors în următorul game, dar de care cehul a ştiut să profite. Şi în al şaptelea game Ungur a avut oportunităţi. Tot trei. Dar o dată cu ele s-a dus şi calmul, şi încrederea, dar şi primul set cu 6-3.

Multe greşeli
Au apărut frustarea, greşelile şi nervii. Rachetă aruncată, umeri lăsaţi, priviri spre cer, şuturi blînde în panourile de pe margine. "Am făcut patruzeci de greşeli şi 20 de duble şi cam acesta a fost meciul. S-a văzut diferenţa de clasament, oricît aş fi continuat să joc tot aş fi pierdut şi în continuare o să pierd meciuri pentru că aşa e în tenis", a spus Ungur, care a comis 32 de greşeli neforţate şi "doar" 6 duble. S-a terminat 6-3, 6-2, 6-0."M-a surprins în primele game-uri cît de repede putea să joace, dar apoi am reuşit să preiau controlul şi nu i-am dat nici o şansă să revină", a zis Stepanek.

Victor cel curajos
La 1-0 pentru Cehia, cînd gălăgioşii suporteri cehi consumau ultimele picături de bere din pahare, au intrat pe teren Tomas Berdych şi Victor Crivoi. Diferenţa în clasament între cei doi e de 200 de locuri. A fost un meci mai strîns în care Crivoi i-a dat dureri de cap şi de picioare lui Berdych. "Mi-a fost teamă de toate atuurile pe care le are Berdych, de dreaptă, de rever, de serviciu", a spus el.
Cehul a început să aibă crampe la picioare. " E un lucru care nu mi s-a mai întîmplat pînă acum şi nu ştiam cum să fac faţă", a spus Tomas. Crivoi s-a speriat că ar putea să cîştige un set în faţa numărului nouă mondial. Berdych s-a impus însă cu 6-3, 6-3, 7-6(4). De patru ore şi douăzeci de minute au avut nevoie cehii ca să pună în dreptul lor 2-0. Azi, speranţele de puncte se leagă de dublul Horia Tecău şi Marius Copil.

Cu Hănescu în tribune
Victor Hănescu a decis să nu participe la întîlnirea de Cupa Davis dintre România şi Cehia, dar a fost în tribune să-i susţină pe cei care au intrat pe teren. El l-a încurajat pe Victor Crivoi în partida cu Tomas Berdych. Victor a motivat absenţa invocînd faptul că trece printr-o perioadă grea a carierei şi încearcă să-şi îmbunătăţească jocul.

"Îmi pare rău că nu am reuşit să cîştig un set! Experienţa şi-a spus cuvîntul" (Victor Crivoi)

" A fost un meci greu, chiar dacă e numărul 200 în lume are un tenis de calitate. În ziua de azi nu există foarte mari diferenţe" (Tomas Berdych)

"Sînt mulţumit că Victor a dat ce a avut mai bun, din păcate, Adi nu a avut o zi prea bună" (Andrei Pavel)

România-Cehia 0-2

Ieri
Radek Stepanek- Adrian Ungur 6-3, 6-2, 6-0
Tomas Berdych-Victor Crivoi 6-3, 6-3, 7-6(4)

Azi, ora 12:00 (în direct TVR2)
Horia Tecău/Marius Copil-Jan Hayek/Lukas Rosol

Mîine, ora 11:00 (în direct TVR2)
Adrian Ungur-Tomas Berdych
Victor Crivoi-Radek Stepanek

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
puscarie_pe_viata
puscarie_pe_viata  •  17 Septembrie 2011, 01:35

Atat se poate, domne'. Poate va fi mai bine la anu'

Vezi toate comentariile (1)
Comentează